[]

Din bilimi okumak

Merhaba. turkiyede, hele egitim ve akedemi bu sartlardayken, din bilimi okuyabiliyor muyuz? var mi universitelerimizde oyle bi bolum? ilahiyat dedikleri sey olaya sadece islam cercevesinden bakiyor bildigim kadariyla, bense efsaneler, mitler, felsefi gorusler, ibrahimi semavi vs bs insanlarin maneviyatiyla ilgili olan inanislari, inanilan dinlerin digerleriyle karsilastirildigi, sosyolojik, psikolojik, felsefi acidan ozetle tamamen notr ve pozitif acidan inceleyen bi bilim dalinin turkiye universitelerinde olup olmadigini, ne sekilde oldugunu soruyorum.




 
yurt dışından gelen bir arkadaşım bursada ilahiyat okuyordu. Bir fikir verebilir belki.

edit büdüt:
(2491106) İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ İslam ve Din Bilimleri

diye bir bölüm varmış. tam burslusu ygs de ilk on bini almış.

edit büdüt 2:

101111067
(1062328) ANKARA ÜNİVERSİTESİ Dünya Dinleri

diye vbir bölüm daha varmış. yine ygs 4 puanıyla 143.000 den kapamış.
  • yatagants  (26.07.12 00:54:54 ~ 00:57:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.