[]

savcılıktan karar ne zaman çıkar?

panpalar, birisi hakkınızda suç duyurusunda bulundu. siz de gidip karakola ifadenizi verdiniz. savcılıktan karar aşağı yukarı ifade verdiğiniz tarihten ne kadar sonra çıkar? bir de savcılık mahkemeyi aşağı yukarı ne kadar süre sonraya verir?




 
savcılık 30 gün içinde kararı verip sana bildirir.. mahkeme rahat bi 2-3 ayı bulur.

kimin canını yaktın bakem?
  • hosein  (27.07.12 15:34:41) 
aynısı benim başıma gelmişti, karakol ifade olayları oldu, dava açılacağı kesinleşti.

adli tatil dolayısı ile(adli tatilde olmuştu olay) 21 eylülde 22 eylülde mahkeme olacağına dair celp gelmişti.

yani 21eylül akşam 5 te geldi ve 22 eylül saat 1 de mahkemeye gittim.çok apar topar oldu zor durumda kaldım.(sene 2010)

eylül ayından itibaren her an gelebilir.
  • killerbee  (27.07.12 15:46:24 ~ 15:48:09) 
@hosein; panpa çok teşekkür ederim öncelikle yanıt için... 30 gün derken maksimum 30 gün müdür? yani 1 hafta sonra geri dönüş ihtimalide mi var? avukat arama işlemlerine ne zaman başlamamı tavsiye edersin?

mevzuya gelirsek; aslında kimsenin canını yakmadım ama başıma böyle birşey geldi. çok uzun mevzu:)
  • yokumbenburda  (27.07.12 15:46:39) 
@killerbee; çok teşekkür ederim panpa bilgiler için... şu anda adli tatilde mi yargı mensupları? 25 eylül'de celp geldi peki mahkeme tarihi ne zaman oldu?


  • yokumbenburda  (27.07.12 15:48:29) 
alt komşun kendini kesip sen yaptın diye şikayetçimi oldu?

tutuksuz yargılanmanı gerektiren olaylarda nöbetçi mahkemeye çıkmıyorsun, o yüzden adli tatil geçmesi bekleniyor.

bende adam bıçaklamaktan dava edildim, fakat ne olay yeri polisi, ne hastane polisi, ne savcı bu duruma inanmadığı için(beni dava eden adam tekin birisi olmadığından ve daha önce bir sürü böyle olaya karıştırğından dolayı) tutuklu yargılanmadım. adli tatil bitti, sonra mahkemeye çıktım, ilk celsede benden şikayetçi olan adam benim yapmadığımı sarhoş olduğunu ve böyle bir olay olmadığını söyledi.
hakim de madem böyle bir olay yok bu hastane raporu nedir diye sordu(adam kesmiş kendini gitmiş rapor almış) ya dedi şikayetine devam edeceksin yada senin hakkında yargıyı yanıltmaktan işlem yapıcam.

sonuç 3600 tl para cezası 5 yıl içinde her hangi bir suça karışmaz(cürüm müdür nedir öyle bişeyler bişeyler, alkollü araç kullanmakta dahil bunlara) isem bu sabıkama işlenmeyecek ve bu para cezası ödenmeyecek
  • killerbee  (27.07.12 15:48:56 ~ 15:53:31) 
@killerbe; hayır panpa, hakaretten dolayı suç duyurusunda bulundular benim hakkımda. alt komşu olayı nerden çıktı?


  • yokumbenburda  (27.07.12 15:53:15) 
ayrıca ücretsiz danışmanlık hizmeti veren bir avukatlık bürosuna gidip, olayı anlatırsan, net olarak ne ceza alacağını söylerler, sende düşünüp düşünüp üzülmezsin. sonuçta 3 kuruş para cezası olacaktır.

ben kendi davamda avukat tutmamıştım, olay gün gibi ortada olduğu ve alacağım ceza avukat parasından nispeten ucuz olacağı için(5 sene içinde suça karışmama ödememe muhabbeti) danıştığım avukatlık bürosu avukat tutmamamı tavsiye etti.

sende en kötü ihtimal ücretli bir avukata danışırsan, olayı detaylı olarak anlatırsan,birde soldaki kutucuklara "tick" koyarsan en doğru şekilde yönlendirilirsin.
  • killerbee  (27.07.12 16:01:08 ~ 16:04:29) 
@killerbe; hocam çok teşekkür ederim bilgiler için... ben söylediğin gibi bir ücretsiz danışmanlık hizmeti veren avukatlık bürosu araştırmasına girişeyim. tekrar çok teşekkür ederim hocam...


  • yokumbenburda  (27.07.12 16:23:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.