[]

sağlıklı nesiller üretmek (genetik)

selamlar ahali,

geçen bi yerde görmüştüm. 40 yaşını geçmiş erkeklerin spermlerinin daha olgun ve sağlıklı olduğunu o sebeple genç değil de olgun erkeklerin daha kusursuz bir genetiğe sahip bireylerin doğmasını sağladığı yazıyordu.

zeki, çevik, ahlaklı, eli ayağı düzgün, sağlam genlere sahip, yakışıklı-güzel, sağlıklı vs bireyler için ne yapılabilir?

*özetle, spermlerin kalitesini arttırmak ne şekilde mümkündür?

 
duzenli ve saglikli bir hayatin varsa yeter. sperm kalitesini arttirmak gereksiz.


  • keltikfrost  (12.07.12 14:42:00) 
vaktiye adolf diye bir adam denediydi onu. pek işe yaramıyor ama.


  • in vino veritas  (12.07.12 14:48:58) 
Karşı tarafın 1 ay kimyasal içerikli kişisel bakım yapması engellenir (takviye besin hapları, makyaj, bakım kremi, deodorant vs.) Hala alımlı hala çekiciyse ondan sağlam gen gelir.

Deodorant sıkmazsa kokar ki bu diyecek kadar salak varsa bu arada zaten çıksın gitsin siteden. Ter kokusundan da gen tahlili yapıyor beyin bizim denetimimiz dışında, kendi kusurlarını örten gen buldu mu karşı tarafın ter kokusu dahi -boku çıkmadığı sürece- hoş gelir. Ayrıca duş almasın demedim hatırlatayım :)
  • rearazem  (12.07.12 14:50:33 ~ 14:51:10) 
hani kimi sülaleler vardır, onlarda herkes 90'ı 100'ü görür...
çift olarak öyle bir sülaleden olmak gerek sanırım sağlam çocuğa sahip olmak için.

bizim sülale 70'i uzaktan görse devrilir mesela imamın önüne.

sağlıklı olmanıza rağmen tüp bebek yöntemiyle en sağlıklı spermi aldırıp koydurmak mantıklı olur mu diye düşündüm, sadece düşündüm.
  • 9kuyruklukedi  (12.07.12 15:37:27 ~ 15:38:24) 
Bazen birini goruyorum, belli, adam bi kac puan onde baslamis hayata, ister istemez geciyor aklimdan "tohumu saglam abi" diyorum kendi kendime. iste ben de bu tohum kalitesini arttirmak icin ne yapabiliriz baska, onu soruyorum.

9kuyruklu.nun dedigi nasil olur? ben de dusundum, sadece dusundum ama kas yaparken goz cikarmaya donebilir?
  • dahinnotha  (27.07.12 01:56:51) 
Hem sorunuzun yanıtı, hem de @9kuyruklukedi'nin dediğinin olabilmesi için: @keltikfrost +1


  • grgn  (27.07.12 02:27:04) 
yabancı tıbbi kaynakları, makaleleri falan okumak lazım sanırım.


  • 9kuyruklukedi  (27.07.12 11:03:10 ~ 11:03:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.