[]

Burslar Hakkında

Tercih sorularından gına gelmiştir bende böyle bir soru sorayım :)

Şimdi LYS'de 3900. oldum, ODTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetiğe gireceğim. Şimdi burs alabileceğim hangi kapılar var. Bildiğiniz başvurabileceğim özel vakıflar felan hepsini söyleyiverin. Ayrıca burslar için şartlar oluyor mu? Birde ODTÜ'de bir bölüme derece ile girersem bunun bana bir katkısı olur mu?


 
odtü'de burslar ortak bir havuzda toplanır ve ihtiyacı olan öğrencilere dağıtılır. okula girerken istediğiniz takdirde sizi burs görüşmelerine çağırırlar. başarı bursları da odtü'nün sitesinde ana sayfada dönüyordu en son.


  • elalemin derdi  (20.07.12 21:11:43) 
(bkz: tev) hatırladığım kadarıyla ilk 4000'e veriyorlardı mf'den.
ayrıca arkadaşım gireceğin bölümde okuyor ve kahroluyor zaten piyasada tıpçıları tercih ediyorlar bizim yerimize diye. o da benim belki hiç karışmamam gereken bir alan, ama ilk elden belirteyim.
şimdi geldi, hatta duyuruyu tekrar okudum "yazmasın" dedi. yan odadaki "metalurji mühendisliği" okuyan da güldü ayrıca duyurunu okuyunca.

diyor ki adı karizmatik diye yazmasın biyolojiciler bile daha çok kadroya girebiliyorlar orada burada.
fakat bölümdekilerin aşağı yukarı %75'i mutlu diyor.
  • brdrbrdr  (20.07.12 21:59:19 ~ 22:00:40) 
soruna cevap değil ve yönlendirmek gibi olmasın ama moleküler mezunu birinden duyduğuma göre @brdrbrdr nin dediklerini söyledi. kadro bulamıyorlarmış.


  • neysene  (20.07.12 22:40:24) 
benim de kankim moleküler biyoloji mezunuydu. mezuniyetten sonra arkadaşların dediği gibi pek iş bulma şansın olmuyor geriye de akademik kariyer kalıyor. o da Türkiye'de akademik kariyer sistemi bir garip olduğu için yurt dışına Kanada'ya gitti. belki uç örnektir bilemiycem ama yurt dışında saygı gören bir bölümdür herhalde. ama Türkiye için arkadaşların dediği doğrudur.


  • schizophrenia  (21.07.12 01:04:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.