[]

Nedir Bu Bisiklet Meraki?

yanlis anlamayin cok guzel bir sey tabi de, eskiden yoktu boyle bir bisiklet kulturu (istanbul'da). simdi herkeste bi bisiklet tutkusudur gidiyor. var mi bunun bir nedeni?




 
sağlıklı ve yakıt derdinin olmayış, istanbul trafiği.

bisikletle arabalardan daha önce varıyorsunuz evinize :)
  • canseven  (03.07.12 10:25:34) 
trafik malum. pahalı.
bisiklet hem ekonomik hem de sağlıklı. evde sabit duran kondisyon bisikleti sürüp de dışarıda taksi ya da otobüs kullanan insanlar bana hep komik gelmiştir çoğu zaman.
bilinçli insanların kullanması gereken bir ulaşım aracı diye düşünüyorum. üstelik toplumsal olarak da yararlı.

insanların zaman içinde bilinçlenmesi sebebiyle diye tahmin ediyorum.
  • dahinnotha  (03.07.12 10:27:44) 
medeniyyet


  • ground  (03.07.12 10:32:52) 
ben yurtdisinda yasadigimdan bilmiyorum.
saygili davraniyor mu suruculer bisikletcilere? eskiden dibinden gecip, korna calan magandalar coktu. simdi nasil durum?

  • gerard  (03.07.12 10:35:36) 
ben bi çine gittim bisiklet diye yanmaya başladım valla. adamların piskilet ve motorlar için ayrı çift şeritli ara sokaklarda bile yolları var. hatun mesela topuklu ayakkabı ile falan binmiş işe gidiyor çok güzel lan. tabi bizde öyle yollar ve kültür yok olsa bile oralara araba park edilir amk!


  • zenc  (03.07.12 10:46:21) 
şehir, şehir olsa ben de kullanırım ama ölme tehlikesi geçirdim bir kere, o günden sonra istanbul'da tövbe ettim. bu bisiklet kullanımı da rotana göre değişiyor. sür bakalım mecidiyeköy'de, zincirlikuyu'da akşam 6'da. üzerinden geçerler. can güvenliği sıfır.


  • sir gawain  (03.07.12 11:11:57) 
istanbul'da bisiklet kullanan mı varmış? hiç görmedim.


  • geberix  (03.07.12 11:38:17) 
düzenli olarak bisiklet süren biri olarak söyleyebilirim ki bu şehir (istanbul) bisiklete öyle ya da böyle alışacak. o kadar :)

@geberix, bakırköy civarındaysanız bizi görürdünüz muhtemelen :)
  • flexin  (03.07.12 11:45:56 ~ 11:48:30) 
peki istanbul'da bisiklet kullanılabilecek yerler var mı?


  • geberix  (03.07.12 12:00:55) 
kaç kere kaza yaptım, taciz edildiğim de oldu. ama pes etmiyorum istanbul'da bisiklet sürmekten, benim gibi bir sürü insan var. elbet bu şehir de kabul edecek bir gün bisikleti.


  • madyb  (03.07.12 12:53:48) 
@geberix, nerede yaşıyorsun?


  • flexin  (03.07.12 13:11:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.