[]

Bayramda çalışmak istememek

Eğer resmi tatillerde çalışmak istemiyorsan yasalar arkandaymış. Firma seni zorla çalıştıramazmış. Doğru mudur?




 
özel sektörde kağıt üzerinde doğrudur ama yok öyle bir dünya.

Edit: çalışmak istemezsen çalışmazsın ama işveren daha sonra sana yaptırımlarda bulunabilir canından bezdirebilir. Hatta sana ihtiyacımız olduğu anda bizi sattın gibi bir bahane ile işinize bile sonverebilir, haksız olurlar orası ayrı ama özel sektörde kimseye güven olmaz.

çalışmak istemiyorsan bu b enim kanuni hakkım demiyeceksin gitmem gerekli bir bahane bulacaksın.
  • basond  (12.07.12 12:10:21 ~ 12:12:56) 
@basond+1. şartlardan memnun değilseniz çıkarsınız maalesef türkiye'de öyle durumlar, benim hakkım gelmicem dersen görürsün. :P


  • ekaterina  (12.07.12 12:11:54) 
yasalar öyle olmuş olsa bile malesef türkiyede böyle bir durumdan bahsetmek mümkün degil..


  • kalphırsızı  (12.07.12 12:15:31) 
mesaini ödedikten sonra çalıştırabilir. ödemezse şikayet edersin.


  • kakao  (12.07.12 13:14:52) 
hiç öyle saçma bir şey olabilir mi mavi. Resmi tatiller bellidir. Buna göre bu günlerde iş veren çalışmanı isterse ona göre ücretlendirme yapmak zorunda. özellikle resmi tatillerde günlük maaşının bir kaç katını alman gerek. Bunları yapmıyorsa ve bir de bayram günü çalıştırmaya çalışıyorsa kendine başka bir bakman gerek oradan sana hayır gelmez.


  • bilan  (12.07.12 13:23:52) 
Kanunu yanlış yorumluyorsun. Doğrusu şu şekilde ve yoruma ihtiyaç duymuyor.

’’ Ulusal bayram ve genel tatil günlerinde işyerlerinde çalışılıp çalışılmayacağı toplu iş sözleşmesi veya iş sözleşmeleri ile kararlaştırılır. Sözleşmelerde hüküm bulunmaması halinde söz konusu günlerde çalışılması için işçinin onayı gereklidir.Bu günlere ait ücretler 47.maddeye göre ödenir. ‘’(44.madde)

Ulusal Bayram ve Genel Tatil Günleri Nelerdir?



Ulusal Bayram:



Cumhuriyet Bayramı 28.Ekim saat 13’de başlar 29.Ekim günü ile kutlanılarak biter. Toplamda kullanılan tatil süresi 1,5 gündür.



Genel Tatil Günleri:



1)Resmi Günlerin Tatilleri



a)23 Nisan, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ,
b)19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı ,
c)30 Ağustos Zafer Bayramı ,



Bu bayramlarda belirlenen tatil günleri 1 gündür.



2.)Dini Bayram Günlerinin Tatilleri:



a)Ramazan Bayramı arife günü dahil 3,5 gün
b)Kurban Bayramı arife günü dahil 4,5 gün
olarak belirlenmiştir.



3.)Diğer Tatil Günleri:



a)Yılbaşı Günü 01.Ocak günü olup ,
b)Emek ve Dayanışma günün 01.Mayıs olup,
1 gün izinli sayılırlar.
  • bilan  (12.07.12 15:26:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.