[]

intel i7 - i5 farkı

aralarında çok belirgin fark var mı ? 3d modelleme programları, photoshop kullanımı, hd video izleme ve düzenleme yapıcağım en ağır işlemler bunlar olur muhtemelen, fiyat farkı çok ikisi arasında, intel i5'e 4 yıldız vermiş, i7'ye 5 yıldız. var mı bilmiyorum ama i5 6mb cache ile i7 6m cache arasında belirgin fark var mı ? aynı hızda oda 2.20 ghz olsun.




 
işlemcinin mimari yapısında fark var.
daha zeki falan olduğunu düşün yani.
öyle ghz le cache ile kıyaslanmaz
  • gerizekalı final edition sp1  (30.06.12 18:57:37) 
i5, aradaki farkla da hard drive yerine solid state drive al. i7'den 5 kat daha hızlı olmazsa neyim.


  • elalemin derdi  (30.06.12 18:59:49) 
adam 3d diyor photoshop diyor.

i7 al sinir krizleri geçirme makine başında.
  • saiko  (30.06.12 19:19:58) 
photoshop vs için i3 bile yeterlidir ama işin içine 3d giriyosa i7'den aşağısı kurtarmaz. cache ghz'in pek bir anlamı yoktur. önemli olan işlemcinin mimarisidir. render işlerinde fazlasıyla görürsün farkını


  • bugategonline  (30.06.12 19:35:52) 
Hangi seri olduğuna da bağlı. Baktığın i7 işlemcinin 4 haneli sayısal kodu 2 ile mi başlıyor 3 ile mi? 2 ile başlıyorsa 32nm transistörlüdür, 3 ile başlıyorsa 22nm transistörlü yeni ivy bridge işlemcilerdendir. Ivy Bridge ise i5'i yatırır döver, üstüne bir de sigara içer.


  • gzg  (30.06.12 20:03:01) 
3.nesil olmasna dikkat ediyorum, şunu buldum nasıldır kullanan var mı hiç ? www.pcdepo.com


  • utkucbkc  (30.06.12 20:34:38) 
herkes itiraz edecek eminim ama bence amd fx veya amd phenom işlemci al. sadece işlemci ile de olmaz. quadro ekran kartı da alman lazım. ben kendi işlerim için amd kullanıyorum, tek sorun fanın ses yapmasıydı. onu da sunbeam marka 12 cm fanlı düşük devirli bir soğutucu ile çözdüm. i7 kullanan mimar bir arkadaş performansa inanamadı. gittik ona da amd işlemcili pc topladık.


  • aritmator  (30.06.12 20:44:50) 
3d diyosun hd video edit diyosun sonra laptop bu iş olmaz (:


  • rurouni  (30.06.12 20:52:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.