[]

Türkiye'de Üniversite Okumak

tercih dönemindeyiz. ben bu yıl mezun oldum üniversiteden. tabi sınav sistemi durmadan değişiyor. çevremde tercih yapanları gözlemlediğimde, üniversiteye girdiğimdeki başarı sıralarıyla şuandakiler arasında uçurum olduğunu görüyorum. kontenjanları arttıra arttıra öğrenci kalitesinin bir hayli düştüğü kanısındayım.

kardeşlerimiz lütfen yanlış anlamasın ama insan keşke ben girerken de durum böyle olsaydı diyor. bana göre 'üniversite öğrencisi olmayan kalmasın!' niteliğindeki bu koşullar hakkında görüşünüz nedir?


 
üniversite öğrencisi olmayan kalsın, her meslek için üniversite okumaya gerek yok


  • bonjurkes  (22.07.12 21:31:09) 
pek sevmediğim bi deyim bunu iyi ifade ediyor: "yazık günah ya"

birileri niting meydanlarında üniversite okumayan kalmayacak dedi. her şehre ortalama iki üniversite yapılmış oldu, kontenjanlar iki katına çıkarıldı.

okullardaki kontenjanı YÖK belirliyor. bizim okulda hazırlık kampüsünde yer yok ve öğrencileri geçirmek için ellerinden geleni yapıyorlar.

bi de şimdi büt çıktı. "finalde geçemedik bütten veririz be ya nolacak sanki" diyen arkadaşlarım vardı bi kaç tane. sayıları artacak onların da.

anadolu üni. geçen sene bilboardlara ilan verdi "senden birşey olmaz, en az iki şey olur" diye. durumun ne kadar içler acısı olduğunun göstergesi.

eğitim kalitesi gerçekten çok düştü. yaşlılarla konuşuyorum, onların lise düzeyindeki algısı, bilgisi şimdi ortalama bi üniversiteli algısı bilgisi ile aynı neredeyse.
  • dahinnotha  (22.07.12 21:36:00) 
eskiden politikacılara mitingte şehrimize fabrika kur derlerdi, şimdi üniversite kur diyorlar. kurulan üniversite o şehrin ekonomisini canlandırıyor, esnaf, emlakçı vs mutlu oluyor. ama bir de işin diğer yüzü var. siz niteliksiz üniversiteler kurdukça oralar bilim yuvası olmaktan çıkar ve üniversiteli işsizlerimizin sayısı da artar da artar. zaten açtıkları fen-edebiyat fakülteleri. bu yüzden son yıllarda bu bölümlerin kontenjanları azaltılmaya başlandı ama nafile.

yani günü kurtarıyoruz, geleceği kaybediyoruz.
  • sarızeybek  (22.07.12 22:07:10 ~ 22:07:30) 
ösym molozlarını güzelim fakültelerin üzerine serpiyor şu an. bana kalsa herkes üniversiteye girebilmeli hatta girmekte kolay olmalı ancak giren adam kolay kolay çıkamasın ki yüksekokul eğitim seviyesinde mezun olan üniversite öğrencileri kalmasın.


  • free bird  (22.07.12 22:16:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.