[]

Ev Arkadaşı Problemleri (vol. 38) [akıl verin istiyorum]

Merhaba duyurunun güzel insanları. Naçizane uzun bir sorum var, bir akıl verirseniz çok minnettar olacağım.
Efendim olay şudur ki;
Bu senenin başlarında eski ev arkadaşlarımız ben ve bir arkadaşımı satıp eve çıktılar, daha sonra ben bu arkadaş ile ortada kaldım ( bizi satmalarının sebebi bu arkadaşım ile kavga etmeleriydi ( öyle kan gövdeyi götürmedi sadece lafta)). Sonra biz 3 yıldır tanıdığımız başka bir arkadaşla görüşüp üç kişi eve çıktık. Herşey iyiydi güzeldi ta ki bu beraber ortada kaldığımız arkadaşın sevgilisi olana kadar.

Bu sevdiğim arkadaşım o kadar değişti ki, herşeyi beraber yaptığımız insan odasından çıkmaz oldu, çıktığında da elinden telefon düşmüyor. Devamlı mesaj, devamlı birileriyle telefondan muhabbetler felan...

Şunu belirtmem gerek; Biz ortada kaldığımızda, bu arkadaşın burada tanıdığı insanlar onu eve almayı teklif ettiler, beni ortada bırakmamak için onların yanına gitmedi zamanında.

Şimdi ne yapsam bilmiyorum, sonradan beraber eve çıktığımız arkadaş "Ben böyle yapamam, aynı evde kalıyorsak beraber yaşamamız lazım, öyle evin içerisinde ayrı cumhuriyet kurmak olmuyor "diyor.

Arada kaldım cemaat, bir çıkar yol söyleyin.

 
Beraber yaşayıp napıcaksınız ki, orayı anlayamadım. Yetişkin adamlarsınız anladığım kadarıyla, ev işlerinde üzerine düşeni yapıyorsa ortamı germenin anlamı yok bence.


  • daddy  (04.07.12 03:03:38) 
hacı elemanı bırakman çok büyük ayıp olur.

bu konuyu niye dert ettiğinizi de anlayamadım açıkcası. Yani eleman odaya çekilip temizlik, bulaşık, yemek vs.. işlerine el atmıyorsa uyarırsınız olur biter ama bunun dışında işte sırf odasına kapanıyor diye aynı evde yaşamamayı düşünmeniz bana pek mantıklı gelmedi.
  • bir kac yazar once  (04.07.12 03:05:26) 
daddy +1

adı üstünde ev arkadaşı, evdeki görevlerini yapması yeter. zaten sana iyilik de yapmış daha ne istiyorsun. ha sürekli sizinle gezsin tozsun istiyorsanız orası ayrı.
  • yue  (04.07.12 03:07:52) 
Şimdi şöyle ki sizi satan arkadaşlarınız seninle yola devam eden elemanın -kendilerine göre- bir yamuğunu görmüşler ki (Kavga da edildi diyorsun) yollarını ayırmışlar. O süreçte senin o elemanla bir problemin yokmuş ama sevgili bulduktan sonraki hal ve tavır değişimi de senin için sorun teşkil etmekte öyle ya da böyle, yani aynı elemanın sen de bir yamuğunu görmüş bulunmaktasın anlattığına göre.

Aynı şekilde sonradan size katılan ev arkadaşınızın aynı evde bireysel takılma durumuna istinaden senden daha büyük bir sıkıntısı var belli ki. Hatta senin bu konudaki görüşlerine bariz bir şekilde etki etmiş bile olabilir ki öyle görünüyor. Ama üzülerek söylemeliyim ki herif ödemeleri aksatmıyorsa, evin dirlik ve düzenine istinaden formaliteden de olsa yapması gereken her şeyi kuralına göre yerine getiriyorsa senin kuruntulu ev arkadaşına bok yemek düşer.

Bu durumda eleman suçlu değil. Ha ödemeleri aksatıyor, o, bu, şu durumları varsa o zaman açık açık konuşun ve yollarınızı ayırın derim. Ama şu durumda size sonradan katılan ev arkadaşına bireyselliğe ve kişi özgürlüğüne ilişkin 2-3 kelam ederek ihtar çekmen, sorun çıkarmaya, mızmızlanmaya devam edecek olursa da kendisini sepetlemen yerinde olacaktır diyorum.
  • hnoss  (04.07.12 03:15:56 ~ 03:21:09) 
bence sonradan bulduğunuz elemanda tüm problem.koy götüne tekmeyi gitsin.ailemisiniz karı koca mı ne beraber yaşaması bişeyler paylaşması.diğer arkadaşın kral adammış bu arada ( tabi diğer arkadaşların da dediği gibi ev ile ilgili konularda vazifelerini yerine getiriyorsa).


  • pinokyo  (04.07.12 03:16:14 ~ 09:46:39) 
"En yakın arkadaşım manita yaptı, arkadaşlarını umursamıyor artık" şeklinde olsa soru gene anlarım biraz. Ama neticede yetişkin insanlarsınız. İyi anlaşmak, ev arkadaşları olarak zaman geçirmek güzel ama herkesin kendi hayat planları var neticede, ve öncelikleri. Büyütülecek bir konu değil bu. "Adamın yüzüne bakasım gelmiyor artık" gibi bir durum yoksa 3 kişi arasında, herkes kendi hayatına baksın.


  • long live rock n roll  (04.07.12 06:34:08) 
demek ki benimle ev arkadaşı olsa o arkadaşın birinci ay sonunda evi terk ederdi :) ne o öyle karı koca gibi sürekli beraber takılmak felan. bulaşıktır yemektir temizliktir onları aksatıyorsa apayrı tabi de onun dışında "ama odadan çıkmıyo kiii" diyenin ağzına ağzına terlikle vurasım gelir benim. sana ne amk benim sosyalliğimden kız arkadaşımdan.. bak sinirlendim şimdi..

kaçıncı sınıftasın bilmiyorum da okul bitene kadar sen bu elemanla takıl, bitince de zaten herkes kendi yoluna gidiyor. sonradan çok arayacaksın ah ulan şimdi felanca olsa da iki takılsaydım diye.. kıymetini bil bu zamanların.
  • hosein  (04.07.12 08:50:02 ~ 08:50:29) 
hasta mıdır nedir bırak konuşsun gören de size zararı dokunan birşey yapıyor sandım


  • yuto  (04.07.12 08:59:32) 
"Biz ortada kaldığımızda, bu arkadaşın burada tanıdığı insanlar onu eve almayı teklif ettiler, beni ortada bırakmamak için onların yanına gitmedi zamanında. "
size bu kıyağı yapan adamı sevgilisi var siye bırakmayı mı düşünüyorsunuz. Nası birisin sen arkadaşım ödemeler tamam, görevler tamamsa size ot yemek düşer. Eleman kırk yılda bir hatun yapmış bırakın keyfini çıkartsın. Ha çok beraber takılmak istiyorsanız yengenin arkadaş çevresinden birer hatun da siz yapın mutlu mesut yaşayın.

  • commander64  (04.07.12 09:09:34) 
benim ev arkadaşından anladığım, arada salonda denk gelince iki geyik çevireceğin, evin işlerine giderine ortak adamdan ötesi değildir. istersem 1 hafta odamdan çıkmam. kendi evimde de gidip konuşayım ayıp olmasın diye mi takılacağım la? ev arkadaşı işte, coşmayın fazla.


  • colg fusion  (04.07.12 09:35:52) 
1.si satmadım seni :))
2.si olayı eksik anlatmışsın...

  • caglayanli  (05.07.12 00:46:15) 
@caglayanli bi dur ya.


  • m hzen  (05.07.12 01:33:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.