[]

avea'dan icralık olacağım bir bakın hele-ibretlik paylaşım

avea ile faturalı işine gireceklere ibret olsun cevap vermeseniz bile aklınızda olsun okuyun bu yazıyı hat alırken aklınıza gelir hata yapmazsınız.


şimdi olay baya uzun da ben özet geçiyorum;

öğrenci olduğum halde faturalı hat alıp kız arkadaşımla ilteşeyim istedim bunuda avea bayiisinden yapmak istedim zira kız arkadaşım avealıydı. hattı satan adama durumu anlattım kendisi 3000 dk şebeke içi 120 dk da her yöne kampanyamız var yeni hat aldığın içinde 120 dk 6 ay bedava olcak ve 19 tl olcak dendi ama böyle değilmiş bu kampanya 6 ay evvel bitmiş durumdaymış.

ben bunu yurda gittiğimde gelen mesajda her yöne aramanın bedeli 19 kuruş yazıyordu avea müşteri hizmetlerini aradım adam demesin mi 120 dk hediyeniz yok şu kadar olmuş faturanız diye durumu anlattım ilgilenicez dediler ama umursamamışlar hattı satana gittim beni kimse aramadı olurmu öyle şey kampanya bu şekilde dedi bende kendi hattımdan adamı müşteri hizmetleriyel konusturdum adam tanıttı kendını vs. sonucta adamın hatalı oldugu anlasıldı ve bır duzeltme faksı cekılmesı gerektıgı soylendı adam cektırıyorum faksı dedı ama cektırmemıs sonrakı gıdısımde senı tanımıyorum dedı bana bende aveaya sıkayet ettım durumu avea bızı ılgılendırmez sızın sorununuz dedı.

bu olay olmadan evvel avea tum dunya paketıne basvurmustum sms ıle onay mesajı geldı (9.90 sabıt ucret tum dunya telefonları dk sı 30 kuruş olmalıydı paketsız dk sı 1.5 tl)ama bunu ınkar edıyorlar evet sms ıle basvurunuz almısız ama bız onaylamamısız sız de dakıkası 1.5tl den arama yapmıssınız dıyorlar onay mesajı yollamadık yollsak sıstemde olurdu olmadıgına gore odeyeceksınız duzeltmıyoruz dıye tutturdular. sonradan benı arayıp faturanız super yuksek sıze ındırm yapalım 100 lıra 12 ay bızde kalın dedıler bende o sırada ogrendım faturamı zıra maıl olarak yollama geregı gormemısler faturamı 279 tl(6 gun sonra sadece 6 gunluk ıkıncı faturamında 259 tl oldugunu ogrendım) olmus 18 gunde(1 aylık faturayı 18 de kesmelerıde ılgınc) ama olması gereken 50 tl cıvarındaydı neyse 15 kere sıkayet ettım belkıde tuketıcı hakem heyetıne gıdeyım dedım hattı satan o.çocuğu bana sozlesmenın ornegını vermemıs savcılıga sıkayet ettım avea yı aradım sozlesme ornegını ve ses kayıtlarını ıstedım mahkemeye gıdemedıgımı napacagımı sordum ellerındne bısey gelmeyecegını ama parayı odersem taksıt yaparız dedıler bende odemeyecegımı adam skmeye çalıştıklarını soyledım. neyse daha mevzu baya bı derınde sonucta odemıyorum ve odemeyecegım;

soru şu bunlar yeni yasalara gore eve icraaya gelemezler değil mi?

savcılıkta verılmıs bır dılekcem daha var sozlesmeyı ıstedıgım mahkemelık olucaz. avukatla benı tehtıt etmeye kalktılar evınden butun esyaları alırız dıye bende yenı cıkan yasaya guvenıp bı halt yapamazsınız odemeyorum mahkemeye gıdıp orda verılen karar neyse ona uyacagımı soyledım. sen görürsün diyip kapattılar telefonu.

ne sonuc cıkar sızce? daha bu pazartesı avukata verılmıs evraklar.

 
iyi bir avukat tut hacı.. ha ses kayıtlarına büyük ihtimal ulaşamazsın, diyecekleri "biz aylık olarak siliyoruz o kayıtları" olacaktır. belki sözleşmeden dolayı ödemeyebilirsin ama onda da kesin en alt köşede biyerde "avea haber vermeden kampanyayı bitirebilir" ifadesi vardır. sözleşmede tarihler kesin varsa ve 6 ay öncesine aitse yapabileceğin bişey yok o tarihlere baksaydın deyip aveayı haklı bulabilirler.

yani özetle iyi bi avukat bul hacı..
  • hosein  (21.07.12 15:08:58) 
sordugunuz sorunun cevabini bilmiyorum ama cok gecmis olsun, herkesin basina gelebilir, insallah olaylar hayirli bir sekilde cozulur.


  • mavicorap  (21.07.12 15:13:38) 
yok ses kayıtlarını sılmıyorlarmıs onda sorun yok. ya zaten olayın sacmalıgı şu ave bayısı bana zaten aylar evvel bıtmıs bır kampadan hat sattıgını zannedıyor hatta avea operatoruyle gorustugunde musterı temsılcısı agzına gelenı soyledı ınsanlara yanlıs paketler satıp avea ya atma sucu dıye. ama avea bır kez olsun arayıpta bu adam sureklı sıkayet edıyor olay ne dememıs bayii ye.

avukata pazartesı gıdıcem sadece icra olayını merak ettım .
  • hayvan gibi yazar  (21.07.12 15:15:35) 
ha bu arada avea musterı hızmetlerını arayıp ıptal ettırdıgım tum dunya paketını ıptal etmeyıp sonrakı faturalara yansıtan bu arkadaslara bır ay boyunca hıc kullanılmamıs hatta 19 tl sabıt ucret gelmesı geekıken 59 tl fatura yollayan aveaya alah akıl fıkır versın toplamda 100 tl gıbi bir borca 647 tl istiyor bu çakallar. o yüzdende ödememek için elimden geleni yapıcam ben ilk faturanın son ödeme gunu arayıp resmen yalvardım duzeltınde borcumu odiyeyım dıye ama hep halledıyoruz deyıp sonra elımızden bısey gelnmez odeyeceksınız dedıler.


  • hayvan gibi yazar  (21.07.12 15:19:04) 
bu arada mantiken avea'nin sucu sadece saticiya yikip bu isten siyrilmasi cok yanlis, sonucta o saticiyi bir avea bayii yani dolayli olarak o markayi resmi olarak temsil etme hakki verilmis kisi. bu kisinin yaptigi butun hatalar da markayi baglayicidir.


  • mavicorap  (21.07.12 15:25:42) 
Müteselsil (zincirleme) sorumluluk söz konusu. Mahkemenin Avea'yı aklayacağına ihtimal vermiyorum.

Ne demek lan? Adam sanki Bavea'da çalışıyor da bizi ilgilendirmez diyorlar.

Ayrıca sevgili konu sahibi; senin neyine öğrenci halinle faturalı hat almak? Faturalı hatlarda vaat edilen miktarın gelmediği her yerde yazıyor zaten, kanmayın şu geyiklere.
  • ahmetcan44  (21.07.12 15:44:24) 
adamın yaptığı bildiğin dolandırıcılık suçu, harbiden sağlam bi avukat tut ve bu işin peşini bırakma. sırtın yere gelmez her türlü haklısın çünkü.


  • trajikomix  (21.07.12 16:09:29) 
savcılığa hem avea yı hemde bu hattı satan şahsı dolandırıcılıktan şikayet ettim ama avea ile ilgili takipsizlik geldi bize değil tüketici hakem heyetine gidin diye diğerinden ses yok.

ses kayıtlarında adam hata yaptığını kabul edıyor zaten ama hatasını duzeltmıyor.
  • hayvan gibi yazar  (21.07.12 16:14:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.