[]

oruç tutmayanların fişlenmesi

az önce çalıştığım şirkette oldu. asistan gelip tutup tutmayanların isimlerinin olduğu listede yanlarına tutuyor tutmuyor diye yazdı.

amaç: ona göre yemek sayısının belirlenmesi.

e ben de yemeklerin boşa gitmesini istemem ama ismin yanına neden not düşülüyor anlamadım. gelirsin sana şu kadar kişi yemek istiyor dersin sayı alırsın. toplarsın sayıyı bildirirsin. bu nasıl bir mantık!?

ayrıca o gün ne olacağı belli olmaz, adam sahura kalkamamıştır, bu yüzden tutmamıştır. ama tutucam diye işaretlemiştir kendini. şimdi bu adam aç mı kalacak? bunun çözümü nasıl olacak anlamadım.

111111!!!!

 
sen bu kadarına dua et. sevgilimin çalıştığı şantiyede etrafı temizleyen ve çay kahve işlerine bakan teyze ramazanda hastalık nedeniyle oruç tutmayanlara bile çay vermeyeceğini, bunun günah olduğunu ilan etti geçenlerde.


  • kedili madam  (16.07.12 12:21:46) 
bence fişlenme değil de düşüncesizlik olabilir. ama tabi isim isim alması korkunç birşey.


  • wessago  (16.07.12 12:21:50) 
yok yok, o saflık asistandan kaynaklı. yoksa birçok iş yerinde ortalama sayı alabilmek için genel bir çalışma yapılır. bizde de her sene oluyor. ancak isim alınmıyor. kızcağız belki kime sordum, kime sormadım diye not alabilmek için yapmıştır kendi içinde. çok merak ediyorsan sor bakalım neden isim alıyormuş.


  • dessy  (16.07.12 12:22:39) 
111 yerine göster tepkini, ama gidip siz benim nasıl ismimi alırsınız diye değil. Laf eden birine, "sana ne lan, ben senin tuttuğun oruca karışıyor muyum?" dedin mi orada muhabbet kesilir.

Sadece genel olarak anlayışlı olmak gerek, kimsenin gözünün önünde birşey yiyip içmemek en güzeli, o zaman sıkıntı çıkabilir.

islam hoşgörü dinidir, benim günahım seni mi gerdi tümcelerini de kullanırsan sorun olmaz.


@kedili madam, çaycıya sorsaydın, kendisi kimmiş ki kafasına göre günah ilan ediyormuş? mesih mi peygamber mi?
  • bonjurkes  (16.07.12 12:24:48) 
@bonjurkes şantiyedeki demir çubukların miktarı düşünülünce sevgili kişisini çayını kendi yapıp, yemeğini evden götürmeye karar verdi.


  • kedili madam  (16.07.12 12:27:37) 
@kedili madam, sevgilin ve iş arkadaşları bu konuda bişey yapmayı düşünüyor mu? Şikayet etme ya da en güzeli "deli misin sen be kadın" demeyi falan??


  • bitter cikolata  (16.07.12 12:27:55) 
@bitter cikolata iş yerinde oruç tutmayan tek kişi olunca yapacak bir şey kalmıyo. hele de samandıra'da bi şantiyedeyken.


  • kedili madam  (16.07.12 12:32:13 ~ 12:32:23) 
düşüncesizlik falan değil resmen fişleme işte milletin derdine düşünce sevapları artar belki, bu nasıl bişey ya,hatta dünde bahsettim gece sahura kalkmışmı diye ışıkları kontrol eder oldu millet nasıl bi iş bu??


  • bunumu demek istedin  (16.07.12 12:34:41) 
Ben uzun yıllar kamu da çalıştım, her ramazan yemekhane tatile girerdi. İlk başta odamda yemek yerken oruç tutanların alenen abuk sabuk davranması yüzünden gıcıklığına ben de ulu orta yemeğimi yemeye başlamıştım. Kadının bir tanesi artık açlık nasıl başına vurmuşsa, ben yemeğimi yiyip odadan çıktığım bir gün "ye ye, sen cehennemde yanarken ben cennet suyunda içiyor olacağım" demişti. Sonra gel de saygı duy buna.


  • bitter cikolata  (16.07.12 12:41:31) 
@bitter cikolata keşke o ''es'' i görmeseydim, bu tipler bir de yazar oluyor. ''gıcıklığına ben de ulu orta yemeğimi yemeye başlamıştım'' e be kardeşim sen ona gıcıklığına yapıyorsun da sana tek laf etmemiş kendi halinde orucunu tutan tek bir insan varsa orada -ki kesinlikle vardır- onu niye hiç düşünmüyorsun? sen o gerizekalıya çocukça tepki göstericem diye o sıcakta oruç tutan insanların önünce löp löp götürüyorsun vicdanın nasıl el veriyor? bir vicdana sahip misin? yazıklar olsun ya bu ülkeye de insanlarına da. bakın bunlar bizim düşünen insanlarımız. böyle devam et.

bazı zekasızlar terbiyesizler yüzünden sakın ola ki kendi halinde dindar insanları toplu olarak karalamaya kalkmayın. istiyorsanız ölesiye yiyin ama insanları kategorize edip saygısızlık yapmayın.
  • teorikinsan  (16.07.12 12:52:54 ~ 13:30:48) 
bazı şirketlerde (biz de mesela) Oruç tutan ve tutmayanlar fişlenir ki(!)
öğlen çıkacak yemek ona göre çıkartılır. Oruç tutanların da ramazandan sonra hesabına yemek parası yatırabilsinler.

belki sizde de öyledir
  • €xpolerer  (16.07.12 13:11:20) 
teorikinsan, çalıştığım yerde dediğiniz gibi kimsenin çalışmadığını bildiğim için içim çok rahattı inanın. Örneğin iş arkadaşlarımın çoğunluğu imam nikahı yaptırmadığım için çocuğumun allah katında "piç" olduğunu düşünüyor. Benim de zina yaptığımı. Haa, dediğiniz düşüncedeki tek tük arkadaşım ise ben ve oruç tutmayan bir kaç arkadaşım odada tek başımıza yemek yerken her seferinde kendimizi kapatmamamızı, orucun nefis terbiyesi olduğunu söyler ve ortak alanda yemek yememizde ısrar ederdi.
Benim vicdanımı dilediğiniz gibi sorgulayın.

  • bitter cikolata  (16.07.12 13:15:18) 
Ayrıca belirttiğim gibi kadın o cümleyi ben ortak alanda değil odada yedikten sonra söylemişti. Yani ben onlara saygı duyup kendi huzurumdan feragat edip kendimi odaya kapatırken ona göre benim oruç tutmamam bir dert, bir sorundu.
E madem böyle yaftalanacağım ve rahatsız edilip alenen taciz edileceğim, neden kendimi kasıp odalarda ayakta, rahatsız bir konumda yemek yiyeyim?

  • bitter cikolata  (16.07.12 13:17:27) 
çok eskiden çalıştığım yerde liste yaparlardı. tutuyorum deyip yersen laf edeceklerinden değil ortalama sayı alacaklarından... hatta oruç tutanlara da akşam çıkarken kumanya veriyodu. bu mantıklı..

son çalıştığım yer de liste yapıyordu her sene. ama ne kumanya ne bi şey... amaç fazladan yemek yaptırmayıp zararın önüne geçmek.

kumanya uygulaması mantıklı. 2 sandviç, 1 içecek, bir de çikolata gibi bir şey oluyordu içinde. şirket pegasus genel müdürlük, yemek şirketi de sardunya'ydı bu arada :)
  • supergirl  (16.07.12 13:43:23) 
bence yanlış,
öncekilerde ve şimdiki çalıştığım şirkette de de böyle bir fişleme olmadı.
mahalle baskısı o biçim zaten.
millet bir tuhaf, cidden bir tuhaf.
sokakta su içen adamı döverler neymiş ramazanda yaptığına bak,
veya bazı ilginç tip adamlar oruç tutar gelir kantine yanına oturur sonra tribine girer "ben oruçluyum siz karşımda çay içiyorsunuz" diye ulan burası kantin kantin bir kere burada yiyecek kokuları var hamburgeridir bilmem neyidir kokuyor buram buram ama yok kendileri hepimiz adına kutsal bir görev icra ediyor mehdiliğe oynuyor gavat. oruç tutan arkadaşlarımı kendim hiç oruç tutmama rağmen evimde iftar sofrasını hazırlar davet ederim, onlara gereken saygıyı da gösteririm ama bana aynı saygı gösterilmeyince sinirleniyorum.
şunun farkına varsınlar artık herkes oruç tutmuyor. önceden kimse döner asmazdı ne oldu şimdi herkes asıyor döneri kesiyor, paranın gözünü seveyim.
parayla imanın kimde olduğu belli olmuyor. şimdi ben dinsiz imansız oldum dimi.
  • seyduna6687  (16.07.12 13:54:55) 
firma çalışanları iftar saatine kadar çalıştıklarından akşam bu çalışanlara kumanya hazırlamak için liste alır fakat ad soyad almazlar rakamlarla işler döner.

hastalıklı patronlar veya müdürler böyle fişleme listelerini kıvırıp kıvırıp götlerine sokabilmek için isminizi alıyor olabilirler.
  • fukka  (16.07.12 14:10:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.