[]

Yeni Sistemdeki Sorunlar

arkadaşlar merhaba ben yeni bir sistem topladım özellikleri şöyle:

1 - GIGABYTE GZ-X2 400W SİYAH KASA
2 - GIGABYTE MA770-DS3 AMD FSB 4000MT DDR2 1066 SOKET AM2 940PIN ANAKART
3 - SEAGATE 320GB 7200RPM 16MB NCQ SATA2 SABİT DİSK
4 - ( KINGSTON 2GB 667MHZ DDR2 RAM KVR667D2N5/2G ) * 3 @ 667 MHZ
5 - Sapphire ATI Radeon HD3870 + AKASA Vortexx Soğutucu (bu soğutucuyu karta kendim taktım)
6 - AMD X2 5200+

Bütün bağlantıları ve takma işlemlerini kendim yaptım.

Sorunum şöyle;
(henüz daha işletim sistemi kuramadım bu arada)
ilk açılıştan sonra sürekli olarak tam 2 dakika sonra ekran kararıyor. sistemin donup donmadığını tam bilemiyorum ancak klavye'nin caps lock tuşu felan çalışmıyor. yani herhalde sistem de donuyor. Bunun nedeni ne olabilir acaba?
ekran kartı ısınıyor diye düşünüyorum(soğutucuyu mu yanlış taktım acaba) veya kuzey köprüsü'nün fazla ısınması da olabilir mi? Güç kaynağı yetmiyor olabilir mi? Kısa devre olabilir mi? Varsa düşünce ve çözümlerini paylaşabilir misiniz?

 
power supply sistemi kaldırmıyor olabilir ama olmayabilir de


  • yuto  (21.10.08 23:50:11) 
varsa dvd rom ya da cd rom'lardan birinin guc kablosunu cikartip deneyin, yuto'nun dedigi gibi power supply sorunu olabilir.


  • paradoxical  (21.10.08 23:52:36) 
evet 2 dvd-rom vardı birini çıkardım ayrıca 3 tane ram'den ikisini çıkardım hala aynı sorun devam ediyor :S


  • pentium100mmx  (22.10.08 00:19:11) 
anakartinizda pc speaker(power on, reset, hdd led takilan yerde sanirim) cikisi var, belki yardimci olabilir.

anakart kullanma kitapciginizdan :

SPEAK (Speaker, Orange):
Connects to the speaker on the chassis front panel. The system reports system startup status by issuing a beep code. One single short beep will be heard if no problem is detected at system startup. If a problem is detected, the BIOS may issue beeps in different patterns to indicate the problem. Refer to Chapter 5, "Troubleshooting," for information about beep codes.

Q: What do the beeps emitted during the POST mean?
A: The following Award BIOS beep code descriptions may help you identify possible computer problems.
(For reference only.)
1 short: System boots successfully
2 short: CMOS setting error
1 long, 1 short: Memory or motherboard error
1 long, 2 short: Monitor or graphics card error
1 long, 3 short: Keyboard error
1 long, 9 short: BIOS ROM error
Continuous long beeps: Graphics card not inserted properly
Continuous short beeps: Power error

iyi sanslar.
  • cench  (22.10.08 02:59:06) 
sistem kurmadiysan ne olmasi gerekiyor isletim sistemi bulunamadi yazisimi geliyor. Live bi linux sistemi ile acmayi dene bisi kurmak istemiyorsan hemen.


  • badseed  (22.10.08 06:55:43) 
vaktim olmadığı için sorunu ancak bugün çözebildim. şöyleki sorun ekran kartının ısınması ama yanlış soğutucu montesi felan değil. takılan soğutucunun arkasındaki çıkarılabilen kasa parçasına çarpıp geri dönen sıcak hava nedeniyle sistem kitleniyormuş. onları çıkarınca sorun çözüldü. cevaplar için teşekkürler.


  • pentium100mmx  (24.10.08 20:00:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.