[]

İslam Öncesi Arap Cahiliye Dönemi ve Firavun Zamanı Mısır Hakkında

Biraz önce hoca tv'de anlatıyor, işte firavun şöyle zalimdi, böyle adi bi insandı sonra allah onun cezasını verdi ve yeryüzünden sildi falan....

Sonra İslamdan önce araplar cahiliye dönemini yaşıyordu, şöyle köt insanlardı böyle kötü insanlardı sonra muhammed ve islam geldi, doğru yolu buldular ve şuandaki halleri islamla vuku buldu melekleştiler falan deyo...

tabi özet geçtim...

Şimdi benim merak ettiğim biz bu firavun zamanını ve islam öncesi arap toplumunun tarihini hep dini kitaplardan ve hadis gibi şeylerlerden biliyoruz...

Gerçekten bunlar böylemiydi? Belki firavun zamanı çok iyi dönemdi ve islam önce arap toplumuda barış dolu, sevgi pötürcüğü bir halktı, nereden bilebiliriz değil mi?

Yani firavun zamanına bakıyoruz, harika yapılar (piramit falan), matematiksel çalışmalar (pi sayısı falan), burçlar, çeşitli mühendislik çalışmaları, resim, heykelcilik falan...islamdan sonra şuanki mısırın durumu ortada birbirlerini kesiyorlar, firavun zamanında yaptıkları çalışmalardan eser yok, deva etmemiş islamdan sonra.


Araplara bakıyoruz, islam öncesi çeşitli halk masalları anlatımları, edebiyat çalışmaları (çoğu hollywod da bile filmi falan yapılıyor), şuanda kullandığımız latin rakamlar falan derken islam geliyor hoop şimdiki şeriatçi kafa, üretmeyen, sadece tüketen, el kol kesen cani bir topluluk...

Yani bu islam öncesi firavunu ve eski arap halkını kötüleyen tarih yanlış ve aldatmaya yönelik olabilir mi? Bu konu tartışılıyor mu? kitap ve kaynak önerebilir misiniz bana?

Yani daha yakın tarihle ilgili bilmediğimiz onca şey var Atatürk'ün 40 yaşında hapise girmeden önceki bir dönem, adnan menderes'in bir dönemi, 1976 ydı galiba hani arabistanda kabenin basılması ve 64 kişinin idamı hani fransız askerleri kabeye girip yardım ediyodu falan..

yani kısaca yakın tarihimizde tam bilemediğimiz şeyler olmasına rağmen taa 1000, 1400 yıl önceleri nasıl doğru olabilir? nasıl bilebiliriz? nasıl emin olabiliriz?

Belki islamdan önceki araplar çok iyi kalpli insanlardı, kadınları özgürdü, dışarıda resim falan yapabiliyordu. firavun iyi olmasa bile (blkide iyidir) halkının bişeyler öğrenmesine karışmayan, mühendisliğe falan teşvik eden bir lider sonra belki musa diye terörist çıkmıştır isyan etmiştir falan...

tarih benim düşündüğüm gibi olamaz (oha lan baya uzun yazdım galiba, umarım anlatmak istediğimi anlatmışımdır) xD

bu ramazan çıktı hocaları hacıları dinleyince benim aklım karışıyor ve sorularımda artıyor xD

 
sen hiç yoğurdum ekşi diyen tüccar gördün mü ?

adam da haklı empati yap biraz , muhammet çıktı geldi barbarlaştık mı diyecekti ?
  • mortac  (21.07.12 01:13:05) 
tarih senin düşündüğün gibi olabilir evet. ben de öyle düşünüyorum. araplar hakkında olmasa bile mısır.ın zalim firavunlar tarafından yönetilmediğini biliyorum. nereden biliyorsun dersen mısır tarihinin bu kadar geniş ve tutarlı, felsefi ve ezoterik öğretilerin olması beni böyle düşündürtüyor. piramitlerin nasıl yapıldığı hala mechul. ama zor kullanılarak, kırbaç şaklatılarak yapılmadığı konusunda son yıllardaki araştırmalar hem fikir. piramitlerin yakınlarında tedavi merkezi şeyler bulunuyor, işçiler sosyal haklara sahip şekilde çalışıyorlardı (mış).

mortac.ın söylediği söz hoşuma gitti. islamiyetin yayılması oldukça kanlı. türklerin islamiyete geçisi de masum değil diyorlar.

ramazandaki hocalar ayrı bi boyut. hoparlörle vaaz verilen, kasetten yapılan hatimle cennete gidilen bi dinden bahsediyoruz. bu mübarek ayda inananların değerlerini küçümsemiş gibi olmak istemem ama televizyondaki hocaları, annemin camilerde dinlediği hocaları ya da cuma vaazlarını, hutbelerini dinlediğimde ister istemez hoş düşünmüyorum.
  • dahinnotha  (21.07.12 01:29:30) 
tarih burda devreye giriyor. görmediğin yani doğrudan şahit olmadığın bir mevzuya, duruma inanmayabilirsin, şüphe edebilirsin, sana söylenenin aksini iddia edebilirsin. ama nasıl ki sana göre karşı tarafınkiler iddia olarak kalıyorsa, seninkiler de iddiadan bir adım ileri gidemiyor. bu yüzden belge lazım. belki şöyleydi, belki böyleydi demekle olmuyor maalesef. kesin donelere ihtiyaç var ve tarih de bir bilim olarak bu doneleri kabul ediyor.


  • bilmemkacincinick  (21.07.12 01:40:04) 
iktidara gel bütün karşıt görüş yayınları yak sonra da o karsıt görüşlerin olmadıgını iddia et , biri karsıt görüşten bahsetse hemen ama senin kaynagın az de ; sanki kaynakları sen kurutmamışsın gibi

süpermiş , hastasıyım sorgusuz inancın
  • mortac  (21.07.12 01:45:03) 
Tarih; belgelsiz ve dayanaksız olmaz.Sanıldığından çok daha teknik bir konudur.Dinler; bozulmadan nesilden nesile aktarılan belgeler niteliğinde tarihin bilimsel kabul edilen dayanaklarından birisidir.

Bu yazdıklarımı bilmek için tarihçi olmak gerekmez. Arap dünyasının ve Eski Yunan'ın bahsedilen durumu sadece Kuran'dan alıntı değildir. Tarih kitaplarından okunmalıdır.

Müslümanlara saldırmayı şiar edinmiş ve burada da muhtemel yandaşlarınca pohpohlanmayı bekleyen agresif duyuruların sahiplerine; Hristiyan ya da Musevi bir batılı görünce yağcılıktan yerlere kapanıp da Müslümanlığa gelince duyuru açıp pohpohlanmak için hacı hoca dinleyen dinsiz duyuru sahiplerine duyurulur.
  • labanon  (21.07.12 01:57:04) 
gecmis ve tarih hakkinda dediklerin cok dogru, zaten su an bile goruyorsun neler neler yasaniyor ama insanlar ya gormezden geliyor ya da basin bunlari yazmiyor, dolayisiyla insanlar unutuyor gidiyor. 100 yil sonranin bugun hakkinda ne sahibi olacagini da bilemiyoruz maalesef, bugun dusundugumuzden cok farkli anilabilir.
Sey gibi dusun hani insanlar galile dunya yuvarlak dediginde guluyorlardi ya, iste simdi de durum bunun aynisi emin ol bir sekilde 1000+ yil sonra bu devir cehalet cagi olarak anilacak.
Ayrica gordugum kadariyla "dinlerin" tarihsel bilimsel gercekler oldugunu iddia eden birileri var, boyle merkezi sinir sistemi organi sadece basit fonksiyonlari yerine getiren kisilerin dediklerine cok inanma.
Dinler diller gibi zamanla degisir. Bugun bile bahsettigimiz islamiyet ile ilk ortaya ciktiginda yasanan arasinda cok buyuk farklar var. Bugun dusundugunde birileri sana ama bunu peygamber oyle yapmis deyip onune getiriyor, sen de ok deyip kabul ediyorsun.
peygamberden hemen sonra da cok fazla zulum yasandi, siyasi guc kimin elindeyse insanlari ezip kandirmaya calisti ya da zorla zulumle ikna etti bu nedenle su an insanlar gecmiste gelen yanlisligin bilmeden kahrini (git: www.eksisozluk.com ) bugun yasanan islamiyetin orjinalinden pek cok bakimdan uzak oldugu cok asikardir, bunu gormemek icin gercekten dusuk bir zeka seviyesine sahip olmak gerekir.
  • hibernating black bear  (21.07.12 06:31:48 ~ 06:32:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.