[]

şantiye su faturası

şimdi yeni taşındığımız binada iskan yokmuş. öyle durumlarda su faturası şantiye fiyatından geliyormuş.

iski'yi aradım. ana su saatinden kendi su saatimde yazan miktarı çıkarıp bana düşen kısmı hesaplayabileceğimi öğrendim.

evi kiralarken ev sahibi laf arasında "iskanı yok" demişti. ama iskanın olmayışının şantiye suyu olarak geldiği ve onun da daha pahalı hesaplandığı anlamına geldiğini bilmiyordum. sonra zaman içinde öğrendim.
artı, ev sahibine kullandığım dışında fazlada para ödemek istemediğimi de söyledim.

iki sorum var;
1- bu iskanı müteahhitin başvurup alması gerekiyor diye biliyorum doğru mu? bu durumda şantiye hesabıyla ödemeye itiraz edeceğim kişi de müteahhit mi oluyor?

2- şantiye hesabıyla geldiği için arıza çıkarıp hane fiyatına göre hesaplayıp o kısmı mı ödeyeyim (içimden geçen bu), yoksa paşa paşa çıkan tutarı ödeyeyim mi?

hane= 3,25 tl
şantiye= 4 tl

olarak hesaplanıyormuş.

 
"evi kiralarken ev sahibi laf arasında "iskanı yok" demişti. ama iskanın olmayışının şantiye suyu olarak geldiği ve onun da daha pahalı hesaplandığı anlamına geldiğini bilmiyordum."
bilmen gerekiyodu. böyle kabul etmişsin başta.

  • camasirsuyu  (13.07.12 16:03:21) 
büyük ihtimal kirası ucuz diye tutmuşsunuzdur orayı. eh ucuz etin yahnisi diye bir laf var türkçede. pek zannetmiyorum konuttan ödeteceğini ama bi sorun müteahhide.

benim tahminim iskanı önleyen bir engel vardır yoksa o işi halleder 100-200 lira fazla kira alırdı sizden.
  • hosein  (13.07.12 16:20:54) 
@camasirsuyu,

kendi başımıza ilk kez eve çıkıyoruz, kimse de yardımcı olmadı, bi başımıza bilemedik işte affet hocam:)

ben ilk başta sadece faturada isim olarak farklı geliyor diye anladım niyeyse. arada fiyat farkı olduğunu da sonradan araştırıp öğrendim.
  • holy diver  (13.07.12 16:21:05) 
@hosein,

bana göre 650tl ucuz sayılmaz. daire sıfır ve her gören de beğeniyor açıkçası. ayıptır söylemesi, banyoda bayağı "vitra" markasını, pencere ve kapılarda da "pimapen" markasını görüyorsun, birinci sınıf malzeme kullanılmış yani. ucuz ete girmez, ucuza gelmiş kaliteli ete girer hatta;)

açıkçası iskan sorununun kirayı o derece etkileyip etkilemediğini de bilmiyordum. dediğim gibi ilk kez kendi başımıza yapınca ne kadar acemi ve konu cahili olduğumuzu görmüş olduk.

benim anlamadığım, eğer binanın bilmem ne açısından sorunu varsa, iskanı yok diye suyu vermiyor da peki elantirik ve doğalgazı nasıl veriyor?
  • holy diver  (13.07.12 16:26:29) 
neyseki bu tecrübeyi ucuz bi şekilde atlatmıssın :) çok bi fark yok idare et oturma izni verilene kadar.


  • camasirsuyu  (13.07.12 17:07:04) 
@camasirsuyu,

ben tamamen sessiz kalmak yerine en azından sinmiş olmadığımızı göstermek babında yüksek sesle değil de kibarca bir şeyler söyledikten sonra idare etmeyi düşünüyorum.
  • holy diver  (13.07.12 17:15:13) 
elektrik olayini da kontrol ettir, elektrik de santiye hesabi ise fena girebilir (her ay kol gibi bi sabit ucret aliyolar, ama yiyebildigin kadar elektrik veriyolardi diye hatirliyorum) aman diyim. bol sans.


  • disq  (13.07.12 20:47:16 ~ 20:47:32) 
@disq,

elektriği ve doğalgazı üstüme aldım. ona rağmen şantiye falan olabiliyor mu? yarın bedaş ödeme noktasına gidip göstereyim sözleşme kağıtlarını bari, onlar anlar herhalde?
  • holy diver  (13.07.12 21:11:28) 
elektrigi uzerine aldiysan artik santiye olmamasi-olamamasi lazim ama emin de olamiyorum.


  • disq  (13.07.12 23:31:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.