[]

WD diske low level format

low level format atacağım. hirens ile denemiştim daha önce yapamamıştım. diskim ata wdc wd3200 yanlış hiren.i mi indirmiştim? resimli anlatımlara bakmıştım da olmamıştı öyle. diskin elimde patlama olasılığı olduğunu biliyorum. boot olarak açıp da llf yapabileceğimiz başka bi yöntem var mı? bad sector olan kısımları kapatsın geri kalanı kullanayım.

--
bad sector muhabbeti var harddiskimde. şuan ubuntu kullanıyorum. dosya biçimi vs gibi olaylar yüzünden windowsdaki ismiyle D: diskine şuan erişemiyorum. gözden çıkardım zaten orayı. koomple formatlamak istiyorum low level ile. daha önce hirens boot cd.yi denemiş idim lakin maxblast, seaget gibi şeyler vardı. benim harddiske mi uymadı yoksa ben mi beceremedim bilmem.

 
bad sector üzerine türlü yazılımlar var fakat genel kanı hiç birinin bunu düzeltmediği sadece bad sector lü alanın yamandığı onun kullanılmadığı üzerine.

hatta kimileri sadece chkdsk d: /f gibi şeylerle bile zaman zaman bad sector den kurtulabildiğini söylüyor bence deneyebilirsin.

ayrıca şöyle bir şey buldum. işini görür mü bilmiyorum ama bir üstüne git. llf atmak son çare olmalı

www.softpedia.com

gerçi kullanmadım ama llf göze aldıysan önce bu tars yazılımlarla şansını dene.

geçmiş ola
  • kumdan kale  (01.08.12 16:34:11) 
teşekkür ederim fakat şuan bilgisayarım ubuntudan çalışıyor. akşama farklı bi w7 sürümü ile kurulum yapmayı deneyeceğim lakin çok kez denediğim halde windows.u yüklemem mümkün olmamıştı dosya biçimleriyle oynadığım için. aslında hard diski tek parçaya çevirmek, güzelce temizlemek ve w7 kurmak niyetinde olduğumu belirteyim belki llf.dan başka bi yöntemi vardır.


  • dahinnotha  (01.08.12 16:40:03) 
o zaman kendi bilgisayarında hiç kasma. sök hdd yi, götür arkadaşının bilgisayarına bağla, orda deneyin işi. her şey çok daha kolay olur : )


  • kumdan kale  (01.08.12 16:44:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.