[]

gaz verme/alma

biri size kötü bir şey söylese yani kötü bi özelliğinizi söylese gaza gelip bunu düzeltmeye mi çalışırsınız yoksa hayata mı küsersiniz? ya da siz böyle şeyler söylerken hangi amaçla söylüyorsunuz? ters tepme ihtimalini düşünüyor musunuz?




 
üzülürüm başta 'acıdan kaçma' eylemi olur bende.o ortamı terk ederim önce.sonra gerçekten böyle miyim diye düşünürüm,sonra nasıl düzeltirim diye düşünüp bu durumu paylaşabileceğim arkadaşlara konuyu açarım.bana samimiyetle cevap vereceğini düşündüğüm arkadaşlara,sonra kendim faaliyete geçerim,test yayını yaparım,olumlu sonuç verdiğinde sorun çözülmüş olur.

ben insanlara kötü şeyler söylemem,o durum ortaya çıktığında susarım sadece.karşıdaki tarafın yüzüne bakarım o susmuş halimle,oradan şu anki halini beğenmediğimi susarak ifade ederim ama öyle dikkat ederim ki onu rencide etmek istemem ve diğer insanların da bunu fark etmemesini isterim.

hani ben de bikaç kere maruz kaldım da baya kötü oluyor insan.söyleyeceksem de yalnızken çok kibar,karşıdakinin gururunu incitmeden ve karakteri hakkında ileri geri konuşmadan nazik,temiz bir üslupla anlatırım.zaten böyle anlattığımda karşıdaki taraf cephe almaya değil kendini o konuda sorgulama durumuna giriyor.e bu da 'yapıcı eleştiri' kısmına giriyor ki olması gereken de budur.
  • error522  (06.09.12 11:03:41 ~ 11:08:24) 
bana söylenince düzeltmeye çalışıyorum bence düzeltiyorum da bir nebze.. ama işte insanın adı çıkacağına canı çıksın.


  • mlky lvn  (06.09.12 11:04:33) 
soyleyen kisiye bagli bence, deger verilen biri soylese bi yanlislik olabilir mi diye dusunulup duzeltilebilir varsa yanlislik. ama bos beles biri soylese 'sana ne lan got' ile geri puskurtulur.


  • nawres  (06.09.12 11:04:59) 
ne söylediğine bağlı

ağzın kokuyor falan derse ve bu bir hastalıksa diş fırçalıadığın halde kokmaya falan devam ediyorsa düzeltilemiyorsa yapacak birşey yoktur insan üzülür tabi

ama ne biliyim esnerken ağzını kapat falan gibi birşeyse düzeltmeye çalışırım tabi.

Ben insanaların olumsuz özelliklerini onlara söylemiyorum yada çok yakınımdakiler hariç söylemiyorum kardeşime falan söylerim yada çok yakın arkadaşıma falan böyle yapıyorsun insanlar hakkında böyle düşünüyor falan gibi ters tepmeyecek şekilde söylemeye çalışırım ama ters tepersede tepsin önemli değil.
  • basond  (06.09.12 11:09:40) 
peki aranın iyi olduğu kişi söylerse ama bunu kötü bi üslupla söylerse? örnek vermek gerekirse, "bi baltaya sap olamadın ne okuyosun ne çalışıyosun" dese ne yaparsınız? söyleme şeklini geçtim aslında o kişinin sizin için düşündüklerinin bu yönde olduğunu öğrenince ne düşünürsünüz? ben şahsen üzülürüm ve kesinlikle gaza gelmem oturur ağlarım.


  • neira  (06.09.12 12:29:41) 
şimdi gerçekler diye bi durum var hakkaten öyleyse birazda kendinde araman gerekli,

şöyle açıklayayım arkadaşın okulu bitirmiş işe başlamış evlenmiş askere gitmiş gelmiş ev araba alma derdine düşmüş yada çocuk derdine düşmüştür sende hala okulum bitsin daha askerlik varfalan dertlerindeyken arkadaşına sen ne anlarsın bu işlerden falan dersen sana söylediği sen önce bir baltaya sap ol lafı çok da ağır kaçmamalı ama

kakara kikiri yaparken incitmek için söylemişse o zaman ağır olabilir.
  • basond  (06.09.12 12:43:12) 
ben örnek vermiştim onu yani öyle bi durum yok aslında


  • neira  (06.09.12 12:54:03) 
üzülüyorum tabii ama genelde bişey yapmıyorum. ve konuşma tarzım biraz iğneleyici olduğu için sorun olmuyor. çevrem alışkın zaten.


  • kakao  (06.09.12 12:54:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.