[]

uzun saçlı beyler

toplaşın hele.

sevgili uzun saçlı beyler, "karı, kadın, kız" özetle dişi türden yaftalandığınız oluyor dimi? sözlükte okudum yalnız ben değilim bunu yaşayan ama artık sıktı lan bu olay.

--
gericiliğin, geriliğin ve nezakatsizliğin hat safhada olduğu bi şehrin en cahil cühela ve insanlıksız ilçesinin köy gibi bi mahallesindeyim. dışarı çıkmaya utanır oldum. büyük yerlerde batmıyor ama, bu köhne yerde "karı mı lan bu, eki eki" şeklinde konuşan küçük bi elemana ve yanında gülen bi piç.e denk geldim dün. canım sıkıldı iyice. başka şeyler de oluyor muhakkak ama bu dünkü olay biraz ağır geldi.

regüler çıksa sakal bırakıcam lakin o da yok. roaccutane kullanıyorum sivilce falan kalmadı. temiz bi yüzüm var, patlamış ve şişmiş dudaklar da hediyesi. dudakları görenler zaten hayırdır ölüyor musun diye laf atıyorlar krem sürmezsem. sürersem de "karı mısın sen dudaklarına ruj sürmüşsün" oluyor.

nedir insanlardaki bu başkasını eleştirme diye sormuyorum. artık bu nezaketsizliğin farklı örneklerini hayvanlık derecesinde sıklıkla yaşadığım için bir insanın ne kadar hayvan olduğu konusunda şüphem yok. yaradan da ötürü yaradılanı seveyim dediğim her gün bir başka hayvanlıkla karşılaşıyorum sabrım testedilircesine. neyse konu bu değildi, içimi dökmüş oldum.

uzun saçlı beyler, size de böyle oluyor dimi? rahatsız olduğunuz yaftalamalar geçti mi başınızdan?

 
hoca yüz erkeksi değilse saçı uzatırsan türkiye gibi bir yerde böyle tepkiler alırsın.


  • maraba  (10.07.12 15:44:40) 
kupe taktigim icin baya laf yiyordum. cozumu buldum : kupeyi cikarmak.


  • alideemir1  (10.07.12 15:58:49) 
1.85 civarı boyum, geniş omuzlarım ve top sakalım olduğundan kelli 2 sene uzun saçlı gezdim ne bir teyze bana yanlışlıkla kızım dedi, ne laf atabilen oldu ne de ''afedersin birader, yanlış anlama, bu saç ne manaya geliyür'' diyene rastladım. Ankara'da yaşıyorum ama tabii. Küçük yerleri bilemem. Hiç ''uzun saçlı erkek anısı'' sahibi olamadım yani onca zaman. Tabii muhtemelen ayrıksı olan senin değil benim durumumdur.


  • terelelli  (10.07.12 16:01:37) 
eskisi kadar olmuyor, eskiden daha tuhaf karşılıyordu insanlar, şimdi çok sıradan.
sokaklardaki veletler her zaman, her konuda daha zalim olmuştur:)

  • yalnux  (10.07.12 16:07:08) 
Uzun yıllar uzun saçlıydım. Yolda durdurup yanlışlıkla "Kızım burdan kızılaya gidilir mi?" diye soran amcadan, saçı açık bıraktığım zaman arabayı bayan kullanıyor sanıp alakasız korna çalanlara kadar rastladım.

Çoğunlukla büyükşehirlerdeydim. Küçük şehirlerde daha fazla problem olacağı kesin.

Eğer tatil vs için gittiysen bence saçlarına yazık etme. Ama eğer tamamen o bölgeye yerleşme gibi bir durum varsa ve öğrenci değilsen, saçları kestirebilirsin.

Yine de insan bu durumda olmaktan nefret ediyor.
  • hatali sifre  (10.07.12 16:07:33) 
türkiyenin çok yerine gittim geldim. bazen şehirlerde bile laf atan oluyor. genellikle duymamazlıktan geliyorum. her gün laf atsalarda duymamazlıktan geliyorum ama bazen yol kesme durumları oluyor (2 ya da 3 kez oldu gerçi) bende kavgaya giriyorum oluyor bitiyor. gerçi top sakal da işe yarıyor mümkünse bırak derim : )


  • kumdan kale  (10.07.12 16:08:55) 
ya takmıycan bu kadar basit. çok canını sıkıyorsa da kestireceksin. eskiden şakayla karışık patronlar takılırdı bana ama hiç skimde bile olmadı. fabrikada çalıştım 3-5 sene. herkes alıştı zamanla. şimdi kıvırcık kabarık şekilde dolaşıyom. yeni tanışanlardan bonus monus diyen oluyo bazen. "çok yaratıcısın" diyip bozuyorum, bi daha bulaşmıyolar. uzun saç biraz da topluma muhalif olmak için bırakılır. sadece türkiye'de değil dünyanın her yerinde yobaz vardır.

bu arada top sakal +1
  • merhum  (10.07.12 16:31:38 ~ 16:35:14) 
benim baya sakalım da var ama yine de arkadan kız sanan, abla diyen oldu. arada takılanlar da oluyor. bence çok kafana takmana gerek yok boşver.


  • kick buttowski  (10.07.12 17:10:20) 
tersten yaklaşıyım olaya ufak tefek sayılabilecek bir tipim ve lise yıllarıma kadar kısacık saçlı, komando/kargo ne deniyorsa işte yandan cepleri olan pantalon, uzun bol tişörtler ve bazen kasket tipi şapkayla gezerdim (evet abartı biliyorum) oğlan çocuğu gibiydim... Mahallede bile oğlum aşağı oğlum yukarı derlerdi. Yadırgmazdım sonuçta bu benim kadın olduğum gerçeğini değiştirmiyor o zamanlar ergendim öyle giymeyi seviyordum.
Neyse yani boşver biz mini giysek de o veletler laf atıyor siz saç uzatsanız da iki velet yüzünden moral bozma.

  • niye ama  (10.07.12 17:19:43) 
benim saçlarım 11-12 yaşlarındayken baya uzundu. 3-4 yıl da öyle devam etti. istanbul gibi yerde yaşamama rağmen arkadaşlarıma hep malzeme olmuştu saçlarım. çocuklar acımasızdır derler. cidden öyleydi. yine 11-12 yaşlarında çocuklar kız mısın lan sen, niye saçların uzun filan diyorlardı.

en sonunda birini dövmüştüm. sonra hiç saç mevzusu olmadı.
  • esenbogan  (10.07.12 17:25:12) 
uzun saç ve sakal yok senin gibi. bu saçlarla 15-20 şehir gezdim, istanbul'da yaşıyorum, 2 sene evvel bir roman çocuğu "sen kız mısın erkek mi?" demişti gecenin bi vakti, başka da bişey hatırlamıyorum, ailedeki 60 yaş üstü kadınların takıldığı oldu. bu saçlarla bir de doğu karadenize gideceğim, oradan ilginç hikayeler çıkabilir.


  • hewit  (10.07.12 17:31:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.