[]

şekli kaymış resim dosyalarını düzeltmek

içinde on yıl öncesine ait fotoğrafların, belgelerin, mp3'lerin bulunduğu bir cd'im vardı. daha önce çok uğraştığım halde açılmasa da her ihtimale karşı atmamıştım. bugün tekrar karşıma çıktı ve enteresan bir şekilde dosyalarıma ulaştım. mp3'lerde ve dökümanlarda sorun yok.

resim dosyalarım da açılıyor ama görüntü olarak tahribat oluşmuş. fotoğraftaki nesneler saçma sapan bir dağılım içinde. dağınık bir puzzle'a benziyor. arada şeritler vesaire de var. var mıdır bunları eski haline getirmenin bir yolu, yöntemi, programı? yardımcı olursanız çok makbule geçecek.


 
fotoğraflarda kayıp yoksa yani belli bir kısmı kaybolmamışsa,silinmemişse photoshop ile parçalar kesilip bir layer da birleştirilerek (yapboz oynar gibi yerlerini bularak)yapılabilir bence.ama tabi uzun iş.uğraşacak adam lazım.

kolay yolunu bilen biri yardım eder umarım.
  • Skey295  (02.09.12 04:18:54) 
Bende de çok eski makinemle çekilmiş fotoğraflar win 7 olan laptopta orantıları aşırı bozuk gözüküyorlar ama ön izleme görüntüsünde oranları düzgün görünüyor. Codec sorunudur dedim ama üzerine eğilmedin henüz.


  • arandur  (02.09.12 11:42:21) 
@arandur daha önce resimlerin codecle alakasını duymamıştım ama sanırım bendeki de aynı sorun. çünkü nispeten daha üst düzey makinayla çekilmiş fotoğraflarım herhangi bir deformasyona uğramamış. mp3 ve dökümanlarda da herhangi bir sorun olmadığını hesaba katarsak cd'nin yıpranmış bölgesine o fotoğrafların denk gelme olasılığı yok diye düşünüyorum. eğer bir ilerleme kaydedersen tekrar bana dönmeni isterim, teşekkürler.


  • dayrise enterprises  (04.09.12 19:09:03) 
Elbette, bir düzelme elde edersem yazarım. Bu arada o eski makine Mustek Gsmart Mini 2.


  • arandur  (06.09.12 13:51:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.