[]

taciz sorusu!!!

akıllı mantıklı beyler bayanlar, istanbul'da yaşayan biri olarak bugün başıma gelen olayı hemen anlatıyorum; yolda yürürken karşı kaldırımdan biri gelip elle tacize kalkıştı. eli çantama çarpınca tekme attı, tekme çantama mı denk geldi yoksa amacına ulaşamadığı için bilerek mi çantaya tekme attı anlamadım ama o an şokla birlikte bağıramadım, yardım isteyemedim. çünkü etrafta kimse yoktu geri dönüp başka bir şey yapmasından korktum. Çok afedersiniz gerizekalı dönüp bir de arkasına baka baka ilerledi. olayın gerçekleştiği yer ise istanbul'un nezih semtlerinin birinin ana caddesinin yan sokağı. tacize kalkışan kişi de serseri tipli değil, görünüş itibarıyla gayet normal bir genç. Böyle durumlarda ne yapmak gerekiyor? Korkuyorum tekrar yaşamaktan ve yine ne yapacağımı bilememekten.




 
ne yazık ki hayvanlarla yaşadığımızı unutmayalım.hele ki istanbul'da hayvan sayısı bir hayli fazla.önlem olarak çantanızda biber gazı taşıyabilirsiniz.ya da elektrik şoku veren küçük bi cihaz var bulursunuz isterseniz,onu kullanarak karşınızdakini etkisiz hale getirebilirsiniz.ve sokak ortasında imdaaattt tacize uğruyorum die bağırırsan o kişi hayatında yemediği dayağı yiyecektir ya da linç edilip ölecektir.


  • michael jackson  (19.07.12 23:18:19) 
bu gibi şerefsizler zaten çevrede kimsenin olmadığı zamanları seçerler. zira milletimiz birkaç kişinin oluştuğu bir güç grubu olursa bu gibi durumlarda bu şerefsizlerin üstüne gider. sadece karşısındaki adam güçlüyse ve kimse grup oluşturmaya cesaret edemezse seslerini çıkarmadan kavgayı,tacizi izlerler. sizin durumunuzda da kimsenin olmaması şanssızlığınız olmuş. bir kişi bile olsa bu şerefsizler korkar birşey yapamaz. mümkün mertebe ıssız yerlerde gündüz bile olsa dolaşmayın. ben erkek halimle bisiklet kullandığım bir yolda karşıdan gelen bir hergele bisikletime tekme atmaya çalıştı hiçbir sebep yokken. her zaman tedbirli olmak lazım manyaklar heryerde


  • Wolfware  (19.07.12 23:18:44 ~ 23:19:15) 
bagir. etrafta kesin birileri vardir, camdan cikarlar, dukkandan cikarlar vs. gelirler sonucta.

ve polise sikayet et. en onemlisi bu. adami hatirliyorsan git kayitlardan arastir hatta.

1-2 saatin gider belki ama ileride tanidigin birine ayni seyi, ayni adam yaparsa cok daha buyuk vicdan azabi duyarsin.
  • archely  (19.07.12 23:19:21) 
yarın yine aynı yerden geçmek zorundayım çünkü çalıştığım yere gitmemin tek yolu diyebilirim ama artık korkuyorum. haklısınız bir kişi bile olsa cesaret edemezler. yarın oralarda bulunan güvenlikle konuşacağım, belki yararı olur.


  • fistikezmesi  (19.07.12 23:23:08) 
Korkma. Öncelikle korkma ve bir dahaki sefere -olmaz umarım ama- avazın çıktığınca, bağır, küfret, elinden geleni ardına koyma.
Başka birşey de yapamıyorsun polise gitsen adam bişey yapmamış oluyor, eşgal versen katili bulmayan yurdum polisi onu mu bulacak. Sen sadece kendini iyi hissetmek, hiç bir şey yapmadım psikolojisi yaşamamak için tekme tokat Allah ne verdiyse girişeceksin. Zaten öyle bir tepki beklemeyip nasıl kaçacağını bilemez oluyorlar.
Evet ilk şokla hiçbirşey yapamıyorsun, normal
ve evet zaten nezih bilinen yerlerde, eve, okula, işe giderken gündüz gözüyle oluyor böyle olaylar Türkiyede ve Avrupa'da yaşadım neredeyse kapımın önünde :(
Ben epey okumuştum sonra kadınların en çok tanıdıkları insanların tarafından taciz/tecavüz edildiğini filan öğrenmiştim. Sapıklar da bizim zihnimizdeki tecavüzcü coşgun gibi insanlar değiller...
  • niye ama  (19.07.12 23:25:20) 
biber gazı taşı çantada cepte böyle anlarda yapıştır aadamın yüzüne


  • skywalkeremre  (19.07.12 23:30:47) 
Belki akli dengesi bozuk birisidir. Ne yaptığının farkında bile olmayabilir. Var böyle kendi kendine söylenerek sokakta dolaşıp kızınca sağa sola tekme atanlar.

Elektrik şoku veren cihazlar belki silah olarak değerlendiriliyor olabilir .Bu durumda, olası bir polis aramasında başınıza dert açarsınız. Biber gazı daha makul bir çözüm gibi duruyor.

Dikkat edin.
  • iustitia omnibus  (19.07.12 23:46:20) 
çok geçmiş olsun. o an etrafta ınsanlar da olsa şok ve korkuyla sesini çıkaramıyor ınsan. ve artık kapının önünde bile tacıze ugrayabılıyorsun. geç git. yanı orda adama bağırman ya da tekme tokat girişmen durumunda adam utanıp geri çekılmeyecektır. gözüne sıkabılecegın bır sey taşı yanında. ya da şu elektrik şeysi de iyiymiş.


  • akare  (19.07.12 23:46:46) 
memleket orospu cocuklariyla dolu maalesef.
Bundan sonra biber gazi tasi yaninda.

  • benjamin button  (19.07.12 23:52:59) 
yapacak pek bişey yok ne yazık ki... bu korkuyu atman ve o yolda yürümen biraz zor olacak(nezih semtteki evimin sokağında başıma gelmişti ordan biliyorum)
Karşı kaldırımdan yürüyen herkese şüpheyle yaklaşacaksın, koşar adım geçiceksin o yolu ama 1sene sonra tedirginliği geçip tecrübenle kalacaksın.
umarım bi dahaki sefer olmaz, ama olursa sesin çıkacak, başka yolu yok.
  • megalomaniac  (20.07.12 02:36:52) 
korkkmayınn bence ama öyle durumda pasif kalmayın. orrospu çocuklarını rezil etmeden ayrılmayın oradan.


  • memnun  (20.07.12 10:55:40) 
istanbul'da kimse kimseye karışmıyor maalesef böyle durumlarda, otobüste bağırdım o kadar insanlar sadece dönüp baktı, adam da ilk durakta indi.
bir seferinde beşiktaş sahilde adam peşimize takıldı, gidip polise söyleyelim dedik, polis gösterin dövelim oldu da sonra düşündük bu adam buralardaysa biz de hep buradayız başımıza daha büyük bela olursa... ayrıca tacizin suçu 49 lira mı ne...
sakin bir yerde olursa da çok yapabileceğiniz bir şey olmayabiliyor, başka bir tacizcim ben olayı anlayana kadar koşarak kaçtı...
ha şimdi biber gazı aldım ben de, işe yarar mı emin değilim ama caydırıcı olarak yalnız halde bir sokaktayken direkt elimde tutuyorum insanlar görsün diye...
bir de eğer geç vakitte bir yere gideceksem yalnız gitmemeye ya da taksiyle gitmeye dikkat ediyorum ben, ha taksiciden tacizci olmuyor değil o da ayrı sorun...
yani kısaca çevredekilere güvenmeyin, polis dahil, zaten onlar da tacizci; işe yararsa biber gazı yarar. durumumuz vahim.
  • loralynn  (20.07.12 11:38:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.