[]

yurtdışına para göndercem, biraz acil !

merhaba.

katılacağım bi oryantasyon programı için 140 euro göndercem.
ziraat bankasından swift yapıcam, western union kabul edilmiyor.

karşı taraftan bi tablo yolladılar iban numarası falan yazıyor.
"identifiant national de compte bancaire - RIB", yazan hanede banka kodu, şube kodu hesap numarası, şube ismi olduğunu tahmin ettiğim şeyler yazıyor.

altında bir hane daha var. orada da iban numarası yazıyor.IBAN'ı biliyorum yani.

ziraatı'ın internet bankacılığına girdim, oradan swift kısmına geldim. ama banka formunda benden istediği şeyler alıcı banka adı, alıcı banka kodu, alıcı banka adresi, alıcı adı, alıcı swift kodu gibi şeyler var. ben bilmiyorum ki bunları??

*iban yeterli değil mi? diğer yerleri boş bırakabilirim miyim?
*turk lirası hesabım var, euro hesabım da var. tl hesbımdan euro hesabıma döviz alıp buradan göndereceğim parayı. masraf bedeli olarak tl hesabımı gösterebilirim miyim?
*bu swift denilen şey de karşı tarafın da masrafı oluyor mu? sitede "SHA (Göndereninki Gönderene Alıcınınki Alıcıya Ait) " şeklinde bi ibare var. adamlar benden 140 euro istediler 140 almaları gerek. tutarı fazla mı yazmalıyım? onlardan kesilmesin.

 
İş Bankası'ndan swift yaptım geçen hafta. Orda seçenek vardı alıcı mı ödesin gönderici mi şeklinde. Ben tüm masrafları kendim karşıladım oraya tam gitsin para diye. Bu arada internetten yapınca sadece 10 dolar masraf alıyor İş Bankası haberin olsun. Bir de ben yanlış hatırlamıyorsam adresi falan boş bıraktım. Swift code ve iban no yeterli olmalı zaten mantıken. Benimki de 140 euro'ydu bu arada ha işe bak :)


  • waboose  (09.07.12 15:56:13) 
swift kodu denilen şey BIC mi? yani bank indentifier code?

evet öyleymiş; (bkz: #19904512)
--
ziraat internet şubesinden gerçekleştirdim işlemi, 25,65 masraf aldı. 1,28 de bsmv ücreti.
gelecekten biri gelir de okursa eğer, karşı tarafın masrafını üstlenmeniz mümkün değil zirat internet bankacılığında. bunu gerçekleştirmek için şubeye gidiniz diye bir uyarısı var.
  • dahinnotha  (09.07.12 16:04:09 ~ 10.07.12 08:48:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.