[]

bilgisayar boştayken 3gb ram harcıyor, ama neden?

olayı açıklayayım arkadaşlar. bilgisayarı ilk açtığımda ram'imin en fazla %10unu kullanan işletim sistemi, hiç işlem yapmadan, boştayken 6 saat sonunda ram'imin tamamını kullanıyor ve hata vererek işlemleri (explorer, sttray, dwm.exe falan) sırayla sonlandırmaya başlıyor. birkaç farklı windows versiyonunu format atıp kurdum, düzelmedi. bana kalırsa ram'de değil o ram'i kullanan öğede sorun var gibi, siz ne düşünüyorsunuz?

aslında virüs de olabilir, taşınabilir harddiskimi bağlıyorum bilgisayara ama virüs programları bir uyarı vermedi. pek yazılım hatası gibi de durmuyor. donanımsal sanki. garanti belgesini de bulamıyorum iyi mi? yolculuğa çıkacaktım bir de bugün allah kahretsin. acaba sadece faturayla gidip çirkeflik mi yapsam yoksa tekrar formatlayıp taşınabilir harddiski araya sokmadan test mi etsem? vakit de kısıtlı.

screenshot ekte

 
6 saat az bi süre değil bilgisayar için, ayrıca browser olarak chrome.exe 3 farklı şekilde gözükmekte.. bence hard format at bilgisayarına ve hard diski takmadan testini yap..


  • hosein  (23.07.12 08:11:56) 
chrome'un yıllardır yaptığı şey o ya, her sekme için ayrı ram yiyor zaten. 6 saat aslında çok az bir süre bana kalırsa, ups'e jeneratöre bağlı bir senedir kapanmayan benimkinden extra bi' olayı olmayan bilgisayarlar da var üstünden yayın yapılan server cart curt. yine de bi format atıp deneyeyim diyeceğim ama ona da vakit yok, sahiden yok. daha uyumadım da, şu halde yola gideceğim allah kahretsin. hayat bazen ne zor ya.


  • bilader  (23.07.12 08:17:44) 
niye 2 tane explorer var bu 1

bendeki explorer.exe 25 mb hadi bu neyse de nvtray 8 mb ram yiyor sendekiler 120 yi geçmiş, dwm.exe de aynı şekilde, var bi boklar sende.
  • saiko  (23.07.12 08:21:52) 
Virüs programları bir uyarı vermedi demişsin. Kaç tane virüs programı kullanıyorsun? Ayrıca çalışan servisler haddini fazlasıyla aşmışlar, gereğinden 10-20 kat fazla ram tüketiyorlar. format atarken sadece c'ye değil de varsa diğer drive'lara da format atman iyi olur, virüs varsa formattan sonra tekrar bulaşabilir.


  • low-life  (23.07.12 08:48:52) 
combofix yukle, calistir. problem kalmaz muhtemelen.


  • fakyoras  (23.07.12 09:10:26) 
kullanılan üçüncü parti yazılım veya hizmetlerden bazıları da buna sebep olabilir.şunu deneyin :

www.pcsozluk.com
  • gossamer  (23.07.12 11:12:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.