[]

düşünce özgürlüğü

sizin kafanızdaki düşünce özgürlüğü nasıl birşey ? internetten biri size ana avrat sövse mahkemeye veriyor musunuz ? sınırınız ne ?

türkiyede bunun olmadıgını herkes biliyor. birine gerizekalı dediğin için tazminat verebiliyorsun. o yüzden ben tek başıma mesela internette bana edilen küfürleri sallamıyorum. böylece bir nebze de olsun düşünce özgürlüğüne katkım olduguna inanıyorum.


 
nefret suçu olmadığı sürece sorun yok. şahsıma edilen küfürlere de takmıyorum. kendi kalitesidir küfredenin.


  • 219 taksim 3  (28.07.12 21:24:02) 
küfür / hakaret düşünce özgürlüğüne girmiyor bence. özellikle birine gidip hakaret edenlere ( demet akalın vakası gibi ) de gıcık oluyorum, oh iyi olmuş diyorum. evde arkadaşınla şakalaşırken küfür edebiliyorsun diye bana bunu yapma hakkın yok.


  • repins  (28.07.12 21:26:13) 
bence nefret suçunun da dava edilmeye değer bir tarafı yok. büyük bir medya şirketinden yayılan iftiralar ve tabi çok organize bir örgütün direktifler verip suça teşvik eden bir yazısı ise farklı ama bence geniş bir açıdan bakılırsa dünyada hemen hemen herkes bir şekilde nefret suçuna ortak. en idealist takılanlar bile. çingeneler, yahudiler, siyahlar veya asyalılar etc eminim herkes zamanında bir ton laf etmiştir bu insanlar hakkında.


  • wessago  (28.07.12 21:26:51 ~ 21:27:32) 
küfür bir düşünce midir ki özgürlügü olsun ben bu kismi anlamıyorum.


  • ilkdefa  (28.07.12 21:34:52) 
evet bir özgürlüktür. bir insan sırf başbakana küfrettiği için 11 ay hapis cezası almamalı diye düşünüyorum. başbakanın kendisi hergün alevlilere, rum afedersinlere, ateistlere küfrediyor.


  • wessago  (28.07.12 21:38:28 ~ 21:39:06) 
Küfüre özgürlük verebilirsin ama bunu düşünce özgürlüğü ile bir baglantısı yok.

Küfrün amacı karşındakinin onurunu gururunu kırmak, rahatsızlık vermek. Düşüncenin bir onur, yada gurur kıracak yanı yok.

Bir şeyi birileri illa yapıyor diye o eylem ayrı bir deger ya da yer kazanmaz. Eylem degerini ve anlamını kendi üzerinde taşır.
  • ilkdefa  (28.07.12 23:17:16) 
küfür ve hakaret bir fikir değil, saldırı.

saldırının da özgürlüğü olmaz, başkasının özgürlüğünü tehdit ettiğin yerde kendi özgürlüğün sınırlanır - hayat bilgisi dersi tanımı -.

tanımadığı insanlara küfür etmemeyi insanlar öğrenmeli. nasıl ki biri sizi darp ederse onu dava edersiniz, küfürde de aynı şeyi yaparsınız, bence yapmalısınız da imkanınız da varsa.
  • repins  (28.07.12 23:34:39) 
dusunce ozgurlugu ve ifade ozgurlugu ayri seyler. kimse kimsenin dusuncesine gem vuramaz.
turkiye'de olmayan ifade ozgurlugu. kimse rahatca karsit dusuncesini tabiki hakaret boyutuna varmadan dillendiremiyor. ayrica internette yazilanlara tepkisiz kalabilirsin ama biri karsina cikip ana avrat dumduz gittiginde de ben sallamiyorum o onun ozgurlugu diyebiliyor musun? gercekten ifade ozgurlugune saygin var mi?

  • cogito ergo sum  (28.07.12 23:37:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.