[]

Son tavsiyler - ucus ve erasmus

Gubaydin degerli dostlar.
yarin sabah bu saatlerde evden ayrilmis olacagim. hazirliklar yapiyorum hala. bi kac. sorum var:

1 - pegasus ile gidecegim, bagaj hakki 20 degil miydi? gelen hatirlatma mailinde 15 oldugu yazilmis. gececek benim, orada ek bagaj satin alabiliyor muyum yoksa online cjeck in mi yapayim?

2- online check in yapam dimi istedigim koltugu seceyim. baska duyurularda pencere kenari ve kanat arkasinin flaplari izlemenin hos oldugu soylenmis, oradan alayim mi?

3- valizimin yaninda bir de el bagaji hakkim olabiliyor sanirim. laptop koyabildigim olculerde bi sirt cantasi olacak. yanima alabiliyorum dimi bunu? agirligi onemli degil dimi?

4-telefonumu kullanabilir miyim ucakta? ucus modu dedikleri sey bu degil mi? yoksa ne olur ne olmaz diye sim karti cikarayim mi? (giderken muzik dnlemk istiyorm)

5-Pasaportlu vizem, kimlik kartim, ehliyetim falan var zaten yanimda. baska bir seye gerek var mi?

6-giderken raki gotur orada pahali dediler. ben cok icmem ama merak eden olur diye alayim mi? alirsam sabiha gokcenden almak durumundayim, pahali oluyor mu?

7-dis macunu, ic camasiri, sampuan gibi ufak seylerin unutulmasindan bahsedildi. baska ne var boyle ufak fakat dikkat edilmesi gereken?

8-hazirana kadar kalmayi planlayarak gidiyorum. burada da keyfim her bakimdan iyiydi, bu sebeple biraz huzun var. post erasmus travmasini cok duydum peki siz pre-erasmus tedirginligi veya huznu yasadiniz mi?

9- Turkcell hattimi orada kullanmak icin ne yapmaliyim? online islemlerden roaming.i aktif etmem yeterli mi? ucretlendirme nasil? ozellikle interneti kullanmam gerekecek ilk etapta. yapmam gereken bir sey var mi?

bu konularda bir suru sorular sordum ama sizlerin tavsiyelerini onemli buldugum icin. tesekkuler simdiden.

Ek: hedef fransa, srdklarm dsinda sylemk istedklerinzi de yazinz

 
1-Ek kiloyu online satın alınca daha cazipti, o işi bankoya bırakma, bu gece bavulu tartıp yaklaşık kaç kg fazlan varsa ona göre yap işlemi.

2-Online check-in yap mutlaka, koltuğu seçmek tercihine kalmış.

3-Evet, el bagajı alabiliyorsun. Ağırlığı max 8 kg olsun derler ama pek kontrol edilmez.

4- Uçuş modunda kullanabilirsin, öteki türlüsü yasak zaten. SIM kart çıkartmana gerek yok.

5-Nüfus cüzdanı da bulunsun, yurtdışında konsolosluk işlemleri yaparken lazım olabiliyor.

6-Duty free'den alacağından ötürü marketlerden daha ucuza bulursun havaalanında. 1 şişe al bulunsun.

7-Gider gitmez kalacağın yer belliyse o saydıklarını hiç götürme bence. Elbet bir süpermarket vs bulur alırsın oradan hepsini. Boşuna yük etme kendine özel bir ürün olmadıkça.

8-Pasaport kontrolünden geçtiğin an yalan olur o tedirginlik, yeni bir dünyaya adım atıyorsun. Tadını çıkarmaya bak, ötesini düşünme.

9-Turkcell hattını kullanma orada, özellikle internet'i hiç kullanma. mb başına 10 tl alıyorlar. Gideceğin ülkenin erasmus forumlarını kurcalayıp en uygun mobil operatörü bul. Gider gitmez ilk işin bir hat almak olsun. Sonra tarife vs araştırırsın.
  • cakabo  (04.09.12 10:08:18) 
7- Ben 10'lu paketler halinde satılan toilet seat cover kağıtlarından tavsiye ederim.. italya gezimde işe yaramıştı.

10- öncelikle kredi kartı ve turkcell hattını yurtdışı kullanımı için açtır. sonra turkcell'e yurtdışı azıcık konuşma ve internet al. her yerde kaybolma olasılığın var. eğer telefonunun gps'i veya interneti varsa çok işine yarayacak. ama cakabo'nun dediği gibi orada kullanılan hatlardan al. turkcell'in yurtdışı internet hizmeti çok pahalı.
  • eleventh american esme has met  (04.09.12 10:41:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.