[]

Bu şiirden ne anlıyoruz?

Aşağıda bir arkadaş sayfasını paylaşmış, şiirler falan filan var şimdi ben şiirden anlamam da ya şu şiir hakkaten anlamlı mı yahu? şair burda ne demek istemiş?

kursak sevinçlerim
haram bana gülüşlerim
dalı zeytinin
sevdalı ona titreyişlerim
gün ağrısı, gün ağrır
ölür ona yutkunuşlarım
ay cesedi, ay ölür
gider ona iç çekişlerim

not: hadi diğer kısımları çözdüm bi nebzede dalı zeytinin ve ay cesedi, ay ölür kısımlarını açıklayabilecek insana eski parayla 100 bin tele vericem :D

 
sıradan bir aşk elem keder şiirimsisi. şair müsfettesi burada anlamlı bir şey yaratma öykünmesi içerisinde saçmalamış.


  • Corvus  (04.09.12 11:38:56) 
Şair burada "Suriyeli mültecilerin durumları çok vahim" demek istemiş.


  • Dunedan  (04.09.12 11:47:07) 
ot güzelmiş.


  • clones  (04.09.12 14:04:02) 
"haram bana gülüşlerim" mısrasının ardından noktalamaya ihtiyaç var ve devam eder "dalı zeytinin" diye yani gülüşleri de zeytinin dalı da harammış veya şöyle bir anlam çıkabilir "gülüşlerimin zeytin dalı haram bana". gülüşlerinin zeytin dalı mecazi ve metaforik bir şey anlatıyorsa bile bizim bir bok anlayamayacağımız kadar kişisel bir anlatım olur. madem o kadar kapalısın git derdini marko paşaya anlat deriz bizde. "ölür ona yutkunuşlarım ay cesedi, ay ölür gider ona iç çekişlerim" de ise "ölür ona yutkunuşlarım ay cesedi".burada da noktalama yoksa ki yok o halde şöyle bir anlam çıkabilir. bedensel fizyolojik tepkilerim onun için var ve yok ve ay gece insaların aydınlattığı için kendi kişisel karanlığındaki ışığını onu yitirmesiyle yitirdiğini ifadelendirmek istiyor olabilir ama bunun içinde bu kadar kasılmazki be kardeşim. yani ben bir kadın olsam biri bana böyle şiir verse duygularını ifade etmek adına. adamı zihinsel müshil etkisi yapacak bir alaycılığa maruz bıraktıktan sonra :) yol veririm. ömür törpüsümüsün olm sen.


  • Corvus  (04.09.12 14:53:14) 
ot güzel ve bong da allah bilir kaç litre.


  • Corvus  (04.09.12 14:54:47) 
  • osuruklu  (04.09.12 15:21:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.