[]

son kullanma tarihi ve visa/mastercard bilgisi ile dolandırılabilir miyim?

Arkadaşlar 0 532 111 11 85 no'lu telefondan gelen bir arama ile elektrik faturalarımın yüksekliğinden dolayı bir cihazla tasarruf yaptırma geyiğiyle bir telefon aldım. zaten araştırırsınız üçkağıtçılarmış açıkçası basiretimin bağlı olduğu bir andı ve söylediklerine inandım.

buna rağmen kredi kartı bilgileriyle kimlik doğrulaması yapmak gerektiğini söylediler.

mastercard mı visa mı diye sordular cevap verdim

son kullanma tarihi nedir diye sordular. o anda jeton düştü. dedim siz benden kredi kartı bilgilerimi alıyorsunuz bu nedir dedim.

Başka bilgi istemiyoruz falan dediler nasıl oldu bilmiyorum onu da vermiş bulundum. Ama kreti kartının son sekiz hanesini isteyince hadi eyvallah dedim ve kapattım.

Sorum anlaşılmıştır herhalde birisi kredi kartımın hangi bankaya ait olduğunu visa/mastercard bilgisini ve son kullanma tarihini biliyor.

kredi kartı numaramı vermedim bir sıkıntı yaşama ihtimalim var mıdır?

evet o kadar dahi mantarlık yapmamam gerekirdi ama basiret bağlanması falan filan...

Sorumu cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

 
Korkma, sıkıntı yok.

Son kullanma tarihi ve kart tipi aynı olan onbinlerce kart vardır.
  • cakabo  (04.09.12 14:07:28) 
bence bankayı arayın kartı kapattırın. %100 çalışıyor.


  • 9kuyruklukedi  (04.09.12 14:26:54) 
yok yok, icin rahat olsun. numarayi vermediysen onemli degil, son kullanma tarihi ve cinsiyle herhangi bir islem yapamazlar.

al kendiminkini vereyim mesela. son kullanma tarihi 12/14, mastercard.
  • osuruklu  (04.09.12 14:54:31) 
Kapattırdım. Akılsız başın derdini çektik az çok. Yine de çok teşekkür ederim. www.google.com.tr


  • istanbul beyefendisi  (04.09.12 15:35:01) 
kapattırmasaydın keşke 8 hanesini versen sorun büyüktü. aklınızda bulunsun kredi kartlarının ilk 8 hanesi sabittir her bankanın bi 8 hanesi var. o yüzden bakın hepsini değil sadece 8 hanesini istiyoruz deseler de inanmayın.


  • ekaterina  (04.09.12 15:56:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.