[]

köprü yapamıyorum.

merhaba. resimdeki köprüyü yapıyorum ama gördüğünüz üzere üzerinden kamyon geçerken kırmızı bölgelerde oluşan ağırlık sebebiyle kırılıp yıkılıyor. nerede yanlış yapıyorum?

ya bu arada üç çeşit materyal var, beton, tahta, kablo. beton sadece o şekilde direk olarak yapılabiliyor, tahta ve kablonun da işte tahmin edebileceğiniz farkları var.


 
bu tur oyunlari cok oynamadim ama halatlar az olmus sanki. bogaz koprusu gibi daha fazla halat cekmek lazim bence.


  • crucio  (22.07.12 13:11:57) 
üstten görülebileceği üzere artık bir iğne bile batırmaya param da kalmıyor. o yüzden bi yerde derin bir mantık hatası yaptığımı düşündüğümden soruyorum.

oyunun adı çok yaratıcı bir şekilde "bridge constructor" ve bir iPad aplikasyonu.
  • esenboga  (22.07.12 13:13:17 ~ 13:22:15) 
koprunun ust tarafinda capraz baglar var. onlara gerek var mi bilemedim


  • crucio  (22.07.12 13:19:04) 
abi en uçtaki büyük ayaklardan sonra yaptığın diğer desteklere göre yüksek kalan destek yanlış. bir de o ayaklardan çapraz uzattığın ip var ya,onu desteklere değil daha da yatık ve uzun şekilde yola bağla kopma noktalarından böylece daha dayanıklı olur.

edit: söyle bir bakınca büyük ayaktan sonra en alttan 1. kat köprü desteklerine bir bağlantı yapmamak çok büyük etki yaratır
  • taqster  (22.07.12 13:19:40 ~ 13:22:21) 
yanlış bir açeklemişsin gibi görünüyor. malzemenin ağırlığı kuleye değil yola ekleniyor dolayısıyla ipler de taşıyamıyor olabilir. zaten iki uç arasında ufak da olsa bir kot farkı var gibi görünüyor ve düz malzemeler aynı açıyla konulmadığı için sanki kamyonlar üzerinden geçerken hepsi hareket edecek gibi.

taşıyıcı sistemi iyi kurup yolu dengeli dağıtmanızı öneririm. =)

not: bir de link verin yahu ne güzel oyunmuş.
  • angelofdeath  (22.07.12 13:19:41) 
Bir de link veren olsa da biz de oynayıp görsek nasıl yapılıyor


  • fuerteventura  (22.07.12 13:40:45) 
link var mı biz de deneyelim?


  • geldiler  (22.07.12 13:41:22) 
arkadaşlar dün gece ben de oynuyordum bu oyunu. android bi uygulama, güzel.. ben bu kısıma daha gelmedim ama yapabiliyorsan şöyle dene:

taşıyıcı büyük halatlarla köprü tabanı arasındaki küçük halatları çapraz yapma. tabana dik şekilde konumlandırmayı dene bir de. Fatih Sultan Mehmet köprüsündeki sistemle düşün.. Bir de köprünün direklerini çok yüksek yapma.
  • bilmemkacincinick  (22.07.12 14:00:19) 
bence köprüyü eğimli yapman gerekiyor. hani mühendislik eğitimi almadım ama anatomi dersinde hoca ayaklarımız için aynı şeyi söylemişti zamanında. böyle hafif kubbe şeklinde olduğu için ağırlık daha rahat dağıtılıyo gibi. o mantık bence.


  • tunachu  (22.07.12 14:25:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.