[]

Navigasyon cihazı mı telefonun GPS'i mi?

Bir telefonun GPS'i araçlara takılan navigasyon cihazları gibi iyi olur mu yoksa her zaman ayrı cihaz daha mı iyi sonuç verir?
Ayrıca cihaz alma şu telefondan al, şu uygulamayı da yükle harici navigasyon cihazları gibi kullanırsın dediğiniz telefon da var mıdır? Sesli yol tarif etsin, haritadan canlı canlı göstersin gidilen yeri falan filan...



 
Ayrı bir GPS diyorum.


  • grgn  (05.07.12 22:19:43) 
telefonların gps özelliği biraz göstermelik kalıyor navigasyon cihazlarının yanında. en azından benim gözlemim bu yönde. ayrı bi cihaz almak araç kullanırken daha kullanışlı olur sanıyorum.


  • dahinnotha  (05.07.12 22:24:04) 
iphone 4 bu isi gayet güzel hakkini vererek yerine getirebiliyor.. bir naigasyonda kullanacahiniz programin aynisini bu telefona atip gayet verimli bir sekilde kullanabiilirsiniz.. 3gs bu konuda gps sinyali ile ilgili problem cikarabiliyor..
otomobilin orjinal entegre navigasyonu olmasina ragmen telefonun kullanildigi vakidir..

her seye ragmen ikinci eli bin lira olan bir telefonu almak da tavsiye etmesi güc bir sey.. ancak sahit oldum, görevini yerine getiriyor..
  • pollyx  (05.07.12 22:51:04) 
200-250 TL verip, güzelinden navigasyon cihazı alabilirsiniz. Telefondan olmuyor o işler, hele direksiyon başındayken çok tehlikeli. Güncellemesi ücretsiz olanları tercih edin. Ben şunu kullanıyorum: www.piranha.com.tr

Şehirler arası yol da gittim, şehir içi de kullandım. Hatta Avrupa Haritası yükleyip, Almanya'da da kullanacağım. Bence telefondaki GPS ile karşılaştırılamaz.
  • buf-e kür  (05.07.12 23:00:11) 
Telefondan olmuyor diyen kisiler sanırım galaxy s2 kullanmamışlar. İgo ile ikisi muhteşem oluyor.

Edit: dealextremede gps holder var geyik bir paraya. Cokta kaliteli ve şık birşey. Mutlaka o da alınmalı .
  • beholderrulez  (05.07.12 23:05:30 ~ 23:07:52) 
Ayrı bir GPS+1
Yanlış hatırlamıyorsam Piranha'nın notrafic isimli modeli trafik yoğunluğuna göre alternatif rota belirliyormuş.
Radyo tanıtımında dinlemiştim.
  • Rmdy  (05.07.12 23:08:32) 
galaxy s2 ve igo ile bir navigasyon cihazının yaptığını yapabiliyor muyuz yani? bir önceki cevapta verilen bağlantıdaki cihaz sesli yol tarif ediyor, otomatik rotayı yeniden çiziyor, kalan mesafeyi gösteriyor, radar noktalarını, trafik levhalarını, hız uyarılarını vs gösteriyor. evet bunların hepsini ilgili uygulamayı yükleyerek telefonda elde edebilir miyim yani?


  • turcino  (05.07.12 23:11:30) 
telefondan gayet oluyor efenim.. 5bin kilometresi avrupada 2bin kilometresi türkiyede gecen seyahatin tamamini telefonu navigasyon aleti olarak kullanarak problemsiz bir sekilde kaybolmadan tamamladik.. birkac yerde hiz cezasi yememizi de önceden radar uyarisi vererek engellemistir..
telefonlar icin de cama tutturma aparatlari mevcut.. herhangi bir navi gibi onu da cama tutturarak kullanabilirsiniz.. telefon jailbreakli ise navigasyon programini da ücretsiz olarak indirebilirsiniz..

eger ayri bir navigasyon aleti alacaksaniz, türkiyede en detayli haritalandirma isini simdilik basar soft becerebilmis gibi görünüyor.. garmin bu firmanin yazilimini kullaniyor ve bu cihazlar konusunda iddialidir.. bu markayi tercih edebilirsiniz..

her seye ragmen en detayli türkiye haritasinda bile, bolca eksik ve özellikle hiz limitleri konusunda bolca hata oldugunu unutmayin..
  • pollyx  (05.07.12 23:13:25) 
@turcino hepsini yapabilirsiniz.. navigasyondaki ayni programi yüklüyorsunuz telefona da..


  • pollyx  (05.07.12 23:15:19) 
telefon gps i her şeyi hallediyor ki ben de htc var.ancak şarj sorunu her daim başınızı ağrıtır.o sebeple ayrı navigasyon cihazı daha güvenilir.


  • garnet  (05.07.12 23:19:44) 
Telefondaki GPS çok şarj yer, bu yüzden çakmaklığa takılan aparattan almanız yeterli. Böylece yol boyunca şarj sıkıntısı çekmezsiniz. Telefonda GPS kullananmanın en büyük artılarından biri o GPS'yi her yerde kulanıyor olabilmeniz. mesela merak ettiniz buraya nasıl giderim diye illaki arabaya gitmenize gerek yok.

Biz sürekli kullanıyoruz, harici bir GPS almayı hiç düşünmedik.
  • beholderrulez  (06.07.12 09:49:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.