[]

Sozluk moderatoru [kimi raikonen] saka mi yapiyor?

malumunuz caylaklar icin olan bitenden yeni bir duyuru girildi. #14333666
kimi raikonen adli moderator asagidaki kosul ile saka mi yapiyor?

" zira noktalama işaretlerinden sonra boşluk bırakması gerektiğini hala öğrenememiş bir adamın sözlük yazarı olarak işi ne? "

semantik, gramer, cumle yapisi, anlatim bozuklugu vs. bitti de noktalama isaretlerinden sonraki boslugu onemsemeye siranin geldigini mi anlamaliyiz bundan? oss'de bile bu denli dikkat etmiyorduk sorulara.

tesekkurler.

 
bence hakli. en azindan 154.648 caylak ve 40.524 onay bekleyen caylak oldugunu dusunursek; onlarinda isi zor be abi.

ben bile dogru duzgun kurallari ogrenememisken/bilmiyorken, olaya boyle yaklasmasi bence normal.
  • trimpot  (06.11.08 13:50:05) 
hiç şaka yaptığını sanmıyorum. hele ki kimi raikkonense bunu yazan.


  • mea maxima culpa  (06.11.08 13:50:43) 
kimi'yi tanirim iyi cocuktur. bu konuda saka yapmaz! normal sartlarda olsa bu gormezden gelinebilirdi. ama denildigi gibi bu kadar cok kisinin basvurdugu bir sitede -ki tum olayi yazi yazmaktir, dikkatinizi cekerim- elbette bu tarz seyler onem kazanmaktadir.


  • darth maul  (06.11.08 13:54:56) 
allah caylaklarin yardimcisi olsun o vakit. bu kurali onca senelik sozluk kullanicisi olmama ragmen yeni duyuyorum. 1 sene once girdikleri entrylerin noktalama isaretlerinden sonra bosluk koyup , tekrar beklemek zorunda kalacak nice caylak vardir bence.

ama moderatorlerin bu tutumunu da islevsel buldum bir acidan. yukarida iddia edilene gore, caylak entrylerinde yazilan metinden ziyade, noktalama isaretlerinden sonraki bosluklara bakarak nice caylak elenebilir ve bu da hem zamandan hem zihinden kazanc saglar.
  • comptrol  (06.11.08 14:02:05) 
cevabı hayır olan soru.çübnkü nedenmi anlatayım.entrilerde gözlenen yaygın özensizlik zaten uçma sebebidir yazarlar için,yeni bir yazar alacakken neden bunu önemsemeyelim?on tane gelişigüzel tanım yapmış,içeriğini özgünce doldurmamış,imlaya noktalamaya tikat etmemiş bir yazarı niye alalım?hele sırada 40bin onay bekleyen çaylak varken?

dedirten duyuru
  • kimi raikkonen  (06.11.08 14:12:52) 
birak allahini seversen demek istedigim cümle kimi ! ben daha gecen ay tum entryklerimi gözden gecirdim.conku okadar yildir sozluk de yazmama ragmen ozellikle notalama siaretlerin de bir suru hata yatigimi gordum.
gercektende eger zamaninda boyle nedenlerle yazar yapmasalardi bende bugun sozluk yazari olamayacaktim dedigim soru

  • darth maul  (06.11.08 14:19:36) 
aslında boş vakti olan varsa yazarlar da okusa fena olmaz hani. zira görünce kafayı yediğim hatalarla karşılaşıyorum çokça.

ayrıca şansıma 10 entry i tamamladıktan sonra bekleme sürem fazla olmamış. yazar olmak gittikçe zorlaşıyor.

ama kimi haklı kalifiye insanlar lazım sözlük e..
  • dambil  (06.11.08 14:31:28) 
olan biten yerine hatalı entry örnekleri başlığını okuyun falan dese daha doğru olurdu bence. olan biten'de bir sürü alakasız duyuru var. kim okumuş onların hepsini de yeni çaylaklar okuyacak?


  • 386 dx  (06.11.08 15:38:44) 
Çaylaklar için yazarlardan farklı kurallar zaten var. Modlog'u incelerseniz çaylakların, sadece bakınızdan veya dedirtenli tanımlardan dolayı da entryleri siliniyor. Noktalama kurallarına uyulması gereği şaka mı yoksa ciddi mi bilmem ama gerekli bir önkoşul. Çünkü toplamda zaten 10 tane entry yazmaları gerekiyor. O on entryde dahi özen göstermemiş birinin yazar olduktan sonra da özenli olmadığı sonucu çıkaırlabilir. Çeşitli atraksiyonlara girmeden kısa tarafından salt kelime tanımı yaparlarsa onlar için çok daha sağlıklı olur gibi. Ben onlarca entry girdiğim için 8 ay bekledikten sonra ancak miferdibi ile yazar olabilmiştim. Yapmayın:)


  • gulden kale  (06.11.08 17:56:34 ~ 17:58:01) 
noktalama işaretinden sonra boşluk bırakmak çok temek bir bilgi. bence garip bir talep değil.


  • cereal killer  (06.11.08 23:07:16) 
soyle demek isterim:acikcasi,noktamala isaretlerinden sonra bosluk birakmamak okunurlugun icine eden bir sey.sizce de oyle degil mi?yani baksana,boyle bitisik bitisik.acayip oluyor ve bence kimi'nin dedigi dogru...


  • compumaster  (07.11.08 04:10:20) 
adet döneminde o normaldir biter yakında.


  • noliy  (18.01.09 11:22:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.