[]

Inanmamak ve reddetmek

Ikisi de ateizm midir? ateizm genelde inanmamak anlamiyla kullaniliyor. binlerce sene once hic bir sey bilmeyen insanlari kandirmak icin ortaya atilan masallara inanmiyorsam ateistimdir.

peki, tanriya meleklerine kitaplarina, yaratici gucune hatta cennetine ve cehennemine inaniyorsam ama yine de reddediyorsam "sen kotu bi tanrisin, sana iman etmem" diyorsam ne oluyorum. yine ateist mi?
gercek satanistler de boyle dusunuyor sanirim.

 
inanmamak ateizm, reddetmek deizme giriyor, gerçek satanist ne arkadaşım ayrıca laveyan bilmemne muhabbetleri ergenliğin altın kapısıdır.


  • naw man fuck that  (25.07.12 17:27:20) 
Gerçek satanist "Non serviam." der geçer. Derine inmez.


  • faith no more  (25.07.12 17:29:36) 
@Naw man, deizm degil o. deizm.in tek bi aciklamasi yok lakin genelde tanriya inanip dinlerin ne amacla yazildigini bildigi icin "dinleri reddetmek"tir, tanriyi degil.
bilmedigin konu hakkinda konusmak ergenligin farzlarindan olsa gerek.

non serviam bu anlama gelmiyor mu? sana hizmet etmem, sana iman etmem. oyleyse varligini bildigi halde reddetmektir bu.
  • dahinnotha  (25.07.12 17:40:24) 
oyş özür dilerim basit bir şekilde 'inanmamak ateizm, reddedmek deizme girer' dedim, reddetmek deizmdir demedim, şeytanınız bol olsun ehe mehe :=)


  • naw man fuck that  (25.07.12 17:44:49) 
a-teizm: tanrı ve benzerlerine inanmamak, yani ikinci örneğin ateizm falan değil. şeytan da tanrı'nın hikayelerinden çıkma. ya da yine bir deity, kutsallık atfedilmiş yaratık. ateizmde bunların hiçbirine yer yok ve hepsi zırva.

dinlere+peygamberlere inanmamak, tanrının ya da tanrıların evreni yarattığını ama karışmadığını düşünmek: deizm.

tanrının kötücül olduğuna inanıyorsan:
kısmen kötü: dystheism
tamamen kötü: maltheism

maltheism'e aslında zorlasak, hatta belki zorlamasak bile kurandan önceki kitaplar girer. ama özellikle eski ahitte ya da yahudilerin kitabında tanrı cezalandırıcı, acımasız, hatta gaddardır.

gerçek satanistler diye bir şey var. geleneksel satanizm deniyor esasen.
ha şimdi, ateistik ve teistik diye ayırabiliriz. ateistik olan evil-kötü kavramının felsefik sorgusundan, teistik olan da bildiğin şeytan-lucifer'den çıkar. bu geleneksel anlamdaki satanistlerin, teist olanları temel olarak adaletsiz olan tanrının aksine, devrim yapan, karşı çıkan, sömürüye karşı gelen şeytana inanırlar ve saygı duyarlar.

ama gördüğün gibi dinin ve dinsizliğin çok türü var. evet zaten artık aşırı çok din türü var. temel olarak ayrım mantık/felsefik ayrımlar ve iman ayrımları üzerinde gruplanabilir.

felanje.
  • fauxhumanitas  (25.07.12 17:54:25) 
evet.
ne güzel dünya vallahi.
insan,dünya,güneş,kainat,binlerce hayvan,bitki diyorsun eeee noooolmuş ki diyor?
kim yarattı, nasıl oldu diyorsun sonsuzdan beri vardı ya da bilmiyorum diyor.
lan bunları bir yaratan olmasın? diyorsun "la yok olm" diyor.

ne istiyorsunuz lan?
  • kredi_karti_hesap_ozeti_gelmis_hanim_sen_ne_a  (25.07.12 17:59:42) 
@ kredi_karti_hesap_ozeti_gelmis_hanim_sen_ne_a mevzunun bu kadar yüzeysel olduğunu düşünmemelisin.

bildiğim kadarıyla satanizm 2 alt türe ayrılıyor, ruhani satanizm ve laveyanlar diye tabir edilen aslen felsefik ama din şeklinde yazılmış bir tür. 'sen kötü bir tanrısın ve sana ibadet etmeyi reddediyorum' dediğin an 2. alt türe dahil olmuş oluyorsun
  • naw man fuck that  (25.07.12 18:03:31) 
@adramelekh

sivilce suratını patlatırım senin. konu ile alakasının derdi sana mı düştü.
  • kredi_karti_hesap_ozeti_gelmis_hanim_sen_ne_a  (25.07.12 18:07:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.