[]

mutfağa arı musallat oldu - yardım

olayın evveliyatını bir anlatmam gerekiyor, sonra tüm yardımlarınızı istiyorum.

bundan iki hafta kadar onceydi, mutfakta bir adet arıyı (1 numara) eceliyle olmus halde buldum ve tabii ki çöpe attım, atmaz mı olaydım bilmiyorum.

birkaç gün sonra, başka bir arı (2 numara), herhalde 1 numarayı bulmak için (arılar hisseder mi boyle seyleri, akıllı hayvan diye bildik bunları biz) mutfaga gelip gitmeye basladi. (iki adet mutfak balkonu mevcut) bu kesif gezileri esnasında mutfak havlularını ve kurulama bezlerini koparmaya, ve belirli bir rota izleyerek bunlari bir yerlere tasimaya basladi, ama hayva gitmiyor da gitmiyor. butun musallat oldugu esyalari balkona cikardim, attim, uzaklastirdim, yok, hala operasyona devam.

bir hafta kadar takildi bu. ardindan ayagini kesti. balkon yıkamak icin mutfak balkonundaki hortumu cikarip suyu bir actim, meger 2 numara biriktirdigi havlu parcalarindan topak topak 5 cm uzunlugunda bir silindir yapmis, hortuma tikamis, kendisi de icinden cikamamis, suyun tazyigiyle cikmasin mi disari.

oh tam kurtuldum derken, simdi de 3 numara cikageldi! bu da bu sefer yine boru tipi seylere giriyor cikiyor, bir seyler biriktiriyor, mutfakta rotasını olusturdu.

veteriner hekimler, deyin hele, ne yapayım ben şimdi? reçeller mi koymadım, mutfağı mı boşaltmadım her şeyi yaptım, öldüreyim desem 4 numara çıkacak bu sefer diye panik içindeyim, yardım edin.

 
hortuma su için geliyor olabilirler belki.


  • hicazkar  (01.08.12 15:46:38) 
hortum uzun zamandır kullanılmamıs, oldukca kuru bir hortumdu 2 numara isgal etmeden once.


  • autoimmune  (01.08.12 15:48:25) 
havluyu nasıl kopartıyor ya? ayı olmasın o?

balkon, ev bi güzel ilaçlanırsa sorun kalmaz. ilacı ziraat ofislerinden bulabilirsiniz.
  • punish  (01.08.12 15:51:00) 
ari nasil havlu kopartiyor,harbiden?


  • nekodunlangafana  (01.08.12 15:55:03) 
evin bi yerine yuva yapıyorlardır. bizim eve de sürekli çamur taşıyordu bi arı. mutfakta kahve yak uzun bi süre, o kokuya gelmiyorlar. sürekli bir çözüm değil ama, belki bikaç gün tekrar edrsen ümidi kesip başka yere giderler.


  • halanne  (01.08.12 16:08:46) 
eşek arası kopartır havluyu, bırakın havluyu et parçasıkopartıp yiyebiliyorlar..

yuva arayışı içindedir o büyük ihtimal, ilaçlamak en mantıklısı..
  • hosein  (01.08.12 16:09:20) 
vallahi kopartıyor gözümün önünde yolup yolup taşıyor havluları.
ben de bakınıyorum yuva yapabileceği yerlere, havlu koparmak tam yuva emaresi zira. balkonları kapatıyorum, uzaktan salon balkonundan dolaşıp buluyor yolunu namussuz.

kahveyi deneyeceğim ilaçtan önce. tek eleman için ilaçlamak çok sinir bozucu geliyor.
  • autoimmune  (01.08.12 16:32:43) 
evinize geleyim çıkartayım ! ehehe şaka şaka. ilk ilaçlama değilde önce bir tel perde, örtü vs falan takın pencereye girip çıktığı yerlere. sonra ilaca başvurun. hatta kendinizde yapabilirsiniz 2 arı için bir ton para ödemeyin. böcek ilaçları var bir sürü piyasada muhtelif yerlerden edinin,


  • uykusuz her gece  (01.08.12 17:14:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.