[]

Postaci kapiyi bi kere caldiz

Simdi durumu size soyle ozetliyorum ve sizlerden yorum bekliyorum; bu sabah assagidan kapi zilim calindi ve bende sansa evde oldugum icin otomattan kapiyi actim beklemeye basladim..neyse bekle bekle derken gelen giden olmadigini gorunce soyle pencereden bir bakayim dedim ve postaci arkadasin yanbinalara girip ciktigini gordum. Ebayden bir paket bekledigim icin assagiya indim paketin (kutu) apartmanin ic kismina posta kutularinin uzerine gelisi guzel birakilmis oldugunu gordum. Yani gecerken biri alip gitse ortada hicbir ispatim yok, sari cizmeli memet aga..neyse apt disari ciktim paket elimde postaci arkadasi buldum neden paketi yukari cikarmadigini ortak girise biraktigini sordum.bana postamin “imza gerektirmeyen" posta oldugunu o yuzden apt boslugundan yukari seslenip paketi oraya biraktigini soyledi eger her postayi kapiya teslim etse faturalarida kapiya teslim etmesi gerektigini falan zirvaladi..boyle birsey olabilir mi? O paket oradan alinmis olsa nasil hak idda edicektim.?




 
postacı yanlış bir şey yapmamış.

posta ile kargonun farkı bu zaten. biri kişiye imza karşılığı teslim edilir, diğeri posta kutusuna bırakılır (sığmıyorsa posta kutusu civarında bir yere). ben de ingiltere'den oyun kolu, oyun vs. sipariş verdim. bir akşam eve gelirken apartman merdivenlerine bırakılmış buldum, yapabilecek bir şey yok.. sürekli kontrol etmek lazım. ya da paraya kıyıp kargo ile gönderimi tercih edeceksiniz.
  • sir gawain  (31.07.12 13:04:31 ~ 13:05:34) 
Valla normalde kapıya getirmesi gerekirdi ya.
Olur mu öyle şey?! Elektronik bir şey almış olsanız, biri alsa gitse.

e-bay'deki shipping policy'de ne yazıyor bilmiyorum, farklı bir şey mi seçtiniz diyeceğim ama yine de her koşulda kapının açılması ve adresteki birisine bırakılması gerekiyor. Ben bugüne kadar hep imza alındığını ya da isme teslim yapıldığını gördüm. Hatta bir defasında UPS görevlisi beni cep telefonumdan aradı, "Evde misiniz, yoksa başka zaman mı getirelim?" diye sordu. Evde olmadığımı ama çok da uzak olmayan x caddesinde olduğumu söyleyince hemen "O zaman biz de tam civardayız, bırakalım isterseniz?" teklifinde bulundular ve geçerlerken bıraktılar. Yani hizmet vermek isteyen adam, her koşulda hizmet verir.

Adamın yapması gereken zili çalmak, kapı açılırsa yani evdeyseniz yukarı çıkarmak, değilseniz not bırakıp, hangi şubeden pakedinize ulaşacağınızı yazmak. ama yaşasın keyfi iş yapmak di mi.
  • fauxhumanitas  (31.07.12 13:11:04) 
@faux hizmet vermek isteyen demişsin zaten onun parası ödendiği için normal olanı yapmış ve imza karşılığı vermiş. başlıkta ise büyük ihtimal ucuz yolu seçtiğiniz için posta yoluyla gelmiş ve "taahhütlü" ya da "kargo" olmadığı için imza karşılığı değil posta kutunuza bırakılmış. her hangi bir hak iddia etme durumunuz yok, biraz daha paraya kıymanız gerekir.


  • hosein  (31.07.12 13:17:05) 
Abi ozaman ptt elemanlari kafalarina gore paketleri cebe, cope atsinlar..(paradan dolayi degil ebayde saticinin verdigi tek opsiyon bu oldugu icin bunu tercihettim)


  • bluewhale  (31.07.12 13:21:40) 
postacıya bahşiş verin daima işe yarayan bir yoldur (; ayrıca postacı haklı eğer regular shipping ile yollandıysa . uluslararası alım satım yaparken tahaütlü ve sigortalı gönderin / alın aksi taktirde mahalle veledlerinin meraklı apartman sakinlerinin postanıza el atmasını engelleyemezsiniz. eğer siz tahaütlü aldıysanız ancak postacı size imza attırmadan kapıya bıraktıysanız gidin ptt ye şikayet edin imzamı taklit etmiş xxx değerdeki ürünüm elime geçmedi tadında olay çıkartın bunun evrakta sahtecilikten işlem yaptırmaya kadar yolu var.


  • mortac  (31.07.12 13:25:55) 
o zaman evet, posta yoluyla öyle gelir gönderiler. ben kargo diye düşündüm.
böyle bir şey var, yapılyor posta olarak gelenlerde.

  • fauxhumanitas  (31.07.12 13:28:06) 
abd"de isen boyle yapiyorlar evet. hatta mustakilde oturursan kapi arasina sikistirip giderler imza gerektirmeyen ise.


  • lorenzen  (31.07.12 13:32:04) 
benim ebaydan gelen ürünlerde kapıda bırakılıyor..
yani dış kapıda

  • dieselsingle2  (31.07.12 13:51:46 ~ 13:52:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.