[]

Bu fotoğraflar nasıl oluyor da oluyor?

www.theatlantic.com
ve www.boston.com burdaki fotoğrafların tek sırrı hayvan gibi pahalı makine ve lensler midir sadece?
yoksa bu kadar net fotoğraflar, keskin ve canlı renkler elde etmek için photoshop katkısı daha mı fazla sizce?


 
hayvan gibi pahali makien ve lensler.


  • co2s2  (09.08.12 16:11:56) 
adamların kullandığı en dandik lens 6 bin avro, var gerisini sen hesap et..


  • hosein  (09.08.12 16:12:28) 
hem ekipman, hem photoshop, hem de doğru ışık kullanımı diyelim. hepsinden biraz yani.


  • kekec salman  (09.08.12 16:23:48) 
hayvan gibi pahalı lensler ve dünyanın en iyi fotografçıları


  • exodia  (09.08.12 16:24:23) 
iyi fotoğraf makinesiyle iyi fotoğraf çekilir diye bir şey yok. nat.geo. fotoğrafları hakkında konuşuyorum; o seti size verseler o fotoğrafların aynısını çekebileceğinizi düşünür müsünüz?

burdaki fotoğraflar da öyle ahım şahım fotoğraflar değil yani, www.boston.com

sorunuza geleyim. o kadar net fotoğraflar elde etmek için arkadaşların dediği çok pahalı makine ve lenslere gerek yok. full frame bir makineniz olsun ve L serisi zoom lensiniz olsun gayet çekebilirsiniz.
neden nat.geo. fotoğrafçıları hayvan gibi pahalı lensler kullanıyor diye sorarsanız. çünkü nat.geo'ya çalışıyor :)

bkz. canon eos 5d mark2, canon 70-200L ya da canon 135mm f.2L
  • unalbey  (09.08.12 16:27:54 ~ 16:29:49) 
ışık kullanımı, makineyi iyi tanımak, f-stop ve shutter ayarlarını iyi yapabilmek, doğru kompozisyonu yaratabilmek, doğru kadrajı yakalamayı bilmek gibi bir sürü etken de var. ayrıca bu adamlar bi tane fotoğraf çekiyo o fotoğraf böyle süper oluyo değil. adam pahalı ekipman ve yukarıda saydıklarımla 50 tane fotoğraf çeker 1 tanesi öyle güzel olur.


  • r_u_h  (09.08.12 17:04:48) 
L serisi lenslere hayvan gibi pahalı lens değil demek saçma. ayrıca spor fotoğrafını 5d ile çekene herkes güler (hangi lens olursa olsun) saniyede 3.9 frame ile spor fotoğrafı mı çekilir.


  • ekşi sözlük kullanıcısı iseniz basın  (09.08.12 17:05:11) 
"En iyi makina en iyi fotografı çekseydi en iyi daktiloya sahip olan da en iyi romanı yazardı." demiş üstad ara güler.

elbette daktilonun romandaki yeriyle, makinanın fotoğraftaki yeri aynı değil ama "insan unsuru" fotoğraftaki en mühim unsur, bunu unutmamak lazım. bu fotoğrafları çeken adamların eline pek de özel olmayan, klasik makinaları versen yine çok güzel şeyler çıkar ortaya.

fotoğrafçılık sanattır, zanaat değil.
  • ein lied  (09.08.12 17:18:24) 
@ekşi sözlük kullanıcısı iseniz basın

1d mark serisi fotoğraf makinesi mark2'den daha seri olabilir ama daha ucuzu da var =) yani ben o fotoğraflardan çekebilmek için minimum gerekli fiyat/ekipman yazdim. mark2 almazsın gider 1d mark alırsın.
  • unalbey  (09.08.12 20:19:16 ~ 20:19:56) 
hayvan gibi pahalı makina ve lensler. artı mekanlar. aslan kaplan vardı da biz mi çekmedik. mesela ben ankaradayım. ne çekem? neyse. fotoğrafçı tabii ki önemli ama imkanlar sağlansa 3-4 sene içerisinde böyle fotolar çekebileceğime inanıyorum. zaten olay da bu. sıfırdan başlıyoruz ve çabalayarak bir yerlere geliyoruz. ama adamda azcık göz olsun ver eline bilmem kaç bin dolarlık makinaları. çeker yani. bunlardan bir iki gömlek altını çeker belki ama çeker.


  • mercyrium  (09.08.12 22:31:49) 
ekipmanla falan alakası yok arkadaşlar. bu tamamiyle fotoğrafı ışığı vs bilmekle ilgili bir şey.


  • cedric tweedledee  (10.08.12 00:42:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.