[]

Ilk kez yurtdisi

Selam size yardim etmenin hazzini tadina varmis insanlar,

5, cars gunu pegasus ile sabiha gokcen.den hareket edecegim. erasmus ogrensiyim. vize ve pasaport tamam. yurtdisi haraci pardon harci varmis, orada mi odeyecegiz onu?

bi kac duyuru okudum hava alanlari en salaklarin bile anlayabilecegi sekilde tasarlanmistir demisler, zor olsa da buluruz yolumuzu o zaman. peki dikkat etmem gereken seyler var midir nelerdir?

hedef fransa, ocaga kadar oradayim, belki hazirana kadar da uzatirim onu. yanima almam gerekenler nelerdir? giderken bi sey goturmeli miyim?

her turlu tavsiyenize acigim.

Ekleme: versailles.a gidecegim.

duyuruda benzeri sorularin soruldugunu biliyorum ama mobilken arama yapmak zor oluyor, "aramaya inan" diyecek olan varsa diye yazdim bunu.

 
harc yurtdisi ucaginin kalktigi havaalaninda odeniyor. atiyorum adana-istanbul-fransiz sehri ucusu olacaksa adana'dan ucarsin istanbul'a, istanbul'da odersin harcini. adana'da odemezsin... genelde pasaport kontrolunun oldugu yerlerin yakininda olur harc odenecek yerler. orda sorsan gosterirler.

havaalaninda bol bol o buyuk ekranlara bak. hangi kapi oldugu saat kac oldugu falan yazar. ucus numarana dikkat et. onun disinda tam olarak %100 emin olana kadar calisanlara soru sor. bekleme salonuna gittiginde de yolculara sor bu abc ucagi di mi, diye. (havaalanlarini hic bilmedigini varsayarak yaptim bu aciklamayi)

fransa'da degil ama abd'de okuyorum, minik bir tavsiyede bulunayim: dis fircasi-macunu, tuvalet kagidi, sabun, corap, atlet gibi en temel seyler al yanina. kutu kutu alma da hani ilk gittiginde markete gitmeden biraz idare etsin seni. obur turlu "amaan nasilsa var orda" diyip goturmezsen ilk gunden market aramak durumunda kalirsin, belki yorgun olursun belki canin istemez falan, bilemezsin yani. sahsen beni cok rahatlatiyor bu yontem.
  • rebio  (31.08.12 11:33:58) 
Evet, sabiha gökçenden ödüyorsun pulu.
Fransanın neresine gideceksin bilmiyorum ama, almanya yakınlarında bir yer ise, palto al. En temizi şöyle güzel bir kayak/snowboard paltosu.

  • dampire  (31.08.12 11:37:29) 
raki, lokum al bulmak zor degilde biraz pahali oluyor.
nargilen varsa gotur cok isine yarar, tutunu en iyisinden al. komurun iyiyse onu da burdan gotur.
turk bayragi al kucuk bir tane. arada action oluyor, sallarsin.
fransizca bilmiyorsan, gunluk konusmalari not defterine yaz, yolda ezberlersin isine yarar, bazen ibnelik olsun diye ingilizce sorunca, anlayip fransizca cevap veriyorlar.
orada da hazirlarsin ama vaktin varsa, guzel bir turkce playlist hazirla, nargile ve rakiya uygun olsun, cay olarak ahmed tea ya da rize turist cayi al ya da oradan da alabilirsin,
  • nekodunlangafana  (31.08.12 12:09:56 ~ 12:12:21) 
vize degil de oturma izniyle gidiyorsaniz(ki normalde öyle olur) harc odemenize gerek yok. Ben yapmistim öyle bir mallik, pasaport kontrolunde "bu pula gerek yoktu hehehe" deyip ustune damgayi basmislardi. 15 tl bosu bosuna vermistim, yetmemis gibi 2 arkadasima verdirmistim bundan 3-4 yil once. Iciniz rahat etsin istiyorsaniz gidip sorun oralarda..

(bkz: erasmus öğrencisi olacak öğrencilere tavsiyeler)
(bkz: yurtdışına okumaya gideceklere tavsiyeler) bu erasmusa pek benzemiyor aslinda ama ise yarar bilgiler vardir elbet.
  • natnan  (31.08.12 12:56:42) 
once uc aylik vize ile giriyor olman lazim, sonra yabancilar dairesinden oturma izni aliyorsun diye bilmekteyim. yani her ihtimale karsi harc parasi 15 lira yaninda olsun. hatta daha fazlasi, ulkeye donuste, acil durum olur, taksiye otobuse binersin vs.


  • gunes123  (31.08.12 14:36:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.