[]

Kimlikteki din hanesi uzerine

Uc sene once bile kimlikler degisecek, din hanesi yer almayacak diyorlardi. noldu?

hep derler ya turkiyenin yuzde99u musluman diye. bu sacma oran hakkinda yapilmis duzgun bi arastrma var mi? kendini musluman olarak tanimlayanlar su kadar diye.

nufus cuzdanlari olusturulurken neden din hanesi gerekli gorulmus, sartlar neymis ki?

inanmayanlar neden sildirmekten imtina ediyor? ben sildirdim, pisman degilim. ileride olur muyum?

bi sey yazdirmak istesek seceneklerimiz uc buyuk dinle mi sinirli?

 
bir arastirma oldugunu sanmiyorum o konuyla ilgili.

ben üsendigimden ve yurtdisinda oldugumdan sildirmedim, konsoloslukla ugrasmak istemiyorum.

herhangi bir sey yazdirmak diye bir sey yok, serabetanist ya da pastafaryan olmayi kabul etmiyor devlet.
  • serabetan  (05.08.12 11:29:53) 
böyle bi ülkede bunun mümkün olacağını hiç zannetmiyrum. ha herkes nasıl olsa müslüman kabul ediliyor diye belki yazılmasın ne gerek var demislerdir ama yok imkansız yani
ayrıca kimlikten sildirmek de sakat bir şey bence. devlet dairesinde bi işin olur bakarlar sırf orda dinin yazmıyo diye sana pustluk yaparlar her sey beklenir yani

  • neira  (05.08.12 11:32:47) 
sorun musluman olup olmamak ila alakali degil, dinsel secim cinsel secimden bile ozel bence, bunun butun turklerik heteroseksuel kabul eden anlayistan bir farki yok, mesele bu kadar ozel bir olayin herkesin elinde dolasabilir bir belgede ifsa edilmesi. donunu goster demekten daha az onur kirici degil ki. bireyselligi olan insan icin bundan rahatsiz olmamak mumkun degil.
bunu sildirmek bile bir davranis belki ben davranmamak istiyorum, devlet buna ne karisir? ideali bunun secenek olarak orada belirmemesi, devlet o kutucugu daha faydali seyler icin kullansin, inancimizdan elini ceksin.

  • mavicorap  (05.08.12 12:21:08 ~ 12:23:17) 
@secilmis, zaten sildirdim ben. fakat sildirmek cozum degil ki. yine kendini ifsa ediyorsun. sildirdiysen musluman degilsindir algisi oluyor. cunku musl. olsaydin rahatsiz olmazdin, gibi.

fakat merak ediyorum, mavicorap.in dedikleri gibi, nicin resmi veya gayriresmi bircok islemde kullandigimiz kimlikte kisisel olan din hanesi olusturulmus? kaldi ki bu dogustan verilen bir sey. ne hakla? inanci asikar etme ihtiyaci neden?

cumhuriyet kuruldugu yillardan beri var mi kimliklerde bu?

yeni kimlik muhabbeti rafa mi kalkti?
  • dahinnotha  (05.08.12 13:06:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.