[]

pc ile laptop ı birbirine bağlamak ama nasıl?

şimdi elimizde bir kablosuz modem bir pc bir de laptop var. kablosuz modem pc ye bağlı. ben laptop ile bunu birbirine bağlayarak pc içindeki dosyalarıma erişmek gerektiğinde birbirine ver kopyalamak istiyorum. ekstra bir ethernet kablosu olmadan yani kablosuz olarak bağlanabilir miyim pc me?




 
masaustu pc kablosuz olarak bagli olsa bile baglayabilirsiniz. sonucta ayni mantik ile hareket edip birbirlerini komsu yapacaksiniz.


  • trimpot  (03.11.08 18:07:04) 
nasıl?


  • rentts  (03.11.08 18:34:38) 
Kablosuz modem pc'ye kablo ile mi bağlı yoksa kablosuz mu? Eğer kabloyla ise mümkünatı yok, gidip bi ethernet kartı ya da wireless kartı alacaksınız. Yok pc'de wireless kart varsa kablosuz ağ kurulumu yapacaksın.


  • ataturkiye  (03.11.08 18:54:15) 
ofiste üç laptop birbirine bağlı aynı modem üzerinden. ikisi kabloyla bağlanıyor ben kablosuz bağlanıyorum. canavar gibi de veri alışverişi yapabiliyoruz.
önce istediğin klasörü paylaşıma aç ve herkesin görebileceği şekilde (everyone) olsun bu. akabinde herhangi bir pencerede "\\bilgisayar adı" (tırnaksız) şeklinde arat. paylaşımda olan klasörü göreceksindir. üstünde sağ tıkla "bu ağ sürücüsüne bağlan" diye bir seçenek vardır onu seç. zaten otomatikman bilgisayarımda görülmesi lazım karşı bilgisayardaki klasörün sende.

ama ben windows commander adındaki muhteşem programı öneririm. indirip kurun her iki bilgisayara da ve network connections'dan iki bilgisayarı birbirine bağlayın.
  • teritori  (03.11.08 19:39:31) 
bir klasörü nasıl paylaşıma açabilirim?


  • rentts  (03.11.08 20:35:33) 
Sağ tık --> Özellikler --> Paylaşım --> Bu klasörü ağda paylaşıma aç


  • ataturkiye  (03.11.08 20:43:00) 
sanal ağ kurabilirsin ama nasıl kurulduğu konusunda bir fikrim yok..benim eski çalıştığım yerde 5 şubedeki bilgisayarlar bir şekilde birbirinii görüyou yani bizim payaşıma açtığımız klasörleri paylaşabiliyoduk ama nasıl oluyor nasıl ediliyor bir fikrim yok...


  • Dubzilla  (18.12.08 11:14:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.