[]

Kablosuz Ağ Adaptörü

PC'ye takmak için kablosuz ağ adaptörü almak istiyorum. Yanlız benim için önemli olan sıradan bir lap top dan daha kuvvetli bir alıcı olması. Alt kattaki modemin sinyal seviyesi lap top larda çok düşük olarak geliyor. Bu sinyali daha kuvvetli bir şekilde alabilecek bir ağ adaptörü tavsiyesi var mıdır?




 
USB zimbirtilar genelde cok daha dusuk seviyede cekiyorlar sanirim anten dizayni ile sorunu var. PC icin bence internal al ve pringlesdan anten yap ya da daha pahaliya hazirini alabilirsin.


  • badseed  (10.11.08 19:29:08) 
ben de www.usr.com aletten var. 3 apartman ötedeki modemi görüyor, bana misin demiyor.

edit: asagida arkadas 18 ile baglaniyorum demis ama benim en kötü baglanti hizim 25. zaten oldum olasi usb'den calisan hicbi aleti sevmem.
  • trimpot  (10.11.08 19:44:13 ~ 20:04:36) 
ben bunu kullanıyorum getir.net
yan odada, arkadaşım, laptop tan 54 mbps den bağlanıyor ben de pc den 18 mbps den bağlanıyorum ama her ikimizinde sinyal gücü düşük seviyede ve önemli olan da bu zaten. 18 veya 54 bağlanmışsın önemli değil, sonuçta bağlısın. Sayfaların hızlı açılması tamamen sinyal gücüyle alakalı bu durum da adaptörün kalitesinden değil vericinin performansıyla ilgili.

edit: 200 metreyi alıyor:))
  • ukeladümbelek  (10.11.08 19:46:05 ~ 19:50:28) 
edimax'ın 7318usg isimli ürününü almanızı öneririm. usb üstelik daha büyük anten de takabilirsiniz. üzerinde 4dbi 'lık anten ile geliyor.
istenirse ilerki zamanlarda 12dbi'lık anten takarak yan mahalleye kadar uzanabilirsiniz. (bkz: ben yaptım oldu)

ayrıca 3-5mt'lik usb uzatma kablosu da edininiz derim.

www.hepsiburada.com böyle birşey
  • winsome  (11.11.08 10:52:54 ~ 11:03:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.