[]

Ortaya çıkmadan adamı şikayet edebilmek ?

Selam sevgili avukatlar, duyurucular, bir arkadaşım var ünlü birisiyle birlikte, şimdi sorun şu ki adam kızı dövmüş öyle dövmüş ki yüzünün yarısı mor durumda. şikayet etmek istiyor kız, fakat bu olayın açığa çıkmasından ve magazincilerin kendisini bulmasından korkuyor zira babasının bu olayı görmesi demek adamın yüreğine inmesi demek. Şimdi açığa çıkmadan böyle bir şey yapmak mümkün müdür? Yorumları alayım.




 
pek mümkün olabileceğini sanmıyorum ama avukat'a danışmak lazım. ayrıca mümkünse bile adam çok ünlüyse(o ne demekse) illa ki ortaya çıkacaktır..


  • feodal moruk  (23.08.12 22:37:38) 
öyle magazin forever bi durum varsa ortaya çıkmadan öyle bi süreç yaşaması bence çok zor. mesela ben bile merak ettim şimdi ne yalan söyleyeyim. insanlarda bu merak varken bu dünyadan hayır gelmez arkadaşlar. (der ve uzaklaşır naif delikanlı)


  • isildur  (23.08.12 22:55:33) 
dayakçı adam daha da psikopata bağlayıp kızı iyice rezil bile edebilir. en iyisi bu işi orman kanunlarıyla çözmek. toplanıp dövün herifi.


  • muratchelik  (23.08.12 23:11:35) 
Maalesef bu durum, yani sormuş olduğunuz şikayet konusunun gizliliği sadece soruşturma aşamasının bitimine kadardır. Kovuşturma aşamasına geçtikten sonra, yani dava açıldıktan sonra sanık ve müşteki bilgileri ortaya çıkacaktır.

Şikayette bulunacak olan mağdurun öncelikle şikayet dilekçesinde bu hususun soruşturma süreci boyunca kati suretle gizli kalması gerektiği, aksi bir durumda CMK 157. maddesi gereğince soruşturmanın gizliliğini ihlal eden şahıslar hakkında işlem başlatacağının ihtarına dair bir şerh geçmesi faydalı olacaktır.

Ayrıca yaralama gibi eylemlerde aynı gün içerisinde adli tıptan rapor almak gereklidir. Süre geçtikten sonra alınacak olan raporlar, yaralama eylemi ile ilişkilendirilmeyebilir. Bu durum tamamen savcılığın takdirinde bir durum olarak görülebiliyor. Şikayetin normal süresi 6 ay ancak dava aşamasında bu durum sanık lehine olarak görülebilir. Bu nedenle şikayet etme niyeti varsa gecikmemesinde fayda var. Geçmiş olsun arkadaşınıza.
  • kareem said  (23.08.12 23:53:35) 
Gizledikçe sorunları artabilir.
1- dayağı sineye çekecek, sessizce adamı terkedecek. Bu nispeten iyi seçenek ama zayıf ihtimal. çünkü;
2- Adam buna rağmen arkadaşınızı rahatsız edebilir, ayrılmasına izin vermek istemeyebilir. işte bu noktada arkadaşınızı korkunç ve kabus dolu ezik günler bekler.
3- Dolayısıyla mecbur kalacak ve yine de ailesinden yardım isteyecek, gizli kalmayı umursamayacak noktaya gelecek.
  • firez  (23.08.12 23:59:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.