[]

Türkiye'de Irkçılık

Selamlar.

Öncelikle söylüyorum emre belözoğlu diyene küfür ederim.

Bizim okula erasmusla zenci bir ingiliz kız geliyormuş bu sene. Onunla konuşuyordum az önce. Ailesinin endişelendiğini, çünkü Türkiye'nin ırkçı bir ülke olduğunu düşündüklerini söyledi. Ben de yok öyle bir şey dedim. Türkiye'de zenci yok ki zencilere karşı ırkçılık olsun, ne bileyim. Sizce Türkiye'de zencilere karşı ırkçılık var mı? Erasmusla gelen zenci bir kız günlük yaşamında ırkçılıkla karşılaşabilir mi İstanbul'da ?

 
en fazla komiklik, saka yaparlar, o kadar


  • lutah  (08.08.12 02:43:50) 
irkçilikla karsilasmasi çok zor çunku turkler gerçekten zencilere sempatiyle bakiyor, ama turkler iyi niyetli yaklassa bile eger alingansa, dalga geçtiklerini zannedebilir.


  • yarey  (08.08.12 02:45:06 ~ 02:46:01) 
yok abi ne ırkçılığı.bi sürü zenci saat satıyor sokaklarda, ben daha bişey diyeni duymadım.Hatta bizim milletimiz birçok yönden sever zenciyi :) fotoğraf falan çekinmek isterler.


  • al basmadan donu var  (08.08.12 02:45:42 ~ 02:46:27) 
festus okey'den haberleri vardir belki.


  • nawres  (08.08.12 02:45:46) 
çok acaip ya. neden avrupalılar zencilere karşı ırkçı olacağımızı düşünüyorlar acaba.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (08.08.12 02:46:58) 
aksine sempati ile karşılanır.bizim halkımız genel olarak yabancılara karşı samimi ve sıcakkanlıdır.bizde şöyle bir durum var.şimdi zenci dememek lazım bir kere bunlara.siyahi diyelim öncelikle.bu siyahi arkadaşlar genel olarak eminönü veya x bi yerde saatçi olarak kafamıza sokulduğu için veya genelde onları öyle gördüğümüz için ufaktan bir dalga geçme,söz dalaşı filan atan tipler oluyor muhakkak.ama dediğin gibi bu kız ise ve yanında sen veya başka birisi olacaksa yani tek değilse sıkıntı olmaz bence.


  • willzyx  (08.08.12 02:46:59) 
"siyahi"lere karşı olan ırkçılığı bir kenara bırakırsak türkiye ırkçı olma konusunda bayrak taşıyan bir ülkedir. bu ülkede ırkçılık yoktur diyenler siyahilere karşı ırkçılığın olmadığından bahseder. evet bu ülkede bu tarz ırkçılık pek görülmemiş nedeni de o kadar fazla sayıda siyahinin bu topraklarda yaşamamasıdır. gerçi şu anda saatçi dediğimiz insaların sayılarının gelecek yıllarda artmasıyla bu tarz bir olay da görebiliriz.


  • vartuhi  (08.08.12 02:47:08 ~ 02:49:57) 
bence de yok.zenci derler ama art niyetli olarak diyeceklerini zannetmiyorum. sarışına sarışın dedikleri gibi.


  • Ranchoddas  (08.08.12 02:47:15) 
siyahiler aksine çok sevilir Türkiye'de. sebebinin de siyahi futbolcular olduğunu düşünüyorum.


  • halitkin  (08.08.12 02:50:44 ~ 02:50:59) 
galeri3.uludagsozluk.com

www.besiktask.org

desmond.imageshack.us

bu fotoğrafları gösterip insanların nasıl bir duruşa sahip oldukları açıklamasını yapabilirsin
  • freebird5406_2  (08.08.12 02:51:40) 
hatta kafalarina siyah poset geciren trabzonsporlu taraftarlari goster 'biz irkci degiliz' diye.

irkciligin ne oldugunu bilsek belki oluruz da, bu sekilde degiliz.
  • nawres  (08.08.12 02:59:02) 
Yok be olm:)
yanına gelip "saatler orjinal mi?" diye sorarlar en fazla.
onu da anlamaz zaten.
  • HerifinBiri  (08.08.12 03:00:39) 
Biraz garipserler enee hatuna bak lan zenci diye bakarlar o kadar. Ailesi o aklı nerden aldıysa esas ırkçı onlar.


  • LORDS  (08.08.12 03:06:18) 
İngiltere'den geliyor "zenci" kızımız ve ailesi endişeleniyor Türkiye'nin ırkçı bir ülke olduğunu düşündükleri için!?.

Söylediklerinizin özeti olan bu cümle nasıl duruyor sizce?

"Zenci" derseniz kendisine, evet ırkçı olduğunuzu düşünür, kesin!

Bir de İngiltere gibi ırkçılığın hiç olmadığı(!) bir memleketten geliyor yani...


"Bravo Bob! Uzaylılar seni kaçırmış, mutfakta yemek yapıyorsun. Yemek niyetine küçük haplar yutuyosun, bir robotla kaçıyorsun ve bilim kurgu sevmiyorsun" yaklaşık böyle bir şeyler diyordu ya Arif GORA'da...
  • ahmetdursun  (08.08.12 03:56:19) 
zenci türkçe'de ve türkiye'de aşağılayıcı bir sözcük değil ki. kıza nigger demedim sonuçta.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (08.08.12 03:59:08) 
Zenci kelimesinin ırkçı olup olmadığını türk dili uzmanlarına havale ediyorum. Kıza nigger dediğinizi söylemedim elbet ama ondan bahsederken zenci ifadesini kullanıyorsunuz, ki onu da Türk dili uzmanlarına havale etmiş bulunuyorum.

Hasılı: Yok efendim ırkçılıkla falan karşılaşmaz.
  • ahmetdursun  (08.08.12 04:05:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.