[]

Yeni doğmuş 1-2 günlük kedi bulduk, ne yapmamız gerek ? isteyen var mı ?

Merhaba,

Dün akşam çöp kutusuna atılmış 3 tane yavru kedi bulduk. Tahminimize göre 2-3 günlük bile değiller. Tam çöp arabasına dökülecekleri sırada birisi fark edip almış.

Şimdi şırınga ile süt v.s veriyoruz, sıcak bi yatak yaptık öyle takılıyorlar. ama çok anlamıyoruz kedi bakımından.

bu kedilerden anlayan, alıp büyütürüm diyen yada en azından akıl verecek olan var mı ?

yer: istanbul - bahçelievler

Az bişey üstte dursa ?

 
@beetlejuice +1

Poposunu su veya zeytinyağıyla silin mutlaka günde birkaç defa. Ayrıca üstünüze yapma ihtimalleri var, o yüzden hazırlıklı olun.

Bebişlere çok iyi bakın lütfen, Ankara'da olsalardı yardımcı olmak isterdim. Süt tozlarına para vermeyin, çok pahalılar. Çok içemezler zaten, mümkünse keçi sütü alıp suyla karıştırıp verin. Olmadı az yağlı sütle yaparsınız.
  • ahmetcan44  (10.08.12 13:04:21) 
inek sütü yerine keçi sütü ve kefir verin.
barf for kittens/newborn kittens diye ararsanız ingilizce olarak da şeyler bulabilirsiniz.
facebookta hav-sev var. onlara mesaj atarsanız sütanne bulmaya yardım edebilirler.

sıcak tutmak ve tuvaletlerini yaptırmak önemli.
  • goldentitan  (10.08.12 13:17:23) 
aynı şekilde 4 tane yavruya bakmıştım doğumunun 4. gününde annesini komşular zehirlemişti. dikkat edilecek en önemli iki şey var;

- 3-4 saatte bir nemli peçete ile kıçlarını hafif hafif silin onlar o anda işeyecekler iğrenmeyin zaten tek içtikleri süt. biraz daha büyüyene kadar bunu yapmazsanız işemezler acı çekerler. (ıslak mendil olmasın içindeki kimyasalları bilmiyoruz malum)

- kitty milk denen sütlerden alamadım param yoktu diyip inek sütü ile beslerseniz abartmadan sütü sulandırın lütfen çünkü kedi sütüne göre inek sütü çok yoğun. dediğim şey tüm kediler için geçerli değil ama bazı türler çok hassas oluyor kediler 1 hafta bir şey yokmuş gibi yaşar sonra ölüverirler.

Edit: bir de şırıngayı boşverin yahu bazen vakumu hızlı gidebiliyor falan sıkıntı oluyor. biberon alın siz. ben biberon bulamamıştım ilk gün, şırınga da sakat olunca bildiğimizden daha küçük bir çay kaşıgı ile vermiştim her birine.
  • taqster  (10.08.12 16:32:50 ~ 16:34:21) 
diğer bütün arkadaşların söylediklerine ek olarak yanlarına eski tip tiktaklı saatlerden bir tane koyarsanız o tiktakları annelerini kalp atışı olarak duyup daha rahat olurlar. bir de bir süt anne bulabilirseniz o hepimizden daha iyi bakar onlara.

not: bir dişi kedi 6 yavruya bakabilir.
  • tururo  (11.08.12 00:05:05) 
ayrıca normal sütü sulandırıp içerisine bildiğimiz eti cici bebe katarak biberonla besleyebilirsiniz.
ben de bir kaç günlük kedi bulmuştum ve veteriner bana bunu yapmamı söylemişti..
ve tabii ki tuvaletini yaptırmayı unutmayın..
  • bir sebep bir bahane  (11.08.12 00:09:11) 
Caps var mi


  • tuvalet kaşığı  (11.08.12 10:03:30 ~ 10:04:12) 
evdeki kedi nüfusu insan nüfusuyla aynı oldu.
6 ya 6 şeklindeyiz.
2 si 3 yıllık, 2 si 2 aylık, 2 si 1 haftalık ve çöpten alınma.
tikli yorumlara katılmakla birlikte bir tavsiye de benden. gözlerine dikkat edin. annesi temizleyemeyeceğinden çapaklanma olacak ve iltihaplanma akabinde kör olma tehlikesiyle kalabilecekler.

ılık çaya pamuğu bandırıp yavaşça silin.
  • eeb  (11.08.12 11:30:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.