[]

Basın Özgürlüğü ve Yılmaz Özdil

Ülkede gazeteciler işten kovulurken, çıkarılırken aynı tür yazıları birçok kişiden sert bir üslupla yazan Yılmaz Özdil'e neden bir şey olmuyor? Hala yıllardır aynı köşesinde. Aynı baskı ona uygulanmıyor mu? Aynı gazete başkalarını çıkartırken onu niye çıkartmıyor?




 
yilmaz ozdil tehlike olarak gorulmuyor galiba.

-he yilmaz he.
  • nawres  (15.08.12 14:07:56) 
bence ciddiye almıyorlardır.

temel olarak hedefte şu görüştekiler var bence:

* bilinçli, protest öğrencilerin takip ettiği ve ulusal gazetelerde yazanlar
* halk tarafından tanınırlığı(tv dolayısıyla da olabilir) oldukça fazla olan karşıt görüşlü yazarlar

yılmaz özdil iki kategoriye de girmediği için sallamıyorlardır diye düşünüyorum.
  • saygilarefendim  (15.08.12 14:12:31 ~ 14:13:01) 
ahahah keltikfrostun yorumu şahaneymiş gerçekten.

o zaman sorarlar adama hani o illegal şeylerin peşinde koştuklarına dair delil? neden yıllarca tutuklu kalıyorlar?
  • antonin artaud  (15.08.12 14:21:14) 
@saygılarefendim sanki yılmaz özdil'i tanımlamak için kullanmışsın. aksine iki görüşe de uyuyor. ayrıca çok yoğun da bir kitle tarafından internette paylaşılıyor, gazetede okunuyor. tehlike olarak görülmüyor olayını da mantıklı bulmadım.


  • yetkili birine benzeyen abi  (15.08.12 14:21:48) 
usta yılmaz özdil tanınırlığı çok olan birisi değil. tipik yurdum vatandaşı, muhtemel bir akp seçmeni kendisini tanımıyor. ama mesela uğur dündar'ı tanıyor. neden?

benim de babam, amcam falan yılmaz özdil paylaşıyor. evet chp seçmeni tanıyor kendisini. haklısın. ama yeterli değil. internet kullanan kitle yoğun değil bu arada. halkın yüzde 30'u bile değildir. onların da ne kadarı paylaşıyor acaba.

ilk maddeye nasıl soktun yılmaz özdil'i orayı anlamadım yalnız?
  • saygilarefendim  (15.08.12 14:29:41) 
saygilarefendim ulusal bir gazetede yazmıyor mu? Ayrıca yaptığı tespit ve açıkladığı istatistiklerle dünü ve bugünü halkın anlayacağı seviyede ve yalnızca CHP kitlesine değil her kitleye ulaşacak şekilde yazıyor. Şu ana kadar hiç bir cevaptan tatmin edici yanıt alamadığım gibi, verilen cevaplar da çelişkileriyle beni destekler nitelikte. Uğur Dündar ise ekstrem bir örnek olmuş. Nedim Şener ve Ahmet Şık da bilinir değillerdi ama artık biliniyorlar. Durum başka ama ben çözemedim. Siz de çözememişsiniz.


  • yetkili birine benzeyen abi  (15.08.12 16:16:56 ~ 16:17:32) 
Yılmaz Özdil zaten Emin Çölaşan'ın yerine alındı. (En azından E.Ç'nin iddiası bu yönde. Kovulduk Ey Halkım Unutma Bizi kitabına bakabilirsiniz bu konuda) O yüzden ''aynı gazete başkalarını çıkarırken onu niye çıkarmıyor'' sorusu çok sağlıklı değil. Zaten Bekir Coşkun kendi istifa etti, Oktay Ekşi de keza ''analarını bile satan zihniyet'' sözünden sonra istifa edenlerden diye biliyorum.

Emin Çölaşan'ın Kovulduk... kitabında Ertuğrul Özkök ile aralarındaki bir diyalogtan bahsedilirken Ertuğrul Özkök'ün bir yerde ''Bekir Coşkun mizahi üslupla yazdığı için kimsenin iplemediğini'' söylemesi de bu konuda bir ipucu olabilir. (Yılmaz Özdil'in de üslubu biraz mizahi, diğer kovulan yazarlar kadar sert değil)

Yanılmıyorsam Fatih Altaylı da aynı şekilde bir yazısında Yılmaz Özdil için ''Laf ebeliği yapıyor, Çölaşan gibi bilgi ve belge yazamıyor'' demişti. (Nedim Şener, Ahmet Şık falan çatır çatır kitap yazıp ortaya belge koyan adamlar, olayı bu kapsamda düşünmek lazım)

Verdiğim kaynakların doğruluğunu taahhüt etmediğim gibi, yukarıda yazılan sözleri onayladığımı da söylemiyorum. Yalnızca bu konuda gözüme çarpan ve sorunun cevabı olarak işaret edebileceğim noktalar bunlar. Tartışma malzemesi yapılmamasını rica ederim.
  • terelelli  (15.08.12 17:17:45 ~ 17:19:16) 
yılmaz özdil'in kamuoyu yaratma etkisi yok bence. mesela nuray mert vs. bir yazı yazıyor. diğer yazarların veya gazetelerin bir yerlerinde görüyorsun. tartışılıyor ve yayılıyor. o yüzden tehlike arzediyorlar.

bi de ben yö'yü muhalif olarak görmüyorum. öyle olsa hürriyet gibi bir gazetede yazmazdı. hürriyet de onu laik kesimin gazını almak için kullanıyor ve müsade ediyor.
  • merhum  (15.08.12 17:25:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.