[]

hukuk eczacılık mühendislik

arkadaşlar sözkonusu genç ilgi alanı bulunmayan ve eczacılık* hukuk* odtü inşaat arasında kalmış bir hanım kız. gönlünden odtü inşaat geçiyor ama mezun olursa iş hayatı pek de parlak olmayacak gibi.
eczacılık malum yeni yasalar..
hukuktan da sayısal çıkışlı olduğundan çekiniyor ve yurt dışı gibi bir seçeneği yok. hoş inşaat okursa da yurtdışı diye kazakistanda çalışmak var.

sizin önerilerinizi almak istedik şimdiden teşekkürler.

 
ilerde hangisini yapmaktan mutlu olacaksa onu yapsın.
bi laf vardı ya tam hatırlayamadım. bi insan bi yıl mutlu olmak istiyosa şunu yapsın, ömür boyu mutlu olmak istiyosa seveceği işi yapsın.

  • zombie0  (02.08.12 06:17:08) 
odtü inşaat okursa farklı alanlarda da çalışabilir.Odtu etiketi her zaman avantajdır.Ayrıca bölümde çok iyi.İşsiz inşaat mühendisliği mezunu ben görmedim.

eczacılık okursa oturduğu yerden iyi para kazanır.İş bulma derdi olmaz.

Ben olsam hiç düşünmem eczacılık yazardım.

Edit : Eczacılığın kontenjanları diğer bölümlere göre çok daha az.Bu da az mezun demek.
  • zola  (02.08.12 06:19:32 ~ 06:32:52) 
Ben muhendisim ama su anki aklim olsa hic dusunmeden eczacilik yazardim maddi getirisi guzel mesai vs diye kavramlar yok sonucta kendine ve kisilse gelisimine vakot ayirabilir. Su an ecxaci birini bulsam evlenirim muhendisligi birakirim bunda ciddiyim.


  • seyyar satıcı  (02.08.12 07:52:02) 
eczaci olsun, digerlerine gore daha rahat ve kolay para kazanabilir.


  • nekodunlangafana  (02.08.12 08:30:30) 
bence hukuk biraz tutku isi gercekten basarili olmak istiyorsan, cok ama cok okuyorsun, insanla ugrasmak zor, bence kisilik cok onemli. eczacilarin meslek orgutleri basarili olduklari icin simdilik iyi durumdalar, ama turkiye'de insanlar saglik alanindakilere dusmandir, bunun kokeni egtimliye olan nefretten gelir, saglik alaninin da boyle bir zorlugu var. devamli degisiklikler olur. bence her zaman en ortalama is muhendislik, kokmaz bulasmaz bir meslek, su ana kadar bir hobisi ilgi alani olmamis insan icin ideal meslek dali, cunku sosyallesmene erek yok, hergun insanla ugrasmiyorsun, bu konudaki yetenegine ihtiyac duyulmuyor. ben bu kiz icin muhendislgin daha dogru oldugunu dusunuyorum, hukukta ezilebilir. saglik alanlari da turkiye'ye ozgu durumlardan dolayi kaypak zeminde duruyor, gelecekleri guvenilir degil.


  • mavicorap  (02.08.12 09:10:47) 
eczacılık yazsın diyen arkaaşların yeni yasadan haberi yok belli. artık büyükşehirlerde özellikle istanbul,ankara,izmirde eczane açmak imkansız. bu demek oluyor ki doğuya gidip eczane açması lazım. o da tercih edilesi birşey değil. odtü inşaat ise iyi ama bir kız için kötü. işçiler hep erkek olduğu için şantiyede çalışabileceğini zannetmiyorum. bence hukuk en iyisi. sayısal çıkışlı olması hukuk okuyamaz anlamına gelmemeli. odtü elektrik-elektronik kazanmış birinin hukuk okuduğunu biliyorum. en kötü ihtimal avukat olur. iyi de para kazanır. hakim,savcı olursa ne ala..


  • gkhnynk  (02.08.12 09:18:19) 
eczacı olmasın sakın.


  • merena  (02.08.12 09:47:22) 
eczacılık veya diş hekimliği yazsın. eczane açılmasa da devir falan alır bir yolu olur. bence eczacılık düşünmeye bile gerek yok. inşaat ya da mühendislik yazarsa hayatının hatasını yapar.


  • monkey  (02.08.12 09:55:03) 
bu tercihler arasında kesinlikle odtü inşaat derim ben. Odtü mezunu olması gelecekteki hayatında istediği işi yapması için yeterli, ister inşaat okusun, ister işletme okusun, ister odtünün başka alakasız bir bölümünü okusun. Diğer iki seçenekte "okuduğu mesleği yapmaya mecbur kalacak" %90 ihtimalle, sevse de sevmese de, piyasanın durumu uygun olsa da olmasa da... Geçmişler olsun olacak...


  • sui  (02.08.12 10:22:05) 
şantiyede elektrik mühendisiyim kesinlikle odtü inşaat diyorum. proje çiziminde görev alır, bide yapı denetime diplomasını kiralar oh mis.. ha devlete atanmaları da çok kolay. bizim şantiyeye geliyor bi hatun inşaat mühendisi. geliyor yemeğini yiyor, kahvesini içiyor, altına arabayı da şirket verdi bu arada. benzin de bedava. yani hatun yaşıyor resmen..

o yüzden kesinlikle inşaat öneririm.
  • hosein  (02.08.12 11:09:10) 
inşaat mühendisliği kadınlar için dezavantaj değil. tüm inşaat mühleri şantiyelerde çalışmıyor. onlarca farklı çalışma alanı var.


  • 219 taksim 3  (02.08.12 11:14:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.