[]

adak - kurban sorusu

Zamanında, ulan bu üniversiteden mezun olayım, kurban kesecem demiştim, pek inançlı biri değilimdir ama (lafın gelişi demiştim) aile tutturdu söz verdin yerine getir diye.

Bu işlerden hiç anlamam, kan görmeyi sevmem, hayvan kesimine falan da karşıyım da neyse.

Bir yer olsun, parayı vereyim, benim yerime eti kessinler, ihtiyacı olanlara dağıtsınlar. Ben kendime et istemiyorum, etrafımda ihtiyacı olan da yok (bildiğim yok). Bunu yapabilecek bir kurum var mı?

Üsküdar'da bir yer varmış dediler ama, daha güvenilir, kurumsal bir yer falan var mı merak ettim. Bilen eden?

 
türk hava kurumu?


  • me gusta  (29.07.12 01:22:14) 
bayramı bekleyin. belki bişeyler isteyen bir dernek olur. ya da etrafınızda maddi durumu iyi olmayan biri varsa ona verin parasını.


  • allanpoe  (29.07.12 01:23:14) 
ihh ya baktım 350 tl, mantıklı bir rakam ama ihh ya güvenemiyorum ekşide yazılanları okudum. Thk 500, darüşşafaka 700 tl, kızılay da 650 tl bütçemi aşar gibi

mehmetçi vakfı kurban bayramı dışında biz bu işi yapmayız diyor, kurban bayramında ne kadar ücret tutar bilmiyorum.

allanpoe, bayramda rakamlar çok yükseliyor, benim çok çok fazla param yok, o yüzden bayrama kalmadan yapayım diyorum.
  • bonjurkes  (29.07.12 01:30:21 ~ 01:33:55) 
öncelikle bir adakta bulunduysanız bunun karşılığının birine para vermek olmayacağını hatırlatmak isterim. siz ya da vekalet verdiğiniz dernek o kurbanı kesmeli. (muhtemelen zaten bunu biliyorsunuz da bazı arkadaşlar yanlış yönlendirebiliyor.)

şahsen böyle bir durumda olsam ve kendim kesmeyecek olsam ihh'ya bağışlarım. seküler-islamcı neredeyse herkesin güvenini kazanmış bir kurum. eti her yere ulaştırabilirler. ama tabii sizin kurbanınız sizin kararınız.

edit: ihh'ya güvenmeyenlerin elinde gerçek nedenleri olduğuna da inanmıyorum. ihh birleşmiş milletlerle ortaklaşa çalışan bir stk.
  • ein lied  (29.07.12 01:35:49 ~ 01:37:03) 
  • kakoy  (29.07.12 02:14:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.