[]

ankara

neden bu kadar kötüleniyor? gerçekten hiç sevilecek yanı yok mu? ben doğma büyüme bir istanbullu olarak merak ediyorum ankarayı. nesi bu kadar sıkıcı? hiç yaşanacak bir yer değil mi?




 
bi konsolosluga gitmek icin 24 saat kalmak zorunda kaldim. bizim gibi dogma buyume istanbullular icin ankara kocaman bir koy gibi. en luks yeri de bozkir manzarali en fakir yeri de. bizde canin sikilinca gidecegin zibilyon tane yer var. moda sahilinde kayaliklarda dalgalar kayalara vurarken ickini yudumlarsin. ankarada ise bozkirda sinek viziltilarini cekersin.

kesinlikle yasanacak gibi degil. kayda deger bir tek yer ataturk orman ciftligi, o da bayar yani kac kere gideceksin.

edit: o kadar kotulemisim sevilecek yanini da yazayim. ankaranin en iyi yani istanbula geri donusudur.
  • eksimtrak  (31.07.12 18:57:20 ~ 19:13:07) 
efendim istabullularin bok attigina bakmayin, gayet yasanacak yerdir ankara. deniz konusunda cok buyuk takintin yoksa gayet de yasanir, trafigine alismasi biraz zaman alabilir sadece. kotuleyenler genelde bunlardan oturu kotuluyor. elbette daha kucuktur istanbul'a gore, dolayisiyla daha az yer vardir ama gidilecek yer yok diyen adam da daha adam gibi gezmemistir ankarayi.

ayrica ankara'da konsolosluk bulunmaz, buyukelciliktir hepsi.
  • tom riddle  (31.07.12 19:07:26 ~ 19:09:27) 
abartılıyor muhabbet olsun diye. tabi istanbulla karşılaştırma yaparsan kötülersin.


  • karpuzpeynirekmeksu  (31.07.12 19:08:37) 
hacı gir mahalle aralarına pislikten geçilmiyo. pislik derken insan pisliği. başı boş gençler gece yarısına kadar sokakta kavga muhabbetlerini anlatırlar, ankara oyun havası dinlerler.. sıfır kol giymiş bi kız ufuk çizgisinde kayboluncaya kadar gözle taciz edilir. sokaklarında halı kilim yıkanır, düğün yapılır.


  • syangela  (31.07.12 19:18:32) 
ben ankarayı itanbuldan önce gördüm. İlk gördüğümde beğenmemiştim halada beğenmiyorum böyle ne bileyim gri renkli bir şehir gibi geliyor bana.


  • basond  (31.07.12 19:19:32) 
ankara=köy:-)berbat bir yer insanları o derece salak salak müzik çalıyor her yerde salak bi la lafı var kafayı yersin hacettepe diş te okuyorum 3 seneden beri ankara denilen mal kenti çekiyorum:-)


  • Tony Montana  (31.07.12 19:27:42) 
Ankara güzeldir. Üniversiteye gidicem tüm tercihlerim ankara.

Geyat yaşanılabilicek bir yer. Gayet sosyal etkinlik had safada, gayet giilebilicek güzel zibiyon tane mekan var.

Şunlara bak araştır: kızılay , yüksel caddesi , konur sokak , karanfil sokak , tunus , tunalı uzar gider.

Not bursada yaşıyorum deniz evime 15 dk.
  • yatagants  (31.07.12 19:30:27) 
ankara, istanbul'la kıyaslandığı için bu kadar kötüleniyor.halbuki ne alakası var.kıyaslanamayacak iki şehir bunlar. yıllarca ikisinde de yaşadım.şehri güzel veya kötü yapan beklentilerinizdir bence.


  • başka bir kullanıcı  (31.07.12 19:40:12) 
ankarayı beşevler, kızılay, cebeci'den ibaret sananların beğendiği şehir.
olum sokak düğünü diyorum, havai fişek diyorum, dat dat dararat diyorum, atım arap diyorum.

  • syangela  (31.07.12 19:45:52) 
İstanbul'da yaşayıp Ankara'ya köy diyenleri dinlemeyin. Güzeldir Ankara, sevmeyebilirsiniz o ayrı.


  • heritage  (31.07.12 19:51:19) 
ankara nın tek eksiği denizdir.
eğer burada yaşayıp/üniversite okuyup kötülüyorsa insan ankara yı, bil ki kendisi asosyal, insanlarla iletişim kuramayan, aktiviteden anladığı tek şey denize bakıp çay içmek olan tiplerdir.
istanbuldan izmirden gelip ankarada üniversite okuduktan sonra dönmemek için 40 takla atan ve ankara dan kopamayan o kadar çok insan var ki.
  • ozmania  (31.07.12 19:54:10) 
@syangela güzel kardeşim, sen istanbulun hiçbir yerinde sokak düğünü olmadığını, itin kopuğun kavga etmediğini, hatunların taciz edilmediğini mi düşünüyorsun ciddi ciddi ?

Söylediğin şeyler her şehrin belli bölgelerinde var. Hatta sokak düğünü hariç söylediklerin dünyanın her şehrinin belli bölgelerinde var.
  • Saat1  (31.07.12 19:55:43 ~ 19:56:43) 
ankarada doğmuş ve büyümüş biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki ankara sevgili gibidir, keşfedilmeyi, anlanmayı bekler. 24 saat, 1 hafta kalarak anlaşılmaz ankara. gezmek lazım, aramak lazım, vakit vermek, tanımak lazım. bak 25 yaşımdayım 10-12 senedir yanımda ailem olmadan ankarada istediğim yere gidebiliyorum ve bu 10-12 senede hala sıkılmadım. ha tabi dışarıdan bakıp sadece ambalajını görene gri şehirdir ankara. zaten öyle olması daha iyi, gereksiz kalabalığa lüzum yok.


  • metalon  (31.07.12 19:56:27) 
ankara da nereyi geziyim diye sorarlar bazen duyuruda, cevapları okuyunca anlarsın.


  • elbar  (31.07.12 20:05:49) 
6 senedir istanbuldayım 2 seneye ilk fırsatımı bulduğum gibi ankaraya kaçıyorum.
arkadaş 2 yudum deniz görcem diye bu trafik çilesini çekmek kusura bakmayın ama akıllı işi değil.
ayrıca istanbul yaşanması oldukça pahalı ve kalabalığın insan ziyanlığıyla kesiştiği noktada.

öğrenciler, istanbulda okunur evet. buna kimse bişey demiyor. ama yaşamaya gelince alıp başınızı gideceksiniz çoğunuz. isteseniz de istemeseniz de.

not: istanbul aşığı bir insanım. çocukluktan beridir tek hayalim burada yaşamaktı.
ama zaman geçiyor ve büyüyoruz gençler...
  • vaktiyle iyi biriydi  (31.07.12 20:07:45) 
Geçen kış ve bu yaz bir kaç zaman kaldım ankarada. Arkadaş kimse dememiş ki kışın eksi 20 görülüyor, yazında sıcaktan ağzın yüzün kayıyor.

Birde başkanından bahsedin,geçen kış tüm tandoganda kızılayda trafik tıkandı saatlerce mahsur kaldık.
  • Absinthe75c  (31.07.12 20:10:12) 
misal sen arabanı satacakken ilana "satılık" yazarsın; abilerim "satarız gardaş" yazar.


  • syangela  (31.07.12 20:50:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.