[]

faturasini kaybettigim dizustu bilgisayari servise vermek

bilmiyorum kaybetmek anlamina mi gelir ama faturayi bulamadimevde.

Eylul ayinda almistim iki sene once. elektroworld.den almistim. hard diskte bad sector muhabbeti var. vindovs surekli cokuyor. bi sekilde ubuntuyu yukledim lakin uc yuz gb.in 50si kullanilabiliyor yalnizca. simdi ubuntu saglam ama garantisi bitmeden gerekli bakimi yaptirmak istiyorum.

ayrica pil de bozuk. sarj aletsiz acilmiyor, pildeyken. de maks iki dk kullanabiliyorum.

simdi sorum su,
fatura garanti vs elimde yok. bilgisayarin altindaki seri no.dan falan bakarak daha garantisinin devam ettigini anlarlar mi?

hard disk.teki soruna icine etmisin kardesim, kullanici sorunu derler mi? windows saglamca yuklensin yeter.

pilde benim sucum yok. pil de dahil midir garantiye?

packard bell marka, easynote serisindendi sanirim.

 
seri numarasından ne zamana kadar garantisi kaldığı görülüyor fakat şöyle bir durum söz konusu, teknik servis garantiyi bilgisayarın distribütörden çıktığı günden itibaren başlatıyor. bir iki ay electroworld de vs. beklemiş daha sonra senin satın aldığın bilgisayarın fatura tarihiyle, dist. çıkış tarihi arasında bir fark olacaktır. bu yüzden garantisi dolmuş bunun vs. diyebilme ihtimalleri olabilir (bu tarih farkı yüzünden) en garanti yol faturayı bulman.

pil'i garantiye sokmayabiliyorlar bazen, 1 yıl vs. diyebiliyorlar.

disk arızasını muhtemelen giderirler, diski değiştirirler.
  • vincenzo  (18.07.12 14:22:36) 
Seri no'dan görürler faturaya gerek yok. Direk yetkili servise ver. Garanti kapsamına girip girmeyeceğini onlar sana söyler zaten.


  • bilan  (18.07.12 14:25:48) 
hard diskte bad sector oluşması durumu konusunda çok emin değilim. yani adamlar çok sarsılmış bu bilgisayar, bu yüzden bad sector oluşmuş diyebilirler. yine de küçük bir ihtimal bu. batarya ise garanti kapsamı içinde sayılır. çünkü elektronik ürünlerde size verilen bütün parçalar garanti kapsamına dahil olmak durumundadur. bataryayı yenisiyle değiştireceklerdir. tabi bu senaryoları garantisinin belgelendiğini varsayarak yazıyorum. o konuda da pek bir bilgim yok.


  • himmet dayi  (18.07.12 14:31:18) 
ayrıca gidip electroworldden faturanı tekrar çıakrttırabilrisin, aslı gibidir diye imza falan da atıyolar altına.


  • jedilance  (18.07.12 17:16:43) 
paackard bell servisi destek bilişimdir www.destekbilisim.com şuradan garanti kontrol yapabilirrsin


  • Bostan  (19.07.12 01:25:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.