[]

Evde web sayfası barındırmak ve yayınlamak.

Diyelim ki kendi sayfamızı tasarladık yaptık. Sayfayı evimizdeki bilgisayarın harddiskinden yayınlamak istiyoruz. Bununla ilgili bir kaç sorum var:

1- Evde sürekli açık kalacak olan PC sadece çalışşın yeter denecek düzeyde olsa olur mu yoksa iyi işlemci ve ram gibi parçalar ister mi? isterse misal.
2- Ne tür bir internet bağlantısı lazım? Orta büyüklükte bir kaç dükkanın sitesi olacak, çok ziyaretçisi olacağını sanmam. Ama yine de ADSL yetmez sanırım, uydudan bağlantı ya da diğer kablolu bağlantılar... (fayatları hakkında bir tahmininiz varsa o da olur).
3- Alan adını için ne yapmamız gerekiyor, nerelere başvurmak gibi? Bunun ücreti nedir?
4- Arama motorlarına kayıt diye birşey duydum. buna gerek var mı, yoksa hiç birşey yapmadan siteyi yayınlasak googledan arayan biri bizi bulabilir mi?

Bir de unutmadan bu iş astarı yüzünden pahalıya mı gelir?

 
1- İyi işlemci ve ram, sitenin nasıl çalıştığına bağlı olarak değişir. Örneğin bir ton CPU time gerektiren işler yapan bir PHP, ASP uygulaması mı bu? Yoksa basit uygulamalar mı?
2- İnternet bağlantınızın upload kısmı burada daha önemli diye tahmin ediyorum. 1 Mbps ADSL bağlantısının 256 Kbps upload hızı vardır ki bu da böyle bir iş için yetersizdir bana kalırsa.
3- Godaddy.
4- SEO çalışmazsanız insanların sizi Google'dan bulmaya başlaması daha uzun sürer.

Eğer adam gibi bir bilgisayar ve internet bağlantısı varsa iyi olabilir ama bunlar için ekstra yatırımlar yapmanız gerecekse, işin ölçeğinin ufak olduğunu göz önünde bulundurursak (yani bu hizmeti satın almak istediğinizde, dedicated server tutmanızı gerektirmeyecek büyüklükte) değmez diyebilirim.
  • fredi  (02.11.08 02:06:11) 
5- evet astarı yüzünden pahalıya gelir. hiç gerek yok, çok komik fiyatlara ufak çapta hosting sahibi olabiliyorsunuz.


  • ref  (02.11.08 02:21:38) 
bu iş için (nadir ziyaret edilen içinde resimler bulunan bir kaç site) yeterli olacak internet bağlantısına vereceğin 1 aylık parayla bir sürü yerden 1 senelik hosting alabilirsin.


  • kurukafa  (02.11.08 02:23:25) 
valla söylenenlerin çoğu doğru. yani açacağınız websitesi alacağı günlük tekil ziyaretçi gibi verilere göre bilgisayar işlemcisi ram önemli olacak ve tabiki upload. hiç uğraşmayın ben size hosting veririm parayada gerek yok maksat işiniz görülsün. özel mesaj atın sözlükten.


  • crystalsoul  (02.11.08 02:31:31) 
1-piyasada bulabileceginiz kendisini duzgun calistiran(oyun falan demiyorum bak) en ucuz bilgisayar isinizi cok uzun sure gorur, gormezse uzerinde calistirdiginiz kod kotudur, veya cok asiri ziyaretciniz vardir ve zaten adsl falan kullaniyorsaniz bandwidth'iniz yetmez. ornek: celeron islemci, 1gb ram, linux os canavar is gorur.
2-uploadi olan bir baglanti gerekiyor, adsl bunun tam tersi ne yazik ki, ondan ozel baglantilar lazim t1 t3 syncdsl gibi
3-eger statik ip'niz varsa, alan adinin nereden alindiginin bir onemi yok
4-alan adlarinin bir yerlerde gecmesi lazim, sitelere kaydetmekte zarar yok (google'in indexine falan).
5-astarindan pahalliya gelir, duzgun bir host bulun orada host edin.
  • compumaster  (02.11.08 03:03:50) 
google da bulunabilirlik açısından biraz para harcamanız gerekecek eğer organik ziyaretçi kaygınız varsa. misal döviz kelimesinde üst sıralarda yer almak istiyorsanız öncelikli yapmanız gereken döviz piyasalar vs içerikli sitelerden backlink "anchor link" elde etmenizdir. bu nedir xx.com sitesinden döviz kelimesiyle link almanız. yani döviz diye bir link düşünün sizin sitenize linklenmiş. bu backlink elde etme işlemini parayla yapabilirsiniz. pagerank 4 bir siteden aylık 20 25 ytl civarı backlink alabilirsiniz. piyasayı araştırırsanız zaten öğreneceksiniz. bu işlem yani parayla backlink elde etme yontemi aslınnda google botunu kandırmaktır. google ın çok backlink alan siteleri üst sıralara getirme mantığı esasen : siz bir site açiyorsunuz ve bu site insanlar tarafından beğeniliyor ve faydalı bir site olduğu düşünülüyor. ve insanlar size kendi sitelerinden karşılıksız backlink veriyor ve size sizin sitenizi yararlı bulduğu için katkı sağlamış oluyor. google da bir çok yerden backlink kazanmış bir site "kötü olamaz" mantığıyla sizin sitenizi aramalarda üst sıralara taşıyor ödüllendiriyor. şu halde yeni açacağınız bir siteye belirli aralıklarla backlink satın almak iyi bir yontemdir. fazla yüklenirseniz sandbox tehlikesi var. mrtksn in bahsetmiş olduğu çöplük dizinler de az da olsa işe yarar. ama google da bulunur olmanızda pek faydası yoktur. bu çöp dizinlere eklemeniz google botu tarafından daha fazla ziyaret edilmeniz akabinde sitenizin indexlemesi anlamına gelecektir. çöp dizinden kastım herkes açıyor ya saçma sapan toplistler hitlistler bunlara ekleyin yine zarar gelmez. yeni açtığınız siteyi dmoz a kayıt edebilmeniz güzel olur. siteniz dmozda yer alıyorsa otomatik olarak dir.google.com da yer alıyor demektir. ancak dmoz.org a site başvurusu yapmak ve onaylanması başvuracağınız kategoriye göre zor olabilir. mesela çok rekabet olan kategorilere sitenizin eklenmesi zaman alabilir. dmoz konusunu google da biraz araştırın. google sürekli erişilebilir siteleri sever bu yüzden evden host açma konusunu tekrar düşünün. googleın sevdiği bir diğer şeyse "eski domain" yani kayıt tarihi eski domain. 2004 den once kayıt edilen domainler çok zor sandbox a düşüyor. sandboxdan öte google eski domainleri sever. yeni register edilmiş bir domain google da ilk zamanlar üst sıralarda yer alır giren ziyaretçiye şaşırırsınız ama google sizi daha sonra gerilere hak ettiğiniz yere atacaktır. eski domainleri www.freshdrop.net gibi sitelerden bulabilirsiniz. ha bu demek değildir ki yeni register edilmiş domainle böle bi işe girişilmez. girişilir! ancak herkes bilir eski domaini google "bu site şu tarihten beri kayıtlı istikrarlı bir site" olarak nitelendirdigi için daha çok sever.


  • crystalsoul  (02.11.08 04:50:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.