[]

Virtual Server'da Web Hosting

Şirketin web sitesi için bir hosting firmasından hizmet alıyordum ama son zamanlarda iyice cozuttular. Site down oluyor, sorunu webform ile bildiriyorum. Sizin böyle bir siteniz bizde yok diye yanıt geliyor ama bu arada düzeltiyorlar vs. Zırt pırt haber bile vermeden parolaları değiştiriyorlar. Hafta sonu farkedersem ne ftp ne bir şey, kilitlenip kalıyoruz.

Beş altı aydır da başka bir firmada kiralık sunucumuz var. Üzerinde yazılım geliştirme yapıp bazı demoları koşturuyoruz. Web sitesini bunun üzerine alıp, webmail'i de Gmail'den alalım diye düşündüm.

Domain kontrol panelinden, domain'i virtual server'ın IP'sine forward edilince site açılıyor ama adres çubuğunda domain adı yerine IP adresi yazıyor tabi ki.

Virtual server'da nameserver vs olayı nasıl oluyor? Normal bir web server gibi çalışması için domain kontrol panelinde nameserver'a ne yazmam lazım?

 
önce vps'e bir dns sunucusu kurup, domain'in ns'sini buna yönlendirmeniz gerekiyor (ns1.domain.com ns2.domain.com gibi)

aslında basit bir iş ama konudan biraz anlamak gerekiyor.

bu arada gmail'in webmail'i türkiye'de bir beş senedir engelli (bkz: google apps)
  • fluorescein  (31.07.12 10:44:42) 
ha bu arada, ns yerine a kaydı kullanmayı deneyin, o zaman iş biraz basitleşir. uzun vadede çok mantıklı bir çözüm değil ama işinizi görecektir.

domain'in ns kayıtlarıyla uğraşmayıp a kaydını direkt sunucunun ip adresine yönlendirin.
  • fluorescein  (31.07.12 10:48:49) 
a kaydına dair bir şey bilmiyorum malesef.

virtual server'da iis kuruluydu. konfigure edip siteyi host etmesini sagladim ama bunun disinda ne yapmam gerektigini bilmiyorum.
  • nop  (31.07.12 11:13:34) 
@fluorescein: google apps engelli. gmail'in mail servisini kullanabiliyorsun. sallamayalım efem.


  • swallowed arsenic  (31.07.12 11:37:08) 
bence şöyle yapın şirketin domainini www.cloudflare.com üzerinden yönetin ayrıca bir dns sunucu kurmanıza gerek kalmaz, birkaç tıklamayla mx kayıtlarını gmail'e yönlendirip mail kullanabilirsiniz. a record ekleyerek ip görünmeden yönlendirme yapabilirsiniz. hem belirli aralıklarla sitenize ping atarak eğer down ise kendine aldığı yedeği gösteriyor. biraz kurcalayın inanın çok seversiniz iis'i çözdüyseniz bunu hayli hayli çözersiniz.

kısaca: güzel hizmet, beleş. kendim kullanıyorum arada sorun çıkarsa da memnunum
  • ne gerek var ki  (31.07.12 12:14:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.