[]

roman yazmak

ön açıklama: tamamen merak

1 hafta gibi sürede roman yazılabilir mi? yani mesela adam yıllarca biriktirmiştir mesela 1 hafta sürede de sırf bunu yazıya dökmesi kalmıştır. olur mu öyle şey? zamanında heinrich böll'ün 6 günde kitap yazdığını duymuştum da merak eder dururum.


 
günlerin köpüğü romanı 2 günde yazılmış. işin tekniğini bildikten sonra ve kafanda olay örgüsünü hazır ettikten sonra 1 hafta yeterlidir bence.

yalanına sokuyumculara gelsin: tr.wikipedia.org
  • empty blank  (23.08.12 22:54:37 ~ 22:55:04) 
valla bende de böyle bir heves vardı ama ne zaman yazmaya kalksam 2-3 sayfa yazıp bırakıyorum. çünkü tekrar okuyunca hep bir olmamışlık hissediyorum. yani yazdığın herşeyin hemen içine sinmesi zor bir olay. yazar yazar durursun. bu yüzden bir hafta gibi bir sürede hele ki 100 sayfa üzeri bir roman yazmak imkansıza yakın bence.


  • Wolfware  (23.08.12 22:54:50) 
bir gecede yazılmış bir kitap okuduğumu hatırlıyorum. yazarı türktü ama ne kendi adı ne de kitabının adı aklıma geliyor. çerezlik bir kitaptı sonuçta.


  • anonim yazar  (23.08.12 22:57:38 ~ 22:57:55) 
kumarbaz 2 haftada mı ne yazılmış mesela.


  • noluyo yaa  (23.08.12 23:00:04) 
Jack Kerouac birkaç yıl boyunca otostop ile Amerika'yı turlamış sonra evine döndüğünde daktilonun başına oturup 3 haftada ünlü On the Road kitabını yazmış yolculuk anılarını isimleri değiştirerek yazarak. 1 hafta da gayet mümkün Novella falan tarzında. Tabi yazarını ne kadar tatmin eder yıllar sonra dönüp baktığında bilinmez.


  • schopen  (23.08.12 23:22:04) 
Felatun beyle rakim efendiyi yazan adam -ismini unuttum- icin motorlu yazi makinesi derlermis. kayikla bogazi gecerken bile yazar bitirirmis bir seyler. bu durumda evet yazilabilir.


  • dahinnotha  (23.08.12 23:31:44) 
iş sadece yazmaya geliyorsa ve kısa bir romansa yani ön hazırlığını zihninde yapıp bitirmişlsen mümkün. Fakat ben bir haftada sıfırdan roman yazarım demek götten uzaya curiosity 2 fırlatmak kadar zordur.


  • Agnahie  (24.08.12 01:03:27) 
Dashiell Hammett en bilinen romanlarından Sırça Anahtar'ı tek oturuşta 36 saatlik bir dilimde yazmış.
Polisiye türünün en bilinen romanlarından biridir. Mümkün.

  • kalemdefter  (20.09.15 15:25:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.