[]

Adsl Hız Sorusu..

Adsl hızını 4 Mbps'ye yükselttim ancak pek bir farklılık göremiyorum.yani download yaparkende, site açarkende pek aman aman bir değişiklik yok.açıkcası emin değilim 4 Mbps olduğuna.
Hızın 4 Mbps olduguna net üzerinden nereden bakabilirim?

şimdiden teşekkürler..

 
-modemin ayarlarının yapıldığı ana sayfaya girebilirsin.
genelde 192.168.1.1 olur adresi.
-dsl speed test sitelerinden birinde deneyebilirsin.
  • aysiku  (22.10.08 13:08:03) 
modemi resetlemiş olduğuna inanıyorum öncelikle.

her ne kadar ender rastlanacak bir durum olsa da, başıma gelen bir durumu söyleyeyim. kabloların kalitesine bağlı olarak bazı bölgelerde 4 mbit adsl verilemeyebiliyor. 2'ye ya da 1'e indirilebiliyor. hızı indirdiklerini de söyleme zahmetine girmiyorlar..
  • co2s2  (22.10.08 13:21:15) 
  • blackdog  (22.10.08 13:29:24) 
  • paradoxical  (22.10.08 13:30:56) 
modeminizin markasini soylemis olsaniz daha kolay olurdu. bu sebeple uzun yoldan;

ag baglantilarim (sag tus ozellikler) > sayet var ise (bazi modemler destekliyor) internet ag gecidi diye bir sey olmasi gerek ona tiklarsaniz kac mbps baglandiginizi gorebilirsiniz eger yoksa; lan ya da yuksek hizli ag baglantisi altinda bulunan simgeye cift tiklayin "yerel ag baglantisi x" > destek sekmesine gelin.

varsayilan ag gecidinde yazan rakami tarayiciniza yazin enterlayin (firefox, ie). karsiniza muhtemelen login ekrani gelecektir eger modemin arayuzune giris sifrenizi degistirmediyseniz (bkz: adsl modem sifreleri)

oradan da status veya benzeri bir bolum olmasi gerekir oradan hangi hizla baglandiginizi gorebilmeniz lazim (downstream upstream).

dsl speed sitelerine en iyi ornek: www.speedtest.net buradan turkiye'nin uzerinde bulunan bir piramidi secin o hiz testini yapacaktir.
  • entrapmen  (22.10.08 13:33:43) 
telekomdan kaynaklanan bir sorun da olabilir. zaten sorunsuz bir telekom olmaz.


  • hollowlife  (22.10.08 14:48:33) 
modem arayüzünden SNR Margin ve Line Attenuation değerlerine bakmak gerekir. Kablo kalitesinden ziyade tt dslamına uzaklığınız hızı etkiler. Her semtte 4mbit alamayabilirsiniz. Modemin içindeki fiziksel hız kaçla oturmuş ona bakmak lazım 4096/1024 ise ilk etapta sorun yok. Eğer oturmadiysa uzaklık yada kablolama sorunu. Eğer oturmasına rağmen hız yavaşsa isp kaynakli bandwidth deki darboğazlar sorun yaratabilir.


  • ned flanders  (23.10.08 00:22:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.