[]

Nasıl müteahhit olunur

Soru basit.

Bu işi meslek edinecek kişinin ne yapması gerekir.

Teşekkürler.

 
laz olmak lazım bi kere


  • take me rufee2  (07.09.12 17:54:27) 
çakal olman lazım. ağzın da iyi laf yaptı mı oldu bu iş.


  • sirt kasiyici  (07.09.12 17:57:43) 
akp genclik kollari uyeligi ile baslayabilirsin.


  • nawres  (07.09.12 17:58:49) 
her şeyden önce para lazım. apartmanı dikip anahtar teslim edene kadar her şey sermayeden gidiyor, sonra evler satıldıkça önce maliyeti çıkartıyorsun, daha sonra kâra geçiyorsun.


  • eyyorlamam bu gadar  (07.09.12 18:03:04) 
-öncelikle paranın olması lazım. müteahhitliğin en makbülü projeye parasız girip finansmanı inşaat sürecinde çözmektir. ama onun için bile paranın olması lazım.

- arsanın olması yada arsa bulman lazım. kat karşılığı yapacaksan cazip bir orandan arsa sahibiyle anlaşman lazım.

- işin teknik kısmından anlamıyorsan anlayan ve güvenebileceğin birine emanet etmen lazım. mühendis/iç mimar/şantiye şefi.

- çok iyi maliyet analizi yapabilmen lazım. yapamıyorsan profesyonel yardım alman lazım. 96 dairelik siteyi bitirip zarar ettiğini işin sonunda farkeden müteahhit tanıyorum.

- piyasayı çok iyi tanıman lazım. malzeme alırken tahmin edemeyeceğin kar ve zararlarla karşılaşabilirsin. bunun sebebi de dolandırılman yada finansmanda yaşadığın sıkıntılar olabilir.

-küçük düşünmemen lazım. trilyonlar yatırdığı projeye 3.000 liralık tabelayı çok gören sonra da benim daireler neden satılmıyor diyen müteahhit tanıyorum.

gerisi genel piyasa şartları.
  • solomon  (07.09.12 18:11:35) 
çevren olması lazım. boş bir yerde arazi bulacaksın veya kat karşılığı alacaksın.

usta ve işçiler bulman lazım bunların kişi başı günlük yevmiyesi bölgeye göre değişmekle birlikte 60tl-100tl arasıdır. bu ücreti karşılayacak ve diğer malzemeleri alacak paran olması gerekir.

aletlerin olması lazım en basit olarak maladan, iskeleden tut arabalara kadar.

binanın projesi için mimar ve değişik branşlarda mühendisler lazım bunlara proje çizdireceksin ve denetim için şirketlerle anlaşmalısın.

belediyeyle aranın iyi olması lazım yoksa zorlanırsın izin vb. konularda.

ayrıca yaptığın evi bir an önce satman gerekir.

özet: para, usta, işçi, malzeme, çevre
  • 1lisan1insan  (07.09.12 18:18:05 ~ 18:19:33) 
herşeyden önce tecrübe gerekli.

o yüzden bence internet başından kalk bir inşaatta çalışmaya başla.
  • mea maxima culpa  (07.09.12 18:29:45) 
para olması yeterli ama çok para olacak .)


  • john holmes  (07.09.12 18:55:02) 
evvela cevren olacak herkes seni taniyacak belediyeye tapuya gittin mi welcome cay kahve diyecek yoksa belediyeden dandik bir yaziyi bile cikartamazsin. elinde para bol olacak bol bol yedirecen. mevzuati cok ii bilcen kat irtfaki nedir tapu islemleri arsa paylari falan tonla burokratik si.


bir yere girip staj yapman lazim
  • iplikci  (07.09.12 19:34:46 ~ 19:35:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.