[]

yurtdışında vizeyi uzatmak mümkün mü?

fransaya gideceğim. kabul mektubum ocağa kadar fakat ikinci dönem de orada kalma hakkım var. ve ikinci dönem de orada kalma, haziranda dönmek istiyorum. vizeyi alırken, kabul mektubumda ocak yer aldığı için dönüş tarihine ocak yazacağım mecburen. peki ben fransaya gittiğimde oradan uzatacabilecek miyim? ben uzun dönem başvurusu yapacağım fakat okuldan gelen kabul mektubum 5 aylık.




 
Fransaya özgü bir kısıtlama yoksa -ki yoktu 2 sene öncesine kadar- uzatırsın. Gittiğinde okulun bir sonraki dönem de kaydolmanı ister (bi belge mektup bişey verir)sen de maddi kanıt gösterirsen bir sorun olmaz.


  • niye ama  (23.07.12 18:14:37) 
Tr den alacağınız vize zaten kalacağınız sürenin(ya da işte o 5 ayın) tamamını karşılamayacaktır. Fransa da o vizeyle oturma iznine başvuracaksınızdır. Dolayısıyla Fransada iken ikinci dönem de okuyacağınızı göstererek oturma izni uzatmak için başvuracaksınız. Hollanda için bildiklerimi uyarladım ama aynıdır muhtemelen.


  • depol  (23.07.12 18:38:52) 
ben bir senelik gittiğimden tam bir senelik vize almıştım. oturma izninde tarih yazmıyor. bu da oturma izninin başlangıcının vize başlangıcına, bitiminin de vize bitimine denk geldiği manasına geliyor sanırım. eğer 6 aylık oturma izni alırsan vizen bitince sen de dönmek zorunda kalabilirsin. fazladan kalma düşüncen varsa etraflıca araştırsan iyi olur, konsolosluklara vs telefon aç, gidenlerle konuş.


  • i ve been mistreated  (23.07.12 19:34:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.